Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravím všechny, jsem začátečník a chci si pořídit své první hodinky od ML, líbí se mi série Pontos a Masterpiece. Chtěl bych znát názor zkušenějších na Pontos Decentrique a Masterpiece Calendrier Retrograde. Předem děkuji všem za názor a zkušenosti.

Odesláno

Měl jsem ML Pontos a s přesností to nebylo nějak slavné. Myslím, že tam byla ETA 2824..Pokud máš více peněz jdi do Masterpiece.-)

Odesláno

díky za názor, Masterpiece se mi líbí více a asi těch pár desítek tisíc navíc investuju:-) Nevíte jaká je "dobrá" cena za tento kousek? Nemám problém si pro to někam zajet/zaletět, protože u nás za to chtějí nesmysl.

Odesláno

Tady je máš na Chrono24 poměrně "na dostřel" z ČR - v Mnichově. Nevím, jestli to je autorizovaný dealer - to je na tomhle portálu běžné, že nabízejí hodinky neautorizovaní prodejci, ale za lepší cenu než u AD, a je na každém, aby se rozhodl, zda se mu to vyplatí a zda to riskne - ohledně možného složitějšího nebo žádného řešení záruky apod.

http://www.chrono24.cz/mauricelacroix/masterpiece-calendrier-retrograde-herrenuhr--id2030726.htm?query=maurice+lacroix+masterpiece&goal_suggest=1&dosearch=true&urlSubpath=/mauricelacroix/masterpiece--mod231.htm&models=231&manufacturerIds=163

Odesláno (upraveno)

Ak teda vieš, že u nás AD chcú nezmyselnú cenu, musíš vedieť aj cenu tú "dobrú" nie? Viem, je to všeobecná domnienka, beriem to, ale takéto poznámky mi prídu zvláštne, zvlášť pre level Masterpiece.

K veci - zo skúšania Pontos decentrique (GMT, lebo sú aj vo verzii len s lunárnou fázou). Spracovanie výborné, najlepšia je korunka so šikmými drážkami, výborná manipulácia. Ciferník je fajný, ale zase z mojej subjektívnej stránky -  necvrkol som si z neho. Podobný dojem ako u masterpiece modelu Roue Carrée Seconde = nažhavený na reálnu čumendu a ono žiadna iskra. Samozrejme, čistá práca, nepreplácané = to je plusInak dátumové okno je pekne rezané k časovému kruhu. To som si na obrázku ani nevšimol. K tomu je ešte verzia s polopriehľadom na čiastočne odhalený dátumový veniec. Strojček myslím ani nebol extra dekorovaný, snáď klasika ženevské pruhy, a prišiel mi taký obyčajný...ale to si už len lovím z hlavy, nepamätám presne. Určite mi však tento model prišiel vizuálne lepší ako spomínaný Roue Carrée Seconde.

Edit: s druhým modelom nemám žiadnu skúsenosť.

Upraveno uživatelem StanoBare
Odesláno

ta poznámka o dobré ceně je myslím na místě, když jsem viděl stejný model Masterpiece u Altmana za 266 tis a v Anglii byly za necelých 100 tis. Drsný rozdíl v marži nebo i v něčem jiném u stejného modelu? Nevím podle čeho se orientovat. Platím za práci, materiál, know how, design, tradici, marketing...ale marže prodejce snad nemá dělat víc než je cena toho ostatního...

Díky za zkušenost s Pontos.

Odesláno

Musim se trosku zastat presnosti Pontosu.

Mel jsem je s modifikovanym Valjoux a nemel jsem s presnosti nejmensi problem, ale pravda, nejsem fetisista co resi 2 sekundy za den.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...