Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

casual - lhostejný (hovor.)

casual - nedbalý (hovor.)

casual - náhodný

casual - příležitostný

casual - neurčitý

casual - nepřesný

casual - nahodilý

casual - přibližný

casual - laxní

casual - neformální

casual - občasný

casual - zběžný

casual carrier - nahodilý nosič

casual contact - nahodilý styk

z www.slovnik.cz

Už vícekrát jsem zde četl označení "casual" v souvislosti s hodinkami. Přiznám se, že ingvisticky mírně nezvládám, předpokládám, že "nepřesný" asi míněno nebylo. smile.gif Prosím lingvisty, kteří uvedený termín používají, o výběr přesného termínu ze slovníku, nebo doplnění - pokud se nejedná o nepřeložitelné módní slovo. Předem děkuji za rozšíření obzorů.

Odesláno

Pokud se tyka hodinek, znamena to pro me hodinky pro lezerni/neformalni styl.. Kdybych rekl casual hodinky, budou to ty ktere si vezmu pres den nebo vecer do baru treba k jeansum a kosili (napriklad) wink.gif

Odesláno

Čili pro člověka, který není vrcholový manažer ani dealer automobilů a v obleku se vyskytuje třikrát ročně, jsou pak oblekovky kežl ? Mám v tom trochu hokej ..

Odesláno

pokud bychom to "vydřenili", pak jde o hodinky, které budou ladit s oblečením typu "casual friday", což ovšem ve většině firem neznamená džíny, ale spíše plátěné kalhoty a jednobarevnou méně upnutou košili bez kravaty.

Odesláno

Nebo prvni, hec smile.gif

Jinak...

Lezerni - neformalni nema nic moc spolecnyho s tim, jak casto si to clovek bere. Z hlediska mody a podobnejch zalezitosti je pojem casual mozna konkretnejsi, nez by se dle vyznamu toho slova zdalo - je to v zasade mix vylozene volnocasoveho obleceni spolu se spolecenskym - napr. dziny a kosile nebo treba polo...

Odesláno

Ne, autem Billa Gatese pro volný čas taky nebude Maybach, i kdyby si to mohl dovolit. Nic extravagantního, ani nic jemně decentního. Jsou to prostě hodinky na takovéto domácí nošení, však víme...

Odesláno

Ne, autem Billa Gatese pro volný čas taky nebude Maybach, i kdyby si to mohl dovolit. Nic extravagantního, ani nic jemně decentního. Jsou to prostě hodinky na takovéto domácí nošení, však víme...

Za vysvětlení díky všem, Rimsyho podání se mi líbí nejvíc smile.gif Že mi chybí hodinky k obleku vím, a netrápí mě to. V poslední době jsem se začínal bát, že mi chybí ještě ty kežly, naštěstí zbytečně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...