organic Posted June 12, 2007 Report Posted June 12, 2007 Ahoj, ješte před 3 měsíci jsem nevlastnil ani jedny hodinky a nenosil jsem je prakticky celý život. Minimálně posledních 10 let cíleně, protože jsem pracoval v laboratoři. Teď jsem však převlékl bílý plášt za oblek a hodinky k tomu prostě patří, jak jsem si tak kolem sebe všiml. No, a už mám patery... Mé nejoblíbenější k obleku jsou Prim Incabloc, které vidíte na fotce, úplně jsem se do nich zamiloval. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli o nich někdo víte něco více, např kalibr (66 nebo 68?), kdy se vyráběly ? (No. 8053545), případně jestli na ně nemáte nové sklíčko, které za ta desetiletí utrpělo pár škrábanců nebo černý řemínek, který už je poměrně jetý. Dík..
dubraro Posted June 12, 2007 Report Posted June 12, 2007 Kalibr 66. Výroba tak v letech 1965 - 68. Sklíčko ti vymění jakýkoliv hodinář. Pásek si kup jaký se ti líbí, dnes se prodávají mnohem kvalitnější pásky než byly originální.
Guest tolja Posted June 12, 2007 Report Posted June 12, 2007 Slíčko si můžeš zkusit "opravit" sám. 1. vybrousíš hlubší škrábance smirkovým papírem- hrubost cca 800 2. postup opakuješ s papírem hrubosti 1500 3. znovu s papírem hrubost 2000, nebo houbička na nádobí 4. vyleštíš sklíčko vlhkým hadříkem a zubní pastou
organic Posted June 12, 2007 Author Report Posted June 12, 2007 Díky za rady, jelikož na sklíčku je i drobná prasklina, kterou nevyleštím, asi by to chtělo výměnu. Opravdu jakýkoli hodinář bude mít sklíčko na 40 let staré primky?
alt Posted June 12, 2007 Report Posted June 12, 2007 Díky za rady, jelikož na sklíčku je i drobná prasklina, kterou nevyleštím, asi by to chtělo výměnu. Opravdu jakýkoli hodinář bude mít sklíčko na 40 let staré primky? Samozrejme, primek bylo vyrobeno nekolik milionu a nahradnich dilu se na ne vali vsude neskutecne mnoho. Sklicko bude mit kazdy hodinar.
quin Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 Ahoj, ješte před 3 měsíci jsem nevlastnil ani jedny hodinky a nenosil jsem je prakticky celý život. Minimálně posledních 10 let cíleně, protože jsem pracoval v laboratoři. Teď jsem však převlékl bílý plášt za oblek a hodinky k tomu prostě patří, jak jsem si tak kolem sebe všiml. No, a už mám patery... Mé nejoblíbenější k obleku jsou Prim Incabloc, které vidíte na fotce, úplně jsem se do nich zamiloval. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli o nich někdo víte něco více, např kalibr (66 nebo 68?), kdy se vyráběly ? (No. 8053545), případně jestli na ně nemáte nové sklíčko, které za ta desetiletí utrpělo pár škrábanců nebo černý řemínek, který už je poměrně jetý. Dík.. tak takové rady dát nemohu, ale rád se poučím
decebal Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 tak takové rady dát nemohu, ale rád se poučím kdybyste oba obětovali trošku času a pročetli si forum, tak byste toho věděli mnohem více.
decebal Posted July 1, 2007 Report Posted July 1, 2007 tak takové rady dát nemohu, ale rád se poučím kdybyste oba obětovali trošku času a pročetli si forum, tak byste toho věděli mnohem více.
Recommended Posts