vanuska Odesláno 16. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2010 Prosim mistni zkusenejsi o radu. Jaka by mela byt rezerva natahu kalibru 68, pokud je v poradku. Dekuji za odpovedi.
Honza.manta Odesláno 16. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2010 Prosim mistni zkusenejsi o radu. Jaka by mela byt rezerva natahu kalibru 68, pokud je v poradku. Dekuji za odpovedi. Zhruba 36 hodin, dle únavy péra. Dokud vydrží víc než den, tak je to stále v pohodě.
vanuska Odesláno 16. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2010 Zhruba 36 hodin, dle únavy péra. Dokud vydrží víc než den, tak je to stále v pohodě. Dekuji za rychlou odpoved. 1
mmoobbyy Odesláno 16. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2011 Co jsem to vlastně koupil? Teda už to vím, je to tam napsaný, 68 4, ale ten "držák" setrvačky má vyrytou stupnici +-, jako 68 3. Nějaký bastl, mezikus či co? Kurňa, potřebuju strojek do Igenu, takhle budu mít za chvíli víc 68 4ek než Království hodin Není tu někde nějaká rozborka kalibru 68 s popisem součástek, ať se nevyjadřuju jak dement?
Honza.manta Odesláno 16. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2011 Co jsem to vlastně koupil? Teda už to vím, je to tam napsaný, 68 4, ale ten "držák" setrvačky má vyrytou stupnici +-, jako 68 3. Nějaký bastl, mezikus či co? Kurňa, potřebuju strojek do Igenu, takhle budu mít za chvíli víc 68 4ek než Království hodin Není tu někde nějaká rozborka kalibru 68 s popisem součástek, ať se nevyjadřuju jak dement? Já to znám pod názvem můstek setrvačky. A je to jednoduché - původní setrvačka šla z nějakého důvodu kukat, tak byl nahražen celý komponent z jiného jinak nefunkčního strojku. Já to dělám taky tak - vraků strojků mám doma hafo a vlásek si ještě vyměnit netroufám, tak to měním celé.
mmoobbyy Odesláno 16. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2011 Taky mě to napadlo, takže díly 68 strojků jsou plně zaměnitelné? Asi jo. Nu což, drahý to nebylo, strojek jde pěkně (je v hodinkách), strčím ho do šuplíku, však on se jednou hodí
diver60 Odesláno 16. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2011 (upraveno) To vypada na original 68.4 ja tam mam take takový ale ja je mam nekdy z roku 78? +2 -1rok?. Rozdíl mezi 3 a 4 poznas, aspon si to myslím ze 3 ma takove brousene zaoblene pruhy na tom co je videt a na 4 je hladky plech. Na 3 take tak nevystupuji ty dva cudle vedle toho sroubku tam je to pekne hladke a ta srazená hrana dokola se pekne leskne Upraveno 16. ledna 2011 uživatelem diver60
Honza.manta Odesláno 16. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2011 (upraveno) Taky mě to napadlo, takže díly 68 strojků jsou plně zaměnitelné? Asi jo. Nu což, drahý to nebylo, strojek jde pěkně (je v hodinkách), strčím ho do šuplíku, však on se jednou hodí Staré primky jsou úžasně universální. Do kal.68 strkám můstek setrvačky i z kal.66. Jen nevím, jak je to mezi kalibry s rozdílnou frekvencí, tak to radši nemíchám, i když mám pocit, že je to taky záměnné. Edit: chybička se vloudila Upraveno 16. ledna 2011 uživatelem Honza.manta
mmoobbyy Odesláno 16. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 16. ledna 2011 To vypada na original 68.4 ja tam mam take takový ale ja je mam nekdy z roku 78? +2 -1rok?. Rozdíl mezi 3 a 4 poznas, aspon si to myslím ze 3 ma takove brousene zaoblene pruhy na tom co je videt a na 4 je hladky plech. Na 3 take tak nevystupuji ty dva cudle vedle toho sroubku tam je to pekne hladke a ta srazená hrana dokola se pekne leskne Rok nevím, jsou to tyhle Myslel, jsem, že jsou dost veteš, aby tam byla 68 3, v aukci byla i fotka strojku, ale nic moc, přihodil jsem z mobilu při a pak jsem to hodil za hlavu. Žádná trága, strojek na pohled vypadá dobře (fotku jsem musel stmavit, fotil jsem mobilem) za 24h nabral asi minutu do plusu, tak mám další Prim, no, už si na to zvykám
Flavamatic Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Odesláno 26. února 2011 Zdravím všechny, měl bych menší dotaz. Snad to není OT Strojku u PS2 se to také týká, tak snad jsem tady správně. Nedávno jsem koupil červené PS 2.1 z aukra a nějak v nich lítá strojek. Dýnko jsem již otevřel, ale nemůžu přijít na to, jak strojek v pouzdře upevnit, aby se nepohyboval a mezi armovákem a cifrem nebyla mezírka. Matně si vzpomínám, že se to tady už několikrát řešilo, ale nemůžu najít příslušné vlákno. Děkuji za případné rady.
Honza.manta Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Odesláno 26. února 2011 Zdravím všechny, měl bych menší dotaz. Snad to není OT Strojku u PS2 se to také týká, tak snad jsem tady správně. Nedávno jsem koupil červené PS 2.1 z aukra a nějak v nich lítá strojek. Dýnko jsem již otevřel, ale nemůžu přijít na to, jak strojek v pouzdře upevnit, aby se nepohyboval a mezi armovákem a cifrem nebyla mezírka. Matně si vzpomínám, že se to tady už několikrát řešilo, ale nemůžu najít příslušné vlákno. Děkuji za případné rady. Je to sice kalibr 64, ale je to jedno, uchycení je stejné. Mezi strojkem a pouzdrem je rámeček strojku. Ten má tři body, kde je jakoby prořízlý z boku a ty se musejí opatrně šroubováčkem vytáhnout směrem k dýnku. Potom na ně při utahování dýnko dosedne a strojek by už měl pevně sedět.
Jata Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Odesláno 26. února 2011 vie mi niekto vysvetliť tento rozsiel ,krorý je vyznačený v krúžku?
Flavamatic Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Odesláno 26. února 2011 Je to sice kalibr 64, ale je to jedno, uchycení je stejné. Mezi strojkem a pouzdrem je rámeček strojku. Ten má tři body, kde je jakoby prořízlý z boku a ty se musejí opatrně šroubováčkem vytáhnout směrem k dýnku. Potom na ně při utahování dýnko dosedne a strojek by už měl pevně sedět. Děkuji za návod. Snad se mi to podaří dotáhnout no.
JHonza Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Odesláno 26. února 2011 vie mi niekto vysvetliť tento rozsiel ,krorý je vyznačený v krúžku? Jedná se o jev zvaný "třetišroubek", který se běžně vyskytuje u kal. 66 a méně běžně u kal. 68 (jejich starších verzí). Podrobný popis bádání kolem třetišroubku je popsán zde. Tento třetišroubek je navíc v nějaké zmutované podobě, nebo je to jen špatně čitelná fotka?
Jata Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Odesláno 26. února 2011 nemoze byt v zmutovanej podobe (podomacky zmontovany)....su to Prim Sport2 ktore mam od detstva a nikto do nich este nezasahoval.Strojcek je taky ako vysiel z Etonu
Honza.manta Odesláno 26. února 2011 Nahlásit Odesláno 26. února 2011 Jedná se o jev zvaný "třetišroubek", který se běžně vyskytuje u kal. 66 a méně běžně u kal. 68 (jejich starších verzí). Podrobný popis bádání kolem třetišroubku je popsán zde. Tento třetišroubek je navíc v nějaké zmutované podobě, nebo je to jen špatně čitelná fotka? Přátelé třetišroubku a hlavně členové bratrstva! Musím s politováním říct, že pokladník selhal. Ono i nicnedělání má své hranice Mischo. Sakryš, kde je těch x krát dvě koruny příspěvků? Už je to víc než rok od založení bratrstva, takže by mělo být k dispozici dvakrát roční příspěvek za každého bratra. Biges nepůjde a navíc nepije a Karlos není pražský, takže okrádáš jen nás dva - za co půjdeme na ten sraz Ch. Praha?
skodna Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Dobrý den Včera se mě dostaly do rukou jedny Sport II celokovové s minerálním sklem.Dle zatím dostupných informací by měly být kalibru 64 ale je v nich kal 69.Ten byl ale původně se samonátahem a datumovku měl na 3.Tady jsou však vyražené čísla 69 a vše je tak trochu rozdílné než na kalibru 64.Pokusil jsem se to nafotit ,ale omluvte kvalitu nemám potřebné vybavení.
Honza.manta Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 (upraveno) Dobrý den Včera se mě dostaly do rukou jedny Sport II celokovové s minerálním sklem.Dle zatím dostupných informací by měly být kalibru 64 ale je v nich kal 69.Ten byl ale původně se samonátahem a datumovku měl na 3.Tady jsou však vyražené čísla 69 a vše je tak trochu rozdílné než na kalibru 64.Pokusil jsem se to nafotit ,ale omluvte kvalitu nemám potřebné vybavení. To je strojek kal.69, jen z něj někdo demontoval můstek samonátahu. Nevím, jak to dlouho vydrží při manuálním natahování, tyhle strojky to moc nesnášejí. Nejlépe sehnat strojek kal.64 a vyměnit. Edit: datumovka nůže být na trojce i šestce, jen se musí dát správný datový věnec. Upraveno 30. března 2011 uživatelem Honza.manta
diver60 Odesláno 30. března 2011 Nahlásit Odesláno 30. března 2011 Dobrý den Včera se mě dostaly do rukou jedny Sport II celokovové s minerálním sklem.Dle zatím dostupných informací by měly být kalibru 64 ale je v nich kal 69.Ten byl ale původně se samonátahem a datumovku měl na 3.Tady jsou však vyražené čísla 69 a vše je tak trochu rozdílné než na kalibru 64.Pokusil jsem se to nafotit ,ale omluvte kvalitu nemám potřebné vybavení. Toto neni Sport II ale nejaky kvazisporthybrid !!!!!! nebo Sport III ??? nic elegantniho to neni vypada to jako zbozi z pouti. Maji tyhle hodinky nejake oznaceni?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se