Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já osobně, pokud Ti do toho mohu mluvit, bych se v případě quartzu v téhle cenové relaci přiklonil k japoncům. V mechanice je to něco jiného, ale troufám si tvrdit, že quartzová eta rozhodně nebude lepší než kalibry třeba od Seika a o ceně ani nemluvě. Pokud by si netrval na nákupu v ČR, kouknul bych třeba na creationwatches.com. Vyzkoušený obchod, hodinky do týdne doma a při troše štěstí doplatíš na clo a dph kolem 200kč bez ohledu na cenu hodinek. A pokud jde o konkrétní model, vzal bych z fleku od Seika Sportury SNAE63. Optimální velikost, neukousané indexy (což u chrona nebývá samozřejmostí), tachymetr, safír, pěkné pouzdro, parádní lumi, plné koncovky tahu a plná spona (což u Seika nebývá samozřejmostí), WR100 a v neposlední řadě velice zdařilá barevná kombinace ciferníku. Dle mého soudu tyhle hodinky nemají slabinu, ale líbit se Ti, samozřejmě, nemusí.

http://www.creationwatches.com/products/seiko-chronograph-watches-63/seiko-quartz-sportura-chronograph-snae63p1-snae63-snae63p-mens-watch-2871.html

Ano, jsou poměrně zdařilé. Na té fotce tak nevyniknou, ale když jsem si našel video na youtube, tak vypadají úplně jinak. Dobrý tip, díky :) Chtěl bych je ještě vidět na živo, ale fakt se mi líbi, na to že jsou japonské. :-)

Tak koukám, že jsi celkem zvýši cenovou laťku, já tě ještě zkusím malinko zmást tímhle. Je to Švýcarský, quartz a třeba mně se to líbí.

Už ne, prosím  :frusty:  :lol2:  Vyšší už ne :-) Ale jsou pěkné. :-) Mrknu co mají ještě za modely.  

Našel jsem zde nějaké recenze na hodinářství zlatnictví Tovys Jihlava p. Vyskočila. Překvapilo mě, že mají smluvní ceny. Tak jsem neváhal a zkusil jsem ho kontaktovat. :mobile:  Dostal jsem nabídku na slevu. Nemáte někdo v poslední době zkušenosti s tímto obchodem? Zde na fóru jsem našel vesměs pozitivní reakce, ale postupem času se více množí reakce negativní. Láká mě, že je dokonce autorizovaný prodejce zn. TISSOT, tak bych v tom neviděl problém. Jen bych tam nechtěl jet zbytečně, nemám to úplně blízko (chtěl bych si hodinky předtím prohlédnout). Nerad bych, aby mi pak nebylo sděleno, že již hodinky nemá na skladě, že na webu byl omyl, nebo tak něco...

Shrnutí, zatím TOP5

http://www.hodinky-365.cz/tissot-prs-516-t0444172105100-x138066

http://www.creationwatches.com/products/seiko-chronograph-watches-63/seiko-quartz-sportura-chronograph-snae63p1-snae63-snae63p-mens-watch-2871.html

http://www.hodinky-365.cz/tissot-t-sport-prc-200-t0554171105700-x157737

http://www.hodinky-365.cz/certina-c53671294269-x140153

http://www.hodinky-365.cz/seiko-ssc087p1-x139492

Odesláno

Navíc, pokud pojedeš do Jihlavy do Tovysu, tyhle Seika tam nedávno měly, sice za nesmysl, ale můžeš si je osahat v reálu a udělat si obrázek, tedy pokud už nejsou prodané.

Odesláno (upraveno)

Nevím proč,ale nejdou mi vkládat odkazy,budu to muset nějak řešit.

Nicméně,pokud jsi trochu zvedl limit a stále trváš na Swiss chrono - quartzkách ,tak se zkus mrknout na web I-hodinářství a najdi si tam model

Victorinox Maverick chronograph 241432

Já osobně mám s touto značkou velice milou zkušenost,konkrétně s modelem Divemaster.

Upraveno uživatelem hejdik
Odesláno

Nevím proč,ale nejdou mi vkládat odkazy,budu to muset nějak řešit.

Nicméně,pokud jsi trochu zvedl limit a stále trváš na Swiss chrono - quartzkách ,tak se zkus mrknout na web I-hodinářství a najdi si tam model

Victorinox Maverick chronograph 241432

Já osobně mám s touto značkou velice milou zkušenost,konkrétně s modelem Divemaster.

Díky na Victorinox jsem nějak pozapomněl. Taky velmi pěkný model. :) Ale přijde mi méně výrazný než třeba ty TISSOTy, možná se mi to jen zdá, možná jsou málo barevný, nevím...

A co treba Christopher Ward malvern C3, hlavne ta bila na kuzi me dlouhodobe nenechava v klidu...az pujdu nekdy do baterky, tak to jednou budou tyto.

Díky za další tip! ;-) Ale to asi nebude úplně můj styl.

Trošku jsem projížděl zdejší forum a možná bych měl dodat, že ty hodinky by měli být jako odměna (památka) za promoce. Konkrétně za promoce v oblasti strojního inženýrství. :-) Možná proto se mi líbí ty chronografy. :-) Taky trošku fandím motorsportu, tak ten styl mi opravdu sedí. :) Tachymetr pro někoho zbytečnost, pro mě část hodinek, která by tam neměla chybět. :-) (ikdyž vím, že prakticky to asi nikdy nevyužiju :-D ale kdo ví...) 

Odesláno

U těch posledních seiko v tvým výběru mi připadá, že nemaj odendávací dílek náramku u pouzdra, což by komplikovalo případný hození na kůži/gumu/nato apod...

Odesláno

U těch posledních seiko v tvým výběru mi připadá, že nemaj odendávací dílek náramku u pouzdra, což by komplikovalo případný hození na kůži/gumu/nato apod...

Paráda! Díky za postřeh, to by mě nepadlo a pravdou je, že jsme přemýšlel i o pořízení koženého řemínku. :-) Vyřazuji z TOP five :-D

Tak jestli jsou ty hodinky jako odměna za promoci v oblasti strojního inženýrství, tak bych úplně zapomněl na baterku a odměnil bych se jedině pěknými mechanikami. Co nějaký Racing style od Steinhartu: http://www.chronoshop.cz/steinhart-racing/ ?

Díky :-D Nicméně musím bohužel konstatovat, že jsou již poměrně dost přes můj budget. A jediné, které by vyhovovaly finančním nárokům, tak jsou takové hodně nevýrazné až ošklivé. :-)) A mám taky pocit, že ten čas bych tam musel dost odhadovat. :-D Ale nic proti, je to opravdu zajímavý styl. :)

Abych řekl pravdu...původně jsem chtěl dát za ty hodinky tak 6 až 8tisíc. Poté, co jsem navštívil tento web a dostal jsem pár opravdu pěkných typů. Tak jsem trošku zvedl laťku. A díky za to, protože když jsem si ty hodinky vybíral na netu, tak jsem si to vždycky seřadil podle ceny a dál jak za 9tis. jsem se nedostal. Což, jak jsem později zjistil, byla chyba. :-)

Přirovnal bych to k situaci jako když jsem si vybíral svůj první notebook na kolej. Nejdříve jsem měl v merku jen plasťáky 10-15 tis. od Aceru a podobně. Dostal jsem se na podobné forum, jako je toto. A změnil jsem názor, sáhl jsem hlouběji do kapsy a pořídil opravdu kvalitní ultrabook za skoro 25tis. Teď už má dva roky a jsem s ním naprosto spokojen. Ťuk, Ťuk.. :-) A věděl jsem, že existuje značka DELL, která prodává notebooky za 35-50tis. Což mi opravdu za dané situace přišlo zbytečné. Ikdyž mě lákalo hořčíkové tělo, kvalitní zpracování a podobně. Nakonec jsem se uspokojil s hliníkovou konstrukcí ultrabooku a opravdu nelituji.

A takhle nějak bych to rád teď udělal s těmi hodinkami. Koukám po nich opravdu dlouho a těch 12 tisíc je fakt strop, který bych byl ochoten v současnosti dát. Něco jsem dostal jako příspěvek od babiček a tímto bych jim rád za to poděkoval. :) Závěrem se omlouvám za takový románek :D Ale napadlo mě, že to je opravdu naprosto stejná situace. :-) A myslím si, že TISSOT nebo CERTINA, nebo další v podobné cenové úrovni mi bude (zatím) bohatě, bohatě postačovat. :-) Snad si vyberu správně, hodinky budou sloužit dlouho a něco vydrží.. :-) Snad o něco víc než ty o polovinu levnější...

Odesláno

Jasně chápu, máš to srovnaný....., ale mechanický hodinky jsou bomba záležitost, kam se na to hrabe nadupanej notebook. :guitar:

Odesláno

Nedej se zviklat: mechanické hodinky, pokud budeš mít s ručním nátahem , musíš je pravidelně natahovat, jinak se ti zastaví a musíš seřídit čas, což bude každých cca 40 hodin. Pokud budeš mít automaty, tak je musíš nosit, jinak se ti taktéž zastaví a opět je musíš každých cca 40 hodin seřídit. Nemluvě o tom, že hodinky v nižší cenové relaci nejsou většinou příliš přesné a musíš počítat / až na světlé výjimky / s přesností +/- 25 sec. za den. To u quartz nehrozí a tam se vejdeš i u nejhorších strojků do 10 sec/ měsíc ( tolerance výrobce je většinou +/- 15 sec/ měsíc ). Mechanické hodinky jsou ( až na výjimky ) méně odolné proti horšímu zacházení - myšleno nárazům. Budeš je asi méně nosit aby se ti nezničily, neboť zde jsou k vidění inzeráty, kdy lidé prodávají hodinky rok staré a nošené tak týden... pravděpodobně asi aby se jim hodinky neošoupaly, což poněkud sráží smysl pořízení si hodinek.

Jinak ale, pokud tě ruka svrbí, kup si mechanické hodinky, neboť jsou méně přesné, méně odolné, více náchylné, většinou dražší, budeš je méně nosit ( viz výše ), časem budeš přemýšlet o obměně což bude stát nemalý peníz, ale jinak ti přinesou větší radost než hodinky bateriové.

• Dát hlas 1
Odesláno

cooper2005 to napsal dobře, já bych jen dodal, že pokud je to památka na promoci, tak tu si většinou člověk chce zachovat a nemá tendence ji prodat, tady by sice hrála do karet mechanika, ale ať to není jak každý vlákno, kde se radí - "zapomeň na quarz kup si jako první za ty prachy automaty seiko/steinhart/..."

Pokud se budeme držet, že chceš nový hodinky a chrona s tachy stupnicí, tak to jinak než s baterkou asi nepůjde... Držel bych se těchto značek:

Seiko - japonci, u mě by to byl asi favorit, tady bys díky zaraničním shopům mohl mít za tu cenu dvoje - chrona i nějaký automaty (SKX, pětky...) :)

Citizen - další japonec, třeba něco s ecodrive pohonem, mrkni ka creationwatches

Tissot - máš celkem přehled

Certina - dtto

Traser - Švýcarsko, zajímavé díky tritiu

Victorinox, Wenger, Swiss military - taky jde vybrat, ale mě to pořád evokuje ty nože :(

Pokud bys šel i do něčeho staršího, což vzhledem k důvodu pořízení nevím, jestli je ideál, tak stačí sledovat místní prodejní vláko, ebay, ... a tam by byl výběr i v mechanikách:

Aby jsi se dostatečně nakazil, doporučuji prohlídnout toto vlákno http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/64808-jak%C3%A1-chrona-60-80-l%C3%A9ta-m%C3%A1te-pr%C3%A1v%C4%9B-na-ruce/

Např. vintage Seiko 6138, ty se dají v super stavu pořídit do 10k.

Odesláno

Nedej se zviklat: mechanické hodinky, pokud budeš mít s ručním nátahem , musíš je pravidelně natahovat, jinak se ti zastaví a musíš seřídit čas, což bude každých cca 40 hodin. Pokud budeš mít automaty, tak je musíš nosit, jinak se ti taktéž zastaví a opět je musíš každých cca 40 hodin seřídit. Nemluvě o tom, že hodinky v nižší cenové relaci nejsou většinou příliš přesné a musíš počítat / až na světlé výjimky / s přesností +/- 25 sec. za den. To u quartz nehrozí a tam se vejdeš i u nejhorších strojků do 10 sec/ měsíc ( tolerance výrobce je většinou +/- 15 sec/ měsíc ). Mechanické hodinky jsou ( až na výjimky ) méně odolné proti horšímu zacházení - myšleno nárazům. Budeš je asi méně nosit aby se ti nezničily, neboť zde jsou k vidění inzeráty, kdy lidé prodávají hodinky rok staré a nošené tak týden... pravděpodobně asi aby se jim hodinky neošoupaly, což poněkud sráží smysl pořízení si hodinek.

Jinak ale, pokud tě ruka svrbí, kup si mechanické hodinky, neboť jsou méně přesné, méně odolné, více náchylné, většinou dražší, budeš je méně nosit ( viz výše ), časem budeš přemýšlet o obměně což bude stát nemalý peníz, ale jinak ti přinesou větší radost než hodinky bateriové.

Tento příspěvek mi opravdu mluví z duše! ;-) Díky za něj. :-) Přesně tyhle okolnosti pořízení mechanik jsem zvažoval. :-) Nepotřebuji hodinky, abych se na ně koukal přes sklo a bál se je vůbec nosit. Ale chápu, že člověk z toho strojku má prostě větší radost, protože to jsou vlastně takový "botky samochodky", ale všechno má své "ALE".

cooper2005 to napsal dobře, já bych jen dodal, že pokud je to památka na promoci, tak tu si většinou člověk chce zachovat a nemá tendence ji prodat, tady by sice hrála do karet mechanika, ale ať to není jak každý vlákno, kde se radí - "zapomeň na quarz kup si jako první za ty prachy automaty seiko/steinhart/..."

Pokud se budeme držet, že chceš nový hodinky a chrona s tachy stupnicí, tak to jinak než s baterkou asi nepůjde... Držel bych se těchto značek:

Seiko - japonci, u mě by to byl asi favorit, tady bys díky zaraničním shopům mohl mít za tu cenu dvoje - chrona i nějaký automaty (SKX, pětky...) :)

Citizen - další japonec, třeba něco s ecodrive pohonem, mrkni ka creationwatches

Tissot - máš celkem přehled

Certina - dtto

Traser - Švýcarsko, zajímavé díky tritiu

Victorinox, Wenger, Swiss military - taky jde vybrat, ale mě to pořád evokuje ty nože :(

Pokud bys šel i do něčeho staršího, což vzhledem k důvodu pořízení nevím, jestli je ideál, tak stačí sledovat místní prodejní vláko, ebay, ... a tam by byl výběr i v mechanikách:

Aby jsi se dostatečně nakazil, doporučuji prohlídnout toto vlákno http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/64808-jak%C3%A1-chrona-60-80-l%C3%A9ta-m%C3%A1te-pr%C3%A1v%C4%9B-na-ruce/

Např. vintage Seiko 6138, ty se dají v super stavu pořídit do 10k.

Díky za pěkné shrnutí. :-)

Musím říct, že Citizen dostal táta ke 40-tinám - nevím tedy konkrétně jaký typ, ale jsou titanové a s ecodrivem. Jsou pěkné, což o to, ale mě se ten styl prostě nějak nelíbí. Ta myšlenka EcoDrivu je fakt hodně zajímavá. Nicméně ten titan je opravdu poměrně dost náchylný na poškrábání. Je jasný, že je asi nešetří, nosí je všude - od toho ty hodinky samozřejmě jsou! Taky je nebudu šetřit! :-) Ale safírové sklíčko je naprosto netknuté, načež jsem si řekl, že moje hodinky by ho měli mít taky.

Moje současné Wengery ho asi nemají a pár škrábanců to sklo utrpělo, ale nic vážného to není. Řemínek je ocelový a má takovou matnou úpravu a ty škábanečky tam jsou prostě méně vidět. A stále mě tak nějak více táhne to Švýcarsko. :-)) Už se tu taky někde řešila marketingová politika TISSOTu. Ale musím říct, že když jsem byl menší a na MS v hokeji dostával nejlepší hráč utkání hodinky právě této značky, tak jsem si řekl, že si jednou taky takové pořídím :-)

PS: Opravdu mi asi bude bohatě postačovat pořízení nových quartzek. :)

Projížděl jsem tady na fóru zkušenosti z obchodů a narazil jsem na Koscom. Přesně takový obchod jsem hledal, mají tam asi opravdu hodně hodinek a člověk by si tam všechny vyhlídnuté vyzkoušel a osahal. Na místě se potom rovnou rozhodl, který vezme a pak odcházel celý šťastný s příslušnou krabičkou. :-)) A pro mě bude přecejen dostupnější Praha než Jihlava, kde je to takové nejisté, ale zase s již potvrzenou slevou od p. Vyskočilové. :-D 

Opravdu je takový rozdíl mezi těmi cenami v Koscomu na místě v obchodě a na webu? Vím, že tam někdo psal, že samozřejmě existuje případná možnost hodinky objednat přes mobil a zvolit osobní převzetí. :-D Ale přijde mi to takové krkolomné. :-D Nevím zda se v tom vlákně nehovořilo spíše o hodinkách za 50tis+, kde ta cena může být o pár tisícovek asi jinde...

Odesláno (upraveno)

U Koscomu počítej s tím, že zdaleka ne všechny hodinky maj na prodejně. Pokud nějaký vybereš, raději než jet naslepo a doufat, že tam budou, raději se předem informuj. Případně je můžou nezávazně objednat na prodejnu, kde si je osaháš a buď si je odneseš, nebo je strčej do vitríny a prodaj někomu jinýmu.

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

http://www.sphere.cz/katalog/vysledky/?oblasti=A101,A102,A103,A104,A105,A106,A107,A108,A109,A110&obory=O0135&zeme=cs

Nezkousel jsem, ale jestli jsem to dobre pochopil tak prinejmensim v koskomu dostanes slevu 10% na sfere card, coz je dnes snad kazda kreditni karta..

...mám pocit, že moje karta určitě Sphere není. Nebo aspoň to na ní není napsaný. 

U Koscomu počítej s tím, že zdaleka ne všechny hodinky maj na prodejně. Pokud nějaký vybereš, raději než jet naslepo a doufat, že tam budou, raději se předem informuj. Případně je můžou nezávazně objednat na prodejnu, kde si je osaháš a buď si je odneseš, nebo je strčej do vitríny a prodaj někomu jinýmu.

Já jsem se právě koukal na web a tam píšou skladem, četl jsem tady na fóru, že to nemusí být vždy úplně pravda, tak jsem jim tam napsal mail s dotazem na dostupnost. :-)

Odesláno

Smluvní ceny maj snad všude, ne:) Stačí se jich zeptat na možnost slevy, případně aspoň při platbě v hotovosti a zlevněj ti to. Už při prvnim nákupu tam stejnak dostaneš nějakou kartičku na 10% (aby ses příště nemusel ptát?:)), což je kus papíru bez jakejkoli údajů. Takže bych se strašlivě divil, kdyby ti tu slevu nenabídli i při prvnim nákupu. Teda, já si posledně tu kartičku nechal doma a bylo jim to fuk.

Odesláno

Tak jsou a nejsou, záleží na tom obchodu. :-) Jasně, že když máš někde známé, tak sleva jde vždycky. Co mám brigádní zkušenost z Datartu, tak se sleva mohla dát třeba na TV pouze na poslední kusy, které byly vystaveny na prodejně a byly nějakým způsobem poškozené. :-))

Myslíte hotově jako hotově penězma či kartou? Někteří, když řeknou hotově, tak mají na mysli prostě celá platba najednou (bez splátek). :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...