Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Lze brát zn. Junkers jako německou nebo ne?  prý hodinky sestavují rucně v německu ( dle udajů jednoho e-shopu)  strojky mají Ronda, miyota, do mechaniky dávaj  eta 2824 , Poljot 3105.

JInak je nějaký kalibr dnes čistě made in germany? resp. mají němci svůj kalibr mechanický.

Odesláno
  V 26. 7. 2014 v 15:27, villain83 napsal:

Jestli ma nejaka nemecka firma svuj inhauz?To je for?

omlouvám se.za neznalost info v tomto.  Myslím  jako neupravovaný z ETY nebo Valjoux třeba. Čistě vyvinutý a dodnes osazovaný německý kalibr.

Odesláno (upraveno)

Tak samozřejmě top firmy jako Lange a synové či Glashütte Original inhausy mají :).

Nově třeba taky Damasko, Nomos, Mühle, Dornbluth a bůh ví kdo další...

(i když některý jakože inhousy - Muhle, Dornbluth, Nomos(?) jsou postavený na základě kalibrů existujících)

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

já jsem právě se díval a treba Glasshutte , Sinn,  maj Sellina kalibr.  A Damasko ETA a Valjoux  . Damasko má mít nějaký svlj ale nikde jsem nenašel název. 

Jestli můžete postnout označení třeba.

Odesláno (upraveno)

Nový Damasko inhousy si můžeš prohlídnout třeba v Hasňově vlákně:
http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/74365-hasňas-damasko-in-house-world/

Nevím, na jakou firmu z glashutte ses koukal (je jich tam víc - Muhle, Nomos, Union, Lange, GO...), ale určitě ne na Glashutte Original, ti inhousy mají a jsou jednou z top hodinářskejch firem na světě. Tady se můžeš pokochat obrázkama.:-D

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno (upraveno)

Proto mám rád Seiko . A vůbec firmy co mají svoji tradici v inhous kalibrech.  Aspon tedy doufám, že v SEIKO jejich první kalibr narýsovali ing. na čistém prkně. A neopisovali od švýcarů.  mimochodem  ETA je prý vlastně úprava kalibru ETERNA

Upraveno uživatelem Napoleon
Odesláno

Napoleon-ze by Seiko opisovalo od helvetu?To asi ne..kdyz Zenith a Heuer prisli s prvnim automatickym chronem,Japonecci ho uz meli na pulte(6138),tech prvenstvi a patentu ma Seiko na svedomi vic,nez kdo jinej.A hlavne si vyrabej vsechno od A do Z bez cizi pomoci.

Odesláno

re villain83 - tak to jsem chtěl víceméně slyšet :)

re Dee - Eterna po nějaké době  založila ETU, ano. Ale pochybuji, že tedy ETA začla uplně nový kalibr. Určitě vylepšili ten z Eterny když meli know-how k dispozici.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...