Vit Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 Přesně tak, nejprve jsem si chtěl koupit natahovací, ale ten výběr je dost mizerný. Aspoň v cenové kategorii okolo 15.000,-. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mech Odesláno 14. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 nebol by som tak kriticky, ak nosite len jedny hodinky tak su automaty idealne, pretoze ak su trochu presne, tak musite manipulovat s korunkou len minimalne, ono take natahovnaie dava hodne na frak zase tesneniam a tym vodotesnosti (ak kecam tak nech ma niekto fundovany opravi) a tiez asi skor ulomite korunku ci praskenete pero, aspon teda na primkach su to asi nabeznejsie zavady ..... denne nosene automaty maju pred manualmi jasne navrch problem nastava len ak je clovek uchylak a denne vystrieda dvoje troje hodinky (do prace, do bazena, free time, heavy duty .....) proste takové to "domácí střídání"... však víme! Já myslím, že tady jsme úchyláci všichni, nebo ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 nebol by som tak kriticky, ak nosite len jedny hodinky tak su automaty idealne, pretoze ak su trochu presne, tak musite manipulovat s korunkou len minimalne, ono take natahovnaie dava hodne na frak zase tesneniam a tym vodotesnosti (ak kecam tak nech ma niekto fundovany opravi) a tiez asi skor ulomite korunku ci praskenete pero, aspon teda na primkach su to asi nabeznejsie zavady ..... denne nosene automaty maju pred manualmi jasne navrch problem nastava len ak je clovek uchylak a denne vystrieda dvoje troje hodinky (do prace, do bazena, free time, heavy duty .....) proste takové to "domácí střídání"... však víme! Schválně,kolik je tady lidí co nosí jedny hodinky?Řekl bych,že na to stačí prsty jedné ruky stoláře nešiku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alt Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 No jo, jenomze ja mam desitky hodinek a automaty beznym nosenim natahnout schopny nejsem - a kupovat si kvuli tomu hromadu watch winderu mi prijde komicke... Navic nemam rad zvuky rotoru, to jeho hrkani v hodinkach a vubec - neni nad manual. Pravdou je, ze u novych hodinek je vyber rucniho natahu dost mizerny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 Také dávám přednost ručnímu nátahu. Z mého portfolia má samonátah jen Laco a Mido, zbytek je ruční nátah a je mi to mnohem bližší... Úchylácky mám pocit, že si ty hodinky tím natahováním tak nějak více užívám.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 Z řečí "manuálních natahovačů" mě začaly svrbět ruce, asi vyšroubuju korunku a párkrát ty své automaty natáhnu. Ale asi ne, mám hodinky asi 14 dní (první pořádné) a asi se hýbu až moc - předbíhají se mi cca o 10 sec/den (zprůměroval jsem týdenní odchylku). Píšu si to v Excelu a už se těším až budu mít víc výsled´ků pak si udělám graf - to bude paráda. (teď jsem si začal připadat také jako úchyl) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J.F. Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 Schválně,kolik je tady lidí co nosí jedny hodinky?Řekl bych,že na to stačí prsty jedné ruky stoláře nešiku Já nosím vždy jen jedny. Ty nejnovější a nejlepší. Vždy po čase začnu pošilhávat po jiných, pak si je koupím a k těm starším se uz nevracím. Chovám je doma jaho součást své historie a sbírky. Ale už jsem se zapřísáh, za si NIKDY, ale fakt NIKDY už hodinky nekoupim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudina Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 Já nosím automaty do práce a doma je sundavám a nosím jiné s manuálním nátahem. Přes víkend si dám automaty na ár hodin na ruku, aby se dotáhly. To taky dělám když si vezmu do práce manuály, když přídu domů, vezmu automaty na dvě hodiny na ruku, to na natáhnutí, aby přečkaly přes noc stačí. Jinak střídám čtvery hodinky, jedny jsou automat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pfosser Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 Schválně,kolik je tady lidí co nosí jedny hodinky?Řekl bych,že na to stačí prsty jedné ruky stoláře nešiku Nóóó... já nenosím žádné. Tedy, nosím už několik let mobilní telefon, který má měření času v sobě. Jsem hodinkový barbar? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pfosser Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 Zajímalo by mě, jestli dojde k poškození jedné součástky, která je jednoduše nahraditelná nebo se opotřebovává celý strojek a je potřeba v budoucnu očekávat nákladnou opravu. Koupil jsem si před dvěma týdny první automatické hodinky. Vždycky dojde k opotřebení, tedy vlastně poškození, jedné či více součástek. Součástka může být nahraditelná jednoduše i složitě, může být k dispozici jako náhradní díl od výrobce, nebo ji taky bude muset hodinář vyrobit sám. Vždycky ale počítej s cenou adekvátní pracnosti demontáže a montáže mechanických hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník tolja Odesláno 14. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2007 (upraveno) Také dávám přednost ručnímu nátahu. Z mého portfolia má samonátah jen Laco a Mido, zbytek je ruční nátah a je mi to mnohem bližší... Úchylácky mám pocit, že si ty hodinky tím natahováním tak nějak více užívám.... Vždy, když natahuju jedny ze svých "manuálek" tak mám pocit, jako bych je probouzel k životu.... Automaty (poté, co jsem se "zbavil" Tissot LeLocle) už vůbec nenosím. Upraveno 14. června 2007 uživatelem tolja Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudina Odesláno 15. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2007 Nóóó... já nenosím žádné. Tedy, nosím už několik let mobilní telefon, který má měření času v sobě. Jsem hodinkový barbar? Když žádné nenosíš, tak asi jo . Ale vážně, můj kluk taky nosí jen mobil, říká, že nesnáší, jak se mu potí ruka pod řemínkem. Já jsem jednou nenosil hodinky asi 2 měsíce, protože jsem je rozbil a byl jsem jak bez ruky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mech Odesláno 18. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2007 Já nosím automaty do práce a doma je sundavám a nosím jiné s manuálním nátahem. Přes víkend si dám automaty na ár hodin na ruku, aby se dotáhly. To taky dělám když si vezmu do práce manuály, když přídu domů, vezmu automaty na dvě hodiny na ruku, to na natáhnutí, aby přečkaly přes noc stačí. Jinak střídám čtvery hodinky, jedny jsou automat. Já to dělám podobně, mám 2 automaty, které ještě zvládnu obhospodařit, ale už se začínám dívat po dalších a to už asi bude problém. Taky bych uvítal větší výběr v ručním nátahu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vana Odesláno 18. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2007 Já jsem též manuální natahovač, natahování hodinek je můj každodenní ranní obřad - myslim, že to zas není taková práce párkrát otočit korunkou a navíc to člověk dělá vědomě, nedělá to za něj žádnej rotor, což je takový hezký. Argument, že to má vliv na přesnost je možná správnej, ale když maj hodinky dobrou západku, jako že maj, která trochu povolí to max. natažení, tak se celej den hnací síla skoro nemění...a navíc Primky se natahujou tak dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Děda Odesláno 18. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2007 Musím taktéž přiznat, že raní natahování manuálek mi dělá radost. To je přeci tak krásný zvuk to automat nikdy neudělá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 18. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2007 My ty automaty ale taky natahujeme, jenom tak trochu automaticky. Dá se nějak srovnat přesnost automatů a klasických manuálně natahovaných hodinek? (samozřejmě ve stejné cenové kategorii) Doufám, že my, automatici mámě alespoň přesnější stroje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vana Odesláno 18. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2007 automat rozhoduje o přesnosti hlavně v tom, že při nošení udržuje pero vlastně skoro pořád stejně natažené (nebo by aspoň mělo) a tím se zvětší přesnost, ale když je sundáte z ruky, tak to asi taky takovej zázrak neni... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 18. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2007 Aspoň nějaká výhoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lubono Odesláno 18. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2007 automat rozhoduje o přesnosti hlavně v tom, že při nošení udržuje pero vlastně skoro pořád stejně natažené (nebo by aspoň mělo) a tím se zvětší přesnost, ale když je sundáte z ruky, tak to asi taky takovej zázrak neni... JO, to moc dobře znám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
constantin Odesláno 18. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2007 My ty automaty ale taky natahujeme, jenom tak trochu automaticky. Dá se nějak srovnat přesnost automatů a klasických manuálně natahovaných hodinek? (samozřejmě ve stejné cenové kategorii) Doufám, že my, automatici mámě alespoň přesnější stroje. nezáleží na tom jestli to je automat nebo ruční ale především na kvalitě stroje, to co vyrábí ETA tak má několik řad jedny z nejlepších si kupuje IWC a ty odpadoví především FORTIS ale i tak se dá narazit na FORTISKY co dělaj 10sec za týden a na IWC co udělaj 8sec za den a přitom je to v toleranci. takže asi tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se