JaRooN Odesláno 27. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2014 Jaroone ani na pohadku? . A ostatni hlaste se do stanu ja se fakt sam bojim a nechrapu Frantisku tak projednej rozpocet a hodinky pockaj Hele, na rovinu, ani na pohádku... Manželku, auto, peníze a ponožky už fakt nepůjčuji. Když by ti náhodou nějaké ponožky chyběli, tak ti jedny daruji. Jo a kdyby ti chybělo na chleba, tak ti ho rád koupím...
Návštěvník Jagman Odesláno 27. května 2014 Nahlásit Odesláno 27. května 2014 Jasne tomu rozumim byl to jen vtip
JaRooN Odesláno 27. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2014 Jasne tomu rozumim byl to jen vtip Vždyť jo, já to tak i beru. Škádlení a popichování mám rád, jen do mě
JaRooN Odesláno 27. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2014 (upraveno) Doplňující informace k výletu: proběhla nějaká komunikace přes SZ, tak tady dám výtah, aby i další lidi byli v obraze. 1. mohl bys mi tak zhruba popsat co by ten island obnasel? Prostě přiletět na Island, ubytovat se, půjčit si auto a 6 dní se toulat autem i pěšky po ostrově. Spát ve stanu - 5 nocí, vařit si, koupit si čerstvou rybu od rybáře a upéct si ji na ohni, udělat si výlet na sopku, toulat se kolem oceánu, vykoupat se v termálním přírodním jezírku... A vrátit se zpátky do Reykjavíku, dát si dobrou večeři, koupel ve vaně, vyspat se poslední noc v pohodlné posteli a odletět domů...2. materiální zabezepeční, stany spacáky atd tahat z cz nebo vyřešit na místě a pod.. Co se týká materiálního zabezpečení, taky se mi nechce tahat víc, jak musím. Už jsem psal Ferovi, zda by to šlo zajistit na místě, tak uvidím, co odpoví. Doufám, že ano...Přinejhorším, můj stan má 3kg, tak to bych už nějak odtáhl a spal bych třeba v bundě místo spacáku. Já jsem odkojený čundrem a vandrem, tak mi nevadí ani spaní pod širákem. Stan tahám kvůli manželce, to je městská holka 3. jako jedinec do dvacky bych se mohl asi i vejít ne Letenky 7336,- + něco na batožinu, případně nějaké poplatky, to se ještě uvidí, číhám i jiné možnosti, tak se možná najde i něco levnějšího ještěUbytování - dvě noci v Reykjavíku - cca 4000,-Půjčení auta na 6 dní - cca 5.000,- - počítej jen část, když se k tobě někdo přidáa strava a případné nákupy - to je už na každém z nás, jak si postaví rozpočet. Já nakoupím v Reykjavíku v obchoďáku nějaké konzervy a pečivo a na trase budu kupovat čerstvé a sušené ryby a mořské potvory, ale od rybářů je to za hubičku... Upraveno 27. května 2014 uživatelem JaRooN
Cyril Odesláno 27. května 2014 Nahlásit Odesláno 27. května 2014 Pokud budete mít auto, do kterého se půjde schovat, tak Island ve stanu v pohodě dáte. Jen v případě nepohody a mokrého oblečení je to potom docela opruz, A to díky neustále vlhkému oblečení. A v noci vám možná bude občas zima. Když je silnej vítr, je výhoda, že nebudete žrát ty mrňavý mušky a komáry po kilech, ale zase budete mít dost často plný oči sopečného písku. Určitě doporučuji kvalitní outdoor brýle. A to jak proti slunci, tak i na denní nošení. Pokud si budete půjčovat auto, tak pokud možno terénní. Jinak z toho opravdu drsného a krásného Islandu uvidíte jen část. Vláda už sice zpevňuje silnice i do vnitrozemí, ale některá místa zůstanou (a v to doufám) přístupná jen pro opravdové terénní vozy i v budoucnosti. Už jsem tady kdysi dával odkaz na naši cestu v roce 2012, tak vám to třeba trochu pomůže. http://www.cyrilmoto.com/cestovani/cestovani/cestovani/defendrem-po-islandu-2012Je to krásná zem a určitě se tam někdy vrátím. Jo a těma ženskejma to nebude tak žhavý....jedině že by vám nějaký koupil Fero. .
JaRooN Odesláno 27. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2014 (upraveno) Cyrile, diky za prinosne informace.Holt, do batohu igelitovy pytel a veci az do nej. Na vrsek pytle udelat zavirani - snurku, clip...Veci, ktere budou vecer vlhke, uvazat kolem ohne, pripadne privrit na noc do okynka, pokud bude vitr, hezky je vyfouka a rano na chvilku k ohni a budou k pouziti...Zima v noci - holt se udelaji sluzby a bude se udrzovat ohen, aby se bylo kde ohrat.Terenni auta asi ne, k tomu je potreba i nejake zkusenosti a ja tady davam dokopy partu obycejnych lidi. Takze se budeme toulat jen na jihu po normalnich zpevnenych silnicich, do vnitrozemi bych se netlacil. K Ejakulate jde dojet silnicnim vozem - respektive dojet do ?órsmörku - zvaný též Thórův les a před námi budou sopky Ejakuláta a Tekla a budeme si moct vybrat, kam chceme, nebo se budeme jen kochat z dálky z pohledu na tři ledovce kolem nás A ono tech 6 dni utece jako voda, tak i to pobrezi nam bude pripadat dost velike a uvidime z nej jen kousek...Az by se mi tam libilo, tak bych uvazoval pristi rok o repete a pak uz mozna i vnitrozemi... Upraveno 27. května 2014 uživatelem JaRooN
Tittus Odesláno 27. května 2014 Nahlásit Odesláno 27. května 2014 Sakra, láká mě to, láká... Letos je těch výletů už ale nějak moc. Ještě to musím promyslet, jestli by se mi to vešlo do časového plánu.Do kdy je potřeba se rozhodnout? Nějaký deadline?
JaRooN Odesláno 27. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2014 (upraveno) Dejme si předběžně deadline cca za 14 dní - t.j. třeba 10.6. - stejně ještě čekám pár nabídek na levnější letenky a do té doby určitě budou i informace, co všechno se dá zajistit na místě a co bychom museli táhnout sebou z domova...Ale... ...to samozřejmě neznamená, že kdyby se někdo rozmyslel později, že se nemůže přidat. Jen si bude shánět letenky sám, případně mu s tím pomůžu je sehnat a může se přidat. Upraveno 27. května 2014 uživatelem JaRooN
Cyril Odesláno 27. května 2014 Nahlásit Odesláno 27. května 2014 Zapomeň úplně na nějakej oheň! Ten na Islandu nedáš. Není tam dřevo, nemají skoro žádné stromy. Vykáceli je při osidlování. Jakmile zapálíš oheň, bude u tebe výjezdovka. A dřevo na topení sebou asi v autě tahat nebudeš.
Návštěvník Jagman Odesláno 27. května 2014 Nahlásit Odesláno 27. května 2014 Cyril: v Panu Prstenu ale stromy meli
JaRooN Odesláno 27. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2014 (upraveno) Všude kolem hlavní silnice č.1 kolem pobřeží jsou místa, kde je možné rozdělat oheň. Ve vnitrozemí a na území národních parků, kterých tam je jak nasr... to je samozřejmě zakázáno. To jsem si zjišťoval jako první. Kolem pobřeží je taky dřeva celkem dost - moře ho tam vyplavuje. Když nebude zbytí, tak ano, povezeme dřevo v autě, bez ohně si tu cestu neumím představit... Pro představu, co bych rád v rámci výletu navštívil, nebo aspoň viděl: https://maps.google.cz/maps?saddr=Reykjav%C3%ADk,+H%C3%B6fu%C3%B0borgarsv%C3%A6%C3%B0i%C3%B0,+Island&daddr=%C3%9E%C3%B3rsm%C3%B6rk,+Su%C3%B0urland,+Island+to:Eyjafjallajokull,+Su%C3%B0urland,+Island+to:Katla,+Su%C3%B0urland,+Island+to:Skaftafell,+Island+to:Hvannadalshnj%C3%BAkur,+Austurland,+Island&hl=cs&ie=UTF8&sll=63.90245,-19.381629&sspn=2.363722,8.267212&geocode=FdWY0gMd61Kx_inD7dzuuXTWSDFxYNIwoiyR7A%3BFX8GzAMds5DX_iGc4yUTG_W9AyklPmp8sCjXSDGc4yUTG_W9Aw%3BFcLtygMdccPU_ikdCO0LbyTXSDEU9L0Jyg3m3Q%3BFbX3ygMd8FHd_im7AQVLrTLXSDGSWKQIllx26g%3BFRvR0AMdwJn8_ikx318Z3TXQSDGdzlTSjatEdg%3BFdnN0AMdXpAB_ynv-7Mu2THQSDEd0qt_81E8xw&oq=hvannadals&t=h&brcurrent=5,0,0&mra=ltm&z=8 Upraveno 27. května 2014 uživatelem JaRooN
Cyril Odesláno 27. května 2014 Nahlásit Odesláno 27. května 2014 U pobřěží ano. Tam vyplavené dřevo je a oheň se dělat smí. Měl jsem na myslí vnitrozemí a národní parky, kvůli kterým tam předpokládám jedete. V Rejkjavíku a okolí stejně půjdete do kempu. A v nich máš od sušičky, přes žehličky až po mandl. Komplet vybavení. Ve vnitrozemí jsi ale odkázaný na studený odchov. Ale i tak to stojí za to. Kurňa taky bych jel.....
JaRooN Odesláno 27. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2014 U pobřěží ano. Tam vyplavené dřevo je a oheň se dělat smí. Měl jsem na myslí vnitrozemí a národní parky, kvůli kterým tam předpokládám jedete. V Rejkjavíku a okolí stejně půjdete do kempu. A v nich máš od sušičky, přes žehličky až po mandl. Komplet vybavení. Ve vnitrozemí jsi ale odkázaný na studený odchov. Ale i tak to stojí za to. Kurňa taky bych jel..... Kempy jsou fakt jenom kolem měst, pochybuji, že budeme mít po celodenním toulání chuť hledat kemp. Jedině, že bychom na něj vysloveně narazili. Ještě jednou dám odkaz, kudy bych to viděl... https://maps.google.cz/maps?saddr=Reykjav%C3%ADk,+H%C3%B6fu%C3%B0borgarsv%C3%A6%C3%B0i%C3%B0,+Island&daddr=%C3%9E%C3%B3rsm%C3%B6rk,+Su%C3%B0urland,+Island+to:Eyjafjallajokull,+Su%C3%B0urland,+Island+to:Katla,+Su%C3%B0urland,+Island+to:Skaftafell,+Island+to:Hvannadalshnj%C3%BAkur,+Austurland,+Island&hl=cs&ie=UTF8&sll=63.90245,-19.381629&sspn=2.363722,8.267212&geocode=FdWY0gMd61Kx_inD7dzuuXTWSDFxYNIwoiyR7A%3BFX8GzAMds5DX_iGc4yUTG_W9AyklPmp8sCjXSDGc4yUTG_W9Aw%3BFcLtygMdccPU_ikdCO0LbyTXSDEU9L0Jyg3m3Q%3BFbX3ygMd8FHd_im7AQVLrTLXSDGSWKQIllx26g%3BFRvR0AMdwJn8_ikx318Z3TXQSDGdzlTSjatEdg%3BFdnN0AMdXpAB_ynv-7Mu2THQSDEd0qt_81E8xw&oq=hvannadals&t=h&brcurrent=5,0,0&mra=ltm&z=8 Je to jen jih, ale za 6 dní budeme rádi, když projedeme alespoň toto. Nemám velké oči, nechci se honit za nějakým přeludem, chci si užít pohodový a krásný výlet v nádherném prostředí. A počítám s přítomností dam (teda doufám, že v tom ta moje nebude osamocená, kluci, snažte se!), takže fakt žádné extrémy...
JaRooN Odesláno 27. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 27. května 2014 Tak zatím předběžně - dva lidi - sólo pánové - na 90% chtějí jet. Další dva - starší manželé (jejda, abych neurazil, padesát jim ještě nebylo... ups ) se rozmýšlejí. Takže na to, že jsme to tady vzali hákem jen jedno dopoledne, je to slušný výsledek. Těch 6 dalších lidí k nám asi nebude problém zaplnit a to jsem se původně bál, že bude problém najít alespoň dva další Ještě jedna důležitá věc: před samotnou cestou, vlastně ještě před zakoupením letenek, bych byl rád, abychom si všichni, co budou mít zájem o cestu, někde spolu sedli na kafe nebo čaj a strávili spolu kousek odpoledne, ať se alespoň trochu poznáme a víme, co nás na cestách čeká Přece jenom, jede se do divočiny...
JaRooN Odesláno 29. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2014 Chvilku jsme tady nic nepsali, probíhala jen aktivní komunikace přes SZ. Nový report: shodli jsme se tak nějak, že 8 lidí na takový výlet bude akorát. Pojedou dvě auta - dvě posádky po 4 lidech. Ve chvíli, kdy objednáme letenky, tak se nám na Islandu zajistí ubytování na ten termín, zajistím auta z půjčovny a pokud bude někdo chtít i outdoor vybavení přímo na místě. Jedou zatím samí pohodoví lidé a teď to hlavní: Zůstává poslední volné neobsazené místo!!! Takže pokud někdo přemýšlí, je nejvyšší čas. Pište sem nebo do SZ, je to jedno Jarda
sect Odesláno 29. května 2014 Nahlásit Odesláno 29. května 2014 Letos to bohužel nedám ani náhodou :-( Ale příští rok si to dovedu představit, pokud budeš další jízdu plánovat a budu vědět co nejdříve, tak se mnou počítej.
JaRooN Odesláno 29. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2014 Sect: Ahoj, je to škoda, že nemůžeš. Příští rok ještě uvidíme podle toho, jak to letos dopadne. Tzn. jak nás Island přivítá, co nám ukáže a jak se osvědčí parta úpne cizích lidí, která bude muset přežít týden v divočině
Tittus Odesláno 29. května 2014 Nahlásit Odesláno 29. května 2014 No, netušil jsem, že se to tady rozhodne a prakticky uzavře takhle rychle. Navíc už jen jedno volné místo. Tak teda příště...
JaRooN Odesláno 29. května 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. května 2014 No, netušil jsem, že se to tady rozhodne a prakticky uzavře takhle rychle. Navíc už jen jedno volné místo. Tak teda příště... To, že se lidi rozhodnou takto rychle, jsem nepředpokládal ani já a asi vůbec nikdo. Ale jsem rád, zatím jsou v posádkách jen a jen samí pohodáři
F.B. Odesláno 30. května 2014 Nahlásit Odesláno 30. května 2014 Zapomeň úplně na nějakej oheň! Ten na Islandu nedáš. Není tam dřevo, nemají skoro žádné stromy. Vykáceli je při osidlování. Jakmile zapálíš oheň, bude u tebe výjezdovka. A dřevo na topení sebou asi v autě tahat nebudeš. Zdravím Cyril, ženy chlapcom rád "kúpim" :DDD Jak to tu nestíham čítať, tak vidím že sa tu dejú veci :-) Určite chlapcov na Islande rád privítam :-) Cyril: v Panu Prstenu ale stromy meli Tak určite, Pán Prsteňov sa (pokiaľ viem) natáčal hlavne na Novom Zélande .-) To, že se lidi rozhodnou takto rychle, jsem nepředpokládal ani já a asi vůbec nikdo. Ale jsem rád, zatím jsou v posádkách jen a jen samí pohodáři Tak Ty si to rozbehol tu? Si nespomínal, chlape :-) Ale super, som zvedavý a teším sa. F.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se