walter10 Odesláno 12. července 2014 Nahlásit Odesláno 12. července 2014 Jinak, pokud by se dalo hovořit o další možné alternativě, pak se cenou blížíš i k Hamilton JazzMaster Viewmatic (H32515555; cena 13 290 Kč): Viz http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/jazzmaster/american-classic/10321-hodinky-hamilton-jazzmaster-viewmatic-h32515555.php
boroevic Odesláno 12. července 2014 Nahlásit Odesláno 12. července 2014 Vyrytí čehokoliv na dýnko by technologicky nebyl problém, zvaž jenom to, že kdybys je chtěl později prodat (což je na tomhle fóru úplně normální), tak můžeš mít problém.
Lukas Carbol Odesláno 12. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2014 boroevic: Vzhledem k tomu, že to bude dárek od mamky na promoce, tak prodej nepřichází v úvahu :-). A nebyl problém, tzn. jakékoliv hodinářství resp. klenotnictví?
boroevic Odesláno 12. července 2014 Nahlásit Odesláno 12. července 2014 Máš pravdu, takovéhle hodinky se neprodávají. Google na mě vyplivl tohle: http://www.gravirovanibrno.cz/ Rytí by však v dobrém zlatnictví neměl být problém, běžně se to dělá u snubních prstenů.... Zlatnictvím ovšem myslím zlatníky a ne prodejce šmuků boroevic: Vzhledem k tomu, že to bude dárek od mamky na promoce, tak prodej nepřichází v úvahu :-). A nebyl problém, tzn. jakékoliv hodinářství resp. klenotnictví?
Lukas Carbol Odesláno 12. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2014 Walter10: Joooooo, tohle byla moje dalsi varianta, spolecne s Intra-matic. Bohužel se už dostáváme výš a z mého laického pohledu se mi líbí více pořád Seika. Nebo je nějaký objektivní důvod, proč raději Hamiliton než SARB 065? boroevic: Heh :-) díky za odkaz, pokud je to až tak jednoduché a např. mi hodinky nepoškábou (budu je střežit jak ostříž :-) tak si najdu nějakýho "umělce" v Brně a šoupnu je k němu. I tak díky
walter10 Odesláno 12. července 2014 Nahlásit Odesláno 12. července 2014 Pokud se Ti víc líbí Seika, pak to má svou nezanedbatelnou váhu. (Mně se líbí - nejen vzhledem, ale i kvalitou - jak zmíněná Seika, tak i Hamilton.)
tomek Odesláno 12. července 2014 Nahlásit Odesláno 12. července 2014 S tím gravírováním asi nepochodíš. Problém je totiž ten, že hodinky mají místo plného dýnka průhled na strojek, takže to vlastně ani není kam vyrýt...
Lukas Carbol Odesláno 12. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2014 tomek: Nad tím jsem už přemýšlel a doufám, že najdu někoho šikovného, kdo to zvládne např. po obvodu nebo nějak tak, ať se to hodí. Uvidím. Pokud ne, tak to bude holt bez... walter10: super. pokud není nějaký zásadní rozdíl mezi nimi v kvalitě, pak jsem asi rozhodnut. Oficiální poděkování tímto předávám účastníkům diskuze. Až kupodivu rychlé to bylo :-)
habadej Odesláno 12. července 2014 Nahlásit Odesláno 12. července 2014 (upraveno) Jak ty Hamiltony, tak i ty Seika jsou velice slušné hodinky. Ty Hamiltony mají základní, automatickou, ověřenou Etu, Seika zase kvalitní 6R15. Kvalitou ty strojky jsou na +/- stejné úrovni, akorát 6R15 má vyšší rezervu chodu. Jedině co bych bral v potaz při rozhodování je, že každý kdo přičuchne k mechanickým hodinkám, tak zatouží vlastnit "švýcary" a ty Hamiltony jsou už opravdu mechanický švajci ze vším všudy. Ale komu na tom nesejde, tak se rozhodne podle svého pocitu. Ani s jedněmi neuděláš krok vedle.Jo ještě mě napadá, podívej se na řadu Orient Star, tam mají také zajímavé oblekovky v dané cenové relaci. Upraveno 12. července 2014 uživatelem habadej
Lukas Carbol Odesláno 12. července 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2014 Habadej: Perfektní srhnutí, díky za rozdělení těchto dvou variant na pro mě již pochopitelné rozdíly. Orient Star už jsem taky obhlížel a pořád vedou SARB 065.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se