Guest Snow Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 (edited) Napadlo mě, jaké jsou vlastně nezávislé hodinářské firmy ve Švýcarsku ? Jak již plyne z názvu vlákna, nemám na mysli sólisty jejichž produkce se dá v nejlepším případě počítat na několik desítek kusů. Míním firmy, které produkují desítky tisíc. Prosím, opravdu nepište nezávislé hodináře typu Greubel-Forsey. Děkuji. Vzpomněl jsem si na :EDOXEPOSFORTISORISRaymond WeilTITONI Schwarz Etienne (v tomto případě si nejsem jistý, zda produkce dosahuje několik desítek tisíc kusů, ale nejspíš ano. Firma má navíc velmi zajímavý in-house kalibr, od roku 2012) No jo, ale co dál ? Edit - doplnění příspěvku o jednu firmu Edited July 27, 2014 by Snow
parnistroj Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 Moc nerozumim dotazu - proc se do seznamu nekvalifikoval treba Rolex? Dik
Guest Snow Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 (edited) V čem je problém, proboha ? Zapomněl jsem na něj, jsem jen člověk a navíc Rolexem na rozdíl od 90% fóra nežiju. Takže pokud jsou mnou uvedené firmy správně : EDOXEPOSFORTISORIS ROLEXSchwarz EtienneTITONI Edit - oprava seznamu Edited July 27, 2014 by Snow
parnistroj Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 Snowe, nebylo v tom ani trochu zleho umyslu Ja fakt nevim, jak to myslis s tou nezavislosti. Treba Swatch Group je akciovka a Frédérique Constant taky. Ale Swatch Group je verejne obchodovatelna, zatimco Frédérique Constant ne (myslim). Co z toho je vyhovujici?
Guest Snow Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 Ty jsi zcela ZCELA ZÁSADNĚ NEPOBRAL význam NEZÁVISLÝ. Dám Ti příklad z automobilového průmyslu, kdybych dával stejný dotaz, tak by si podle Tvého vzorce SWATCH Group/Fréderique Constant (správný příklad) musel vzít rovnítko mezi GM a Morganem. SWATCH nic nevyrábí, jedná se o konglomerát firem, Constant je jedna jediná, která vlastní ještě jednu a proto jsem ji už vypustil. Chtěl jsem mít v seznamu jen firmy, které jsou samojediné. Constant má či lépe řečeno si reinkarnoval Alpinu, proto byl diskvalifikován, můžeme polemizovat. Zde jsou meze volné.
Guest Snow Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 Vulcain ? Mohli bychom dohledat, Vulcain bych v seznamu rád viděl.
Guest Snow Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 Vulcain nebude sólo. Snad si všimne Viktor, ten bude vědět, když tak mu pošlu SZ.
JaRooN Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 Bohuzel, Vulcain neni solo. Tato znacka patri mezi firmy, ktere neprezily Quartz boom a ukoncily cinnost. Az v roku 2001 "reinkarnovala". Prava na znacku odkoupila Production et Marketing Horloger SA, sehnala puvodni hodinare a rozbehla vyrobu.
parnistroj Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 Hele. Snowe, NERVI NA MNE! Ja taky umim rvat. Polozil jsi nepresny dotaz, snazil jsem se o upresneni. At mne kulka z hrebce schvati, jestli Swatch Group neni hodinarska firma ze Svycarska (tvoje formulace). Jinak Rolex neni samojediny. Vlastni Montres Tudor SA design. Takze poprosim o zklidneni. Dekuji.
JaRooN Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 No a kdyz jsme u toho, tak EDOX taky neni tak uplne nezavisly v duchu tohoto vlakna. V ramci EDOX watch group je napriklad jeste znacka Claude Bernard...
jonas1 Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 (edited) Audemars Piguet?Patek Philippe?Ulysse Nardin? Edited July 27, 2014 by jonas1
IzTaPa Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 FC vlastni i Ateliers deMonaco. obavam se, ze podle teto definice najdeme malo 'nezavislych' hodinarskych spolecnosti, protoze s velikosti prichazi danova optimalizace a rozdeleni aktivit do x dalsich dcerinych/sesterskcyh spolecnosti (a v pripade rolexu i nadaci). pojdme spise po linii, zda-li vlastnikem skupiny nejaka financni holdingova spolecnost jako napr. SWATCH, LVMH, Richemont,...?
jacob Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 ChopardFranck Muller FM zcela určitě nesplňuje počet, ale profláklost jejich brandu je vysoká.
Guest Snow Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 Tak to se nám to pěkně rozjelo. Audemars Piguet - je skutečně nezávislý ?Breitling - je opravdu sólo ?EPOSFORTISFranck Muller - problém s vyrobenými kusyCHOPARDORISPatek PhilippeSCHWARZ ETIENNEULYSSE NARDIN
Guest Snow Posted July 27, 2014 Report Posted July 27, 2014 (edited) Polozil jsi nepresny dotaz, snazil jsem se o upresneni. At mne kulka z hrebce schvati, jestli Swatch Group neni hodinarska firma ze Svycarska (tvoje formulace). Jinak Rolex neni samojediny. Vlastni Montres Tudor SA design. Takze poprosim o zklidneni. Dekuji.Bože, snad jednou pochopíš, tak jako všichni ostatní, že se bavím o výrobcích hodinek. Sám si Rolex navrhl a já kretén na Tudor zapomněl a do žebříčku připojil. Ovšem už z Tvého původního návrhu Rolex je patrno, že si nepochopil lautr nic. Edited July 27, 2014 by Snow
Recommended Posts