Jump to content

Recommended Posts

Posted

Našel jsem tyto stránky se strapy přes instragram.

http://whatchs.com/

Tento style je určitě známý všem co viděli Nomos Ahoi, někteří mají možná i náramek co Nomos zdarma posílal minulý rok. V pásku nejsou díry, díru si každý udělá sám aby co nejlépe seděl, cena se zdá být také příznívá. Na instragramu nějaké fotky na všem možném.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Posted

Neni to neco jako Sailor strap ze strapshopu?Driv byly tydle naramky dost rozsireny.

Hele bude :) Já je předtím viděl jen na Nomosech tak když to vidím teď i od Riosu tak je todle vlákno skoro redundantní, ale tak mají dost barev :)

Posted

Ony se tyhle pleteny nylony davaly v 60tych letech i k roladam jako alternativa k tahu (spolecne s tropic kaucukem).

Par jsem jich vyzkousel a nejlepsi byl EULIT vintage ze 60tych let. 2-dilny nomos je taky ok. Skoda jen, ze rios sailor je tak tvrdy a moc reze do ruky...

Posted

Malej dotaz na někoho, kdo má Rios Sailor, případně jinej řemen z podobnýho matroše: Pokud bych ho potřeboval zkrátit, dá se to nějak? Předpokládám, že když ho ustříhnu, tak se bude párat, dá se ten nylon nějak opálit či jinak ošetřit a zabránit tak párání? 

Posted

Roztřepené konce nylonu zatavit zapalovačem.

A Peoplova zmínka o aquaparcích (a hotelech) je zcela správná - nechápu proč by se tu z laciného krámu měla dělat věda jen proto, že to někdo viděl na "ostalgické" produkci Aus DDR...

Posted (edited)

Jinak ani není potřeba jej zkracovat. Řemen je sponou provlečený a ta se na něm dá posouvat. Přebytečný kus je pak schovaná z vnitřní strany řemenu.

Jinak já mám ten perlon moc rád, protože dýchá líp než nato a nejsou na něm ty poutka a podobný zbytečný složitosti. Jenom je pravda, že mi už několik lidí řeklo, že něm všechno vypadá strašně levně a obyčejně :-(

Edited by Stuclik
Posted

Roztřepené konce nylonu zatavit zapalovačem.

A Peoplova zmínka o aquaparcích (a hotelech) je zcela správná - nechápu proč by se tu z laciného krámu měla dělat věda jen proto, že to někdo viděl na "ostalgické" produkci Aus DDR...

Zapalovacem to 'nevyhladis', budes tam mit tlusty okraj

Puvodnim vyrobcem byl EULIT a zacali je vyrabet v 60tych letech, dokonce se na nich daly i koupit rolady. DDRaci kopirovali od EULITu...