georg Odesláno 27. února 2006 Nahlásit Odesláno 27. února 2006 Huráááá!Dnes jsem dorazil večer domů a měl jsem od tchána vzkaz: volej na toto číslo, je to můj kamarád a pilotní hodinky ti prodá.Myslel jsem si, že to budou Primky. Padl jsem na prdel - byli to Lemanie. Ocelové pouzdro, rozměr 38 mm bez korunky. Rok výroby 1939, chlapík je dostal při vyřazení v roce 1957 a od té doby je skoro nesundal z ruky. Lítal MiG-15, SU-7, MiG-23, L-29, L-39, ..... Dnes je mu 67 let. On sám se narodil v roce 1939 (jako ty hodinky), jen ho mrzelo, že někde ztratil původní krabičku, kde byly na papírech hákové kříže. O víkendu jdeme na pivo.Fotky jsem udělal jen velice narychlo - abych se rychle pochlubil.Jakou byste dnes odhadli cenu?
Jerryl Odesláno 27. února 2006 Nahlásit Odesláno 27. února 2006 To je úlovek. Cena asi bude kamarádská. Já je mít tak dlouho, tak je nesundám z ruky. Divím se, že ti je prodal.
Chronomag Odesláno 27. února 2006 Nahlásit Odesláno 27. února 2006 Takový hodinky mají cenu hlavně morální... Na eBay jsou tuším kolem 300 usd, jenže když jsou - cokoliv mezi jedním pivem a deseti litry bych považoval za slušnou cenu.
odklizec Odesláno 27. února 2006 Nahlásit Odesláno 27. února 2006 Tak tak. jejich cena je hlavne v te historii. Kdybys jeste sehnal CAF Longines, mas pekny parecek!
georg Odesláno 27. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 27. února 2006 Historii těchto konkrétních hodinek se chystám sám pro sebe zdokumentovat. Jinak vidíte, na co člověk narazí při shánění leteckých Prim Sport?
Jezek Odesláno 28. února 2006 Nahlásit Odesláno 28. února 2006 Aha,tak puvodne to mely byt letecke Prim Sport...Dost mozna mam jedny na ruce.Cerny ciselnik,pod 12 hodinama je PRIM,pod tim (mensim pismem) AUTOMATIC,pod tim 21 JEWELS,na 3 hodinach datumovka,a hlavne :nad 6 hodinama je znak leteckych vojsk CSLA...no,to mozna neni uplne presny nazev,ale mam modrou a moc "military" nejsem.Cislice jsou arabske 1-12,krome 3,tam je zminena datumovka.Plastova luneta,rucky bile se zelenym znacenim,stejne tak i cislice,ale nesviti.Opozduji se cca 20 sec/den.
georg Odesláno 4. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2006 Ta se po pár dnech práce chlubím! Vše vlastními silami, jen jsem koupil sklíčko a novou korunku - bohužel, ta co tam byla, už stejně nebyla původní.Pokud byste někdo měl tvarově velmi podobnou korunku (té původní), rád ji odkoupím.
Návštěvník Kamil Odesláno 4. března 2006 Nahlásit Odesláno 4. března 2006 Moc hezký I ten řemen jsi vybral dobře.
Petr_S Odesláno 4. března 2006 Nahlásit Odesláno 4. března 2006 Pěkné, co je to za řemen kde jsi jej pořídil?
In Odesláno 4. března 2006 Nahlásit Odesláno 4. března 2006 Profi práce. Pouzdro je podle fotky jako nové, můžeš dát návod jak jsi ho leštil?
georg Odesláno 4. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. března 2006 Petr_S: Řemen jsem koupil v jednom malém hodinářství u nás v KH za 220,- Kč. V šířce 22 mm jsem si mohl vybrat ze dvou. Byla to docela klika. In: Po kompletním odstrojení pouzdra nasledovalo opatrné broušení (abych zachoval původní linie a hrany) nejdříve smirkem o hrubosti 800, pak 1000 a nakonec 1200. Pouzdro je celé z nerezu, při dobrém světle a trpělivosti to docela šlo. Po skončení broušení se mi to dokonce líbilo tak, že jsem uvažoval o tom, že už to tak nechám. Pohrál jsem si i se směrováním broušení a docela to hezky vypadalo. Ale vůbec se k tomu nehodila lesklá korunka a pak originál byl leštěný. Takže jsem na přímou brusku (Dremel) nasadil leštící filcový kotouček a s pomocí silichromu dosáhnul výsledku. Taky jsem si trochu pohrál s číselníkem. Celkově moc poškozený nebyl, na číslicích však byla v některých místech oloupaná fosforeskující barva. Vzal jsem párátko a opatrně s pomocí lupy jsem všechny zbytky té barvy odstranil. Na ručky jsem si už netroufnul, chtělo by to doplnění výplně a jejich přeleštění.
pierre Odesláno 4. března 2006 Nahlásit Odesláno 4. března 2006 To ozaj mám teraz k mojim Longinesom začať zháňať aj také Lemanie?
georg Odesláno 5. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 5. března 2006 No a potom ještě Eterny a sbírka bude kompletní.
georg Odesláno 20. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 20. března 2006 Chlubení se s ručkami nebude, pan hodinář je marod. Příští týden.
georg Odesláno 24. března 2006 Autor Nahlásit Odesláno 24. března 2006 Tak jak jsem slíbil - mám repasované ručky na Lemaniích. Je to sice jen obyčejnou barvou (neluminiscenční), ale jsem spokojen. Když jsem platil, řekl si o 50,- Kč (ano, čtete dobře - padesát korun). S radostí jsem mu nechal stovku.
cigi Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 Georgu, georgu, tys mi dal. Koupil jsem hned dvoje lemanie a jedny eterny, majetek vojenské správy. Utratil jsem celou letošní rezervu a tak prim ostrouhá - musíme se sejít a vyměnit si názory - ty moje lemánie se totiž od sebe v detailech dost liší, tak jsem zvědav, jak to bude vypadat ve srovnání s těma tvýma. Mám zprávy, že ty lemanie se dodávaly před i po válce, takže by to ty rozdíly vysvětlovalo. Eterny jsou ještě v poště, jedny lemanie testuju (rezerva a přenost chodu - zatím nad očekávání super průběžné výsledky cca -15vteřin/24 hodin, rezerva větší než 44hodin - a pořád jdou a jdou) a druhé lemanie jsou u hodináře na čištění kalibru.
steel Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 jeste pro zajimavost, kde jsi nakupoval, ja je obhlizim (nebo i longiny) na chrono24 a coolvintagewatches, ale ceny jsou nezajimave kolem 30.000
georg Odesláno 7. dubna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 Cigi, rád se s tebou sejdu a porovnáme Lemanie. Jinak v Mikulandské ul. mají (nebo cca před 10 dny měli) Longinesky s nápisem Majetek .... a cena byla 15 tis. Ale ciferník stál za kulový. A jinak ti samozřejmě gratuluji!
Kid_A Odesláno 7. dubna 2006 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2006 Nádherný kousek! A to pouzdro? Skvělá práce!!!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se