loscoyotes Posted April 22, 2014 Report Posted April 22, 2014 zdravím všechny, jsem začátečník a chci si pořídit své první hodinky od ML, líbí se mi série Pontos a Masterpiece. Chtěl bych znát názor zkušenějších na Pontos Decentrique a Masterpiece Calendrier Retrograde. Předem děkuji všem za názor a zkušenosti.
Jony Posted April 23, 2014 Report Posted April 23, 2014 Měl jsem ML Pontos a s přesností to nebylo nějak slavné. Myslím, že tam byla ETA 2824..Pokud máš více peněz jdi do Masterpiece.-)
loscoyotes Posted April 23, 2014 Author Report Posted April 23, 2014 díky za názor, Masterpiece se mi líbí více a asi těch pár desítek tisíc navíc investuju:-) Nevíte jaká je "dobrá" cena za tento kousek? Nemám problém si pro to někam zajet/zaletět, protože u nás za to chtějí nesmysl.
michalval Posted April 23, 2014 Report Posted April 23, 2014 Tady je máš na Chrono24 poměrně "na dostřel" z ČR - v Mnichově. Nevím, jestli to je autorizovaný dealer - to je na tomhle portálu běžné, že nabízejí hodinky neautorizovaní prodejci, ale za lepší cenu než u AD, a je na každém, aby se rozhodl, zda se mu to vyplatí a zda to riskne - ohledně možného složitějšího nebo žádného řešení záruky apod. http://www.chrono24.cz/mauricelacroix/masterpiece-calendrier-retrograde-herrenuhr--id2030726.htm?query=maurice+lacroix+masterpiece&goal_suggest=1&dosearch=true&urlSubpath=/mauricelacroix/masterpiece--mod231.htm&models=231&manufacturerIds=163
StanoBare Posted April 23, 2014 Report Posted April 23, 2014 (edited) Ak teda vieš, že u nás AD chcú nezmyselnú cenu, musíš vedieť aj cenu tú "dobrú" nie? Viem, je to všeobecná domnienka, beriem to, ale takéto poznámky mi prídu zvláštne, zvlášť pre level Masterpiece. K veci - zo skúšania Pontos decentrique (GMT, lebo sú aj vo verzii len s lunárnou fázou). Spracovanie výborné, najlepšia je korunka so šikmými drážkami, výborná manipulácia. Ciferník je fajný, ale zase z mojej subjektívnej stránky - necvrkol som si z neho. Podobný dojem ako u masterpiece modelu Roue Carrée Seconde = nažhavený na reálnu čumendu a ono žiadna iskra. Samozrejme, čistá práca, nepreplácané = to je plus. Inak dátumové okno je pekne rezané k časovému kruhu. To som si na obrázku ani nevšimol. K tomu je ešte verzia s polopriehľadom na čiastočne odhalený dátumový veniec. Strojček myslím ani nebol extra dekorovaný, snáď klasika ženevské pruhy, a prišiel mi taký obyčajný...ale to si už len lovím z hlavy, nepamätám presne. Určite mi však tento model prišiel vizuálne lepší ako spomínaný Roue Carrée Seconde. Edit: s druhým modelom nemám žiadnu skúsenosť. Edited April 23, 2014 by StanoBare
loscoyotes Posted April 23, 2014 Author Report Posted April 23, 2014 ta poznámka o dobré ceně je myslím na místě, když jsem viděl stejný model Masterpiece u Altmana za 266 tis a v Anglii byly za necelých 100 tis. Drsný rozdíl v marži nebo i v něčem jiném u stejného modelu? Nevím podle čeho se orientovat. Platím za práci, materiál, know how, design, tradici, marketing...ale marže prodejce snad nemá dělat víc než je cena toho ostatního... Díky za zkušenost s Pontos.
StanoBare Posted April 23, 2014 Report Posted April 23, 2014 Rozumiem, ja som z tvojho postu to pochopil, že nevieš ani cenu a pýtaš rovno tú dobrú...pardon.
loscoyotes Posted April 24, 2014 Author Report Posted April 24, 2014 máte někdo zkušenost s koupí na ebay z US...jsou ochotni prodejci snížit cenu na deklaraci, aby clo a DPH byly nižší?
uff Posted April 29, 2014 Report Posted April 29, 2014 Musim se trosku zastat presnosti Pontosu.Mel jsem je s modifikovanym Valjoux a nemel jsem s presnosti nejmensi problem, ale pravda, nejsem fetisista co resi 2 sekundy za den.
Recommended Posts