Lamiczka Odesláno 15. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2014 Vlezl jsem ještě na stránky tritec kvůli barvám (zas tolik je neznám) a souhlas s Financem, C3 by byla fajn, jednak podle všeho nejlépe svítí a má nádech do žluta. To by byla pecka, pak ještě natur zní dobře. Obrázek ukraden zde http://www.rctritec.com/index.php?id=17
Lamiczka Odesláno 15. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2014 Ta luminova by byla fakt super. Pred casem jsme o tom s Financem diskutovali a obema se nam to dost libilo (v ramci jineho projektiku). Za me je hezci varianta s inverzni datumkou. Jo a jeste obrazek C3sl_lume.jpg tady ještě pro doplnění stejný vzorník na světleZdroj http://www.everestwatchworks.com/sl_lume_colors.html
xjr1 Odesláno 15. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2014 (upraveno) Mně by se taky líbily indexy spíš do žluta, prostě retro, z Marfiho obrázku ta prostřední. Případně by se dala dát na zelenej cifr zažloutlá a na čenej bílá nebo naopak. Ale pak by to vlastně chtělo i dvoje ručky, tak to je asi krawina. Datumka na šestce je nutnost? Kousnu jí, ale klasicky na trojce bych jí radši. Edit: Jen pro úplnost, safír ani etu nechci...s těmahle blbostma mám jiný hodinky. Upraveno 15. dubna 2014 uživatelem xjr1
straspol Odesláno 15. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2014 Mně by se taky líbily indexy spíš do žluta, prostě retro, z Marfiho obrázku ta prostřední. Případně by se dala dát na zelenej cifr zažloutlá a na čenej bílá nebo naopak. Ale pak by to vlastně chtělo i dvoje ručky, tak to je asi krawina. Datumka na šestce je nutnost? Kousnu jí, ale klasicky na trojce bych jí radši. Edit: Jen pro úplnost, safír ani etu nechci...s těmahle blbostma mám jiný hodinky.Ano, datumovka na šestce je nutnost.
kerob Odesláno 17. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2014 Mno, a kdyby indexy datumky byly v barve cifru resp. inverzni, jak by to vypadalo v ocich verejnosti jako namet, no nemusite me hned posilat do......
mischa Odesláno 17. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2014 Když vezmu vpotaz cenu a počet na limitce Orlíků, tam jsou v tom za 36k přeci. Tady by nás mohl být větší počet. Leda, že by náklady na IGEN pouzdro byly vyšší něž u Orlíků, to se mi nezdá. No nevadí, jen jsem to nahodil, že by si ty hodinky zasloužily trvanlivější stroj s dostatkem ND na x desítek let dopředu. Musel by být zájem, a to pravděpodobně není. Hodně zdaru.Dostatek náhradních dílů za pár korun máš rozesetých po všech českých vesnicích, nebo téměř v každé třetí domácnosti, výhledově budou tyto zásoby stačit na minimálně 5000 let. Eta 2824 je jistě kvalitnější a dlouhodobějšístroj, pak by ale vůbec nemělo smysl psát tam na cifru Prim, rovnou bych vyfiknul nějakou limitku z renomovaných firem, které Etu 2824 používaly. A nakonec trochu vlasteneckého patriotismu. Kolik světových firem se snížilo k tomu, aby do svých hodinek dávaly nuznou Etu 2824, ale kolika z nich se podařilo získat ke svým projektům manufakturní kalibr prim 96, he?
straspol Odesláno 17. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 17. dubna 2014 Mno, a kdyby indexy datumky byly v barve cifru resp. inverzni, jak by to vypadalo v ocich verejnosti jako namet, no nemusite me hned posilat do......Vůbec to na tý miniaturní ploše nebude poznat
Georgeisin Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2014 Dostatek náhradních dílů za pár korun máš rozesetých po všech českých vesnicích, nebo téměř v každé třetí domácnosti, výhledově budou tyto zásoby stačit na minimálně 5000 let. Eta 2824 je jistě kvalitnější a dlouhodobějšístroj, pak by ale vůbec nemělo smysl psát tam na cifru Prim, rovnou bych vyfiknul nějakou limitku z renomovaných firem, které Etu 2824 používaly. A nakonec trochu vlasteneckého patriotismu. Kolik světových firem se snížilo k tomu, aby do svých hodinek dávaly nuznou Etu 2824, ale kolika z nich se podařilo získat ke svým projektům manufakturní kalibr prim 96, he? Kluci, mně stačí jen naznačit . Jen bych rozporoval tu dostupnost ND, vezmu-li vpotaz všechny domácnosti co znám, nikdo nemá potřebné ND. To je ale asi tím, že neznám žádnou domácnost chronomagora, který má nejvíc příspěvků v PRIM sekci .
Honza.manta Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2014 Náhradní díly rozeseté po domácnostech byly asi myšleny tak, že se skoro v každé rodině valí několikery ošoupané a dodrbané primky po nějakém zesnulému příbuzném, které jsou potenciálním zdrojem náhradních dílů.
Vit Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2014 Pánové trochu to tu občas sleduju. Dopuručil bych určitě matnou barvu číselníku (ne lesklou) a mějte na paměti to, že v různých světelných podmínkách bude odstín vypadat jinak (rozdíly jsou opravdu velké).Koho to zajímá v reálu, může se podívat do mého vlákna o B19, kde je to patrné. U B19 to navíc ještě ovlivňuje kvalitní antireflex, se kterým nevím zda počítáte.Omlouvám se, těm, kterým připomínám samozřejmé věci.
bohus76 Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2014 (upraveno) Správná připomínka na matnou barvu.U starých sportů 1 se mi nejvíc líbil právě matný cifr,umí /dělá to/ Elton?Např.ten modrý na fotce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 18. dubna 2014 uživatelem bohus76
straspol Odesláno 18. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2014 (upraveno) S antireflexem na plast nepočítám. Máme domluvený ciferník pololesklý, jako na LE Elton . O matný bych moc nestál.. Nejstarší tyhle hodinky měly ciferník lesklý. Takový už ale Elton neumí a nedělá. Myslím že ani není moc praktický, z pololesklého se čte o moc líp. Upraveno 18. dubna 2014 uživatelem straspol
straspol Odesláno 18. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2014 Pánové, je to tady, mám kalkulaci ceny. V kalkulaci je zahrnutý i nový datový věnec, zdá se mi že bude hospodárnější vytáhnout stroj z humbert a mít pod novým ciferníkem i novou datumovku. Bude také nutné udělat novou vložku stroje, i to dělá pár kaček navíc. Paní Krsková mi pro nás laskavě poskytla i mírnou slevu, protože s Eltonem už jsem pár obchodů udělal, a ujistila mne, že se bude vztahovat na všechny členy naší limitky. Po započtení všech těchto položek je finální cena 14.254 korun českých(bez spon, řemínků a případných dalších specialit). Na požádání Vám pošlu podrobnou kalkulaci do SZ, přímo sem to vkládat nechci. Elton Luminovu používá, dokonce prý ta světlezelená svítí nejlépe. Přesto to nebude svítit tak jako stará retroedice Orlíků, protože přes lumi se nyní ještě ciferník lakuje. Lakování je nutné, jinak by lumi mohla opadávat. No, ve světle tohoto sdělení se mi ta světlouce zelená začala taky líbit. Vizualizace budou hotové příčtí týden, grafik má plné ruce práce s jinými limitkami velevážených kolegů . Tak přeju pěkné Velikonoce
xjr1 Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2014 Vidím, že se věci hejbou kupředu, díky Straspole:-). Začínám se na ně hodně těšit, i když si plně uvědomuju, že k usazení na ruku je to ještě lán cesty a spousta času...
Honza.manta Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 18. dubna 2014 Začínám mít pocit, že tímhle způsobem budu mít za chvíli víc nových primek, než těch starých.
straspol Odesláno 18. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2014 Začínám mít pocit, že tímhle způsobem budu mít za chvíli víc nových primek, než těch starých. Nebuď zoufalej, jdi domů, otevři tam kterýkoliv šuplík a zjistíš že od toho stavu o kterém píšeš jsi pořád ještě daleko
straspol Odesláno 18. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 18. dubna 2014 Vidím, že se věci hejbou kupředu, díky Straspole:-). Začínám se na ně hodně těšit, i když si plně uvědomuju, že k usazení na ruku je to ještě lán cesty a spousta času...Jojo, má to vývoj. Tak tedy- co pro naše hodinky teď můžeme udělat: 1) sehnat stroje podle Mischových specifikací a obrátit se na něho aby je ,,udělal" 2)začít si dávat stranou na zálohu, která bude-počítám-li správně- 7127 Káčé záloha bude aktuální už docela brzo, myslím.
xjr1 Odesláno 23. dubna 2014 Nahlásit Odesláno 23. dubna 2014 Trochu off-topic: Vážení kolegové, kdyby se někomu z vás doma válela přebytečná devadesátšestka, rád odkoupím pro tuhle limitku. Oběhl jsem vetešníky ve svym okolí a jako na potvoru automaty nikde žádný, kromě jedněch předraženejch televizí.. V nejorším něco ulovím na aukru, ale protože ten server nemám rád, tak to zkusím nejdřív tady:-)
straspol Odesláno 24. dubna 2014 Autor Nahlásit Odesláno 24. dubna 2014 Trochu off-topic: Vážení kolegové, kdyby se někomu z vás doma válela přebytečná devadesátšestka, rád odkoupím pro tuhle limitku. Oběhl jsem vetešníky ve svym okolí a jako na potvoru automaty nikde žádný, kromě jedněch předraženejch televizí.. V nejorším něco ulovím na aukru, ale protože ten server nemám rád, tak to zkusím nejdřív tady:-)Zkus se ozvat rovnou Mischovi, třeba překvapí a bude něco mít.. taky když tak pohrabu, šuplíky skrývají občas překvápko.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se