Daemonultimate Posted July 16, 2014 Report Posted July 16, 2014 ARNOLD & SON ? HMS Beagle Set Limited Edition http://watchesseven.blogspot.cz/ Když slyším nebo čtu jméno téhle značky,vždy očekávám něco pro fajnšmekry.Ať už jsou to in-house strojky,dokonalý design či materiály.A co víc,oni to umí všechno v jednom.Parádní umělecká hodinařina je nám předvedena i tentokrát.(S tímhle motivem se nesetkávám prvně a moje děravá hlava nedokáže odpovědět,jestli jsme ho tu neviděli,jestli ano,omlouvám se,ale i tak si myslím,že připomenutí neuškodí.) Dnešní trio hodinek je věnováno objevitelským aktivitám Charlese Darwina a slavné HMS Beagle: http://cs.wikipedia.org/wiki/HMS_Beagle Tato sada hodinek představuje vynikající ručně malované miniatury právě této plachetnice. Byla to právě druhá plavba s pětitýdenním mezipřistáním v Galapagos na Islandu,kde čerpá Charles Darwin základy své evoluční teorie.Mimo jiné měla tato plavba také vytvořit řetězec vzájemně propojených referenčních bodů se známou délkou,které by bylo možno v budoucnosti využít k přesnému nastavení chronometrů.Za tímto účelem je na lodi celkem 22 námořních chronometrů.Velký počet těchto chronometrů bylo nutno z důvodů různých poruch vyřadit,proto za účelem co nejlepších naměřených průměrných hodnot chronometry zastupovalo více značek, pět z nich bylo spojeno se jménem společnosti Arnold.Tak John Arnold a jeho syn udělali obrovský přínos k rozvoji námořních chronometrů. Tato sada výjimečných hodinek je složena ze tří modelů,kdy každý model pohání jiný on-house strojek,od velmi nízkého A&S1001 s více než devadesíti hodinovou výkonovou rezervou,přes A&S6103 až k vrcholnému modelu,který pohání k životu ultra-thin tourbillon calibre A&S8200.Strojky jsou umístěny v pouzdrech z 18-ti karátového bílého zlata, 18-ti karátového růžového zlata a 18-ti karátového červeného zlata s černým řemínkem z aligátoří kůže. Společným znakem této sady je velmi detailní ručně malovaná miniatura,která ukazuje plachetnici HMS Beagle pokaždé v jiné fázi této její druhé plavby.Jsou převzaty přímo z dobové ilustrace a jejich vyhotovení vyžadovalo nekonečnou dávku trpělivosti a umění.Pomocí malých a krátkých tahů se postupně vybuduje celý obraz s úžasnou bohatostí detailů,které jen podtrhují mistrovství dílen Arnold & Son. 2
Exiztence Posted July 16, 2014 Report Posted July 16, 2014 To handpainted na ciferníku mi připadá až moc, takže verze s velkou vteřinovkou mi připadá nejpovedenější
Honza.manta Posted July 16, 2014 Report Posted July 16, 2014 Díky za krásné počtení a rozšíření obzorů.A taky příjemný estetický zážitek.
Kid_A Posted July 16, 2014 Report Posted July 16, 2014 To handpainted na ciferníku mi připadá až moc, takže verze s velkou vteřinovkou mi připadá nejpovedenější +1
Recommended Posts