malda Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 Tak opakovaně tu byli doporučovaní na opravu Knespl & Majzlík. Jinak, když si dáš hledat na ebayi omega 1250, eventuálně ESA 9162, je tam toho hodně. Náhradních dílu je dost. Záleží co tomu je... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 Díky za odpověď. O KN vím, co je ale strojku nevím. Vím akorát že nejde a ještě není můj, jen se dopředu informuji co by mohla vyjít oprava - nejdražší scénář výměna strojku. Pod tou ESA jsem nehledal, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malda Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 A nemůže to být jen baterka? O pár stránek dřív jsem řešil stejný problém. Kupoval jsem nefunkční speedsoniky a po výměně baterky se normálně rozbzučely... Obrať se kdyžtak ještě na Pirxe. Ten zavedl módu ladičkových hodinek na toto fórum. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 Já mu psal, jestli mě náhodou neušetří trápení s ebay :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2014 Jak už psal malda, je třeba hledat ESA 9162. Na ebay se pravidelně objevují NOS strojky a to kolem 160-170 EUR. Originál omega strojky se v podstatě sehnat nedají, jedině lze koupit nefunkční nebo použitý (ale nejsou v nabídce až tak často).Každopádně prvotní je kontrola baterky. Pokud se dá nová, je slyšet bzučení, ale hodinky nepůjdou, mohou být např. zaseklé rezonanční cívky (stačilo by vyčistit).Pokud není chyba v elektrické části (lze proměřit podle servisního manuálu - mám k dispozici, můžu poslat), tak bude problém v mechanické části. Nejčastěji je to vlivem zanedbané údržby (zadření) na nejcitlivější součástce - maličké indexové kolo. To se často pozná tak, že při vytáhnutí korunky a nastavování času se posunují nejen minutová a hodinová ručka, ale také sekundovka (a to hodně rychle). I toto ale jde opravit.Výhoda je, že když se zjistí závada, tak se dá relativně snadno sehnat potřebný díl nebo celý strojek na díly za celkem rozumný peníz. Po mechanické stránce jsou ty hodinky vlastně jednoduchý, rozhodně jednodušší než klasický mechanický strojek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicomt Odesláno 18. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2014 Ahoj,tak se ke mě taky dostaly jedny Omegy,sklíčko nic moc,cifr bude chtít vyčistit,ale jinak dobrý. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 18. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2014 V 18. 12. 2014 v 11:56, vicomt napsal: Ahoj,tak se ke mě taky dostaly jedny Omegy,sklíčko nic moc,cifr bude chtít vyčistit,ale jinak dobrý.Ty ještě nadělají hodně parády. Sklíčko bych opatrně přeleštil. (pozor na logo ? uprostřed) Do ciferníku bych asi nesahal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicomt Odesláno 18. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2014 Jeronimo : Díky za radu,s tím sklíčkem se zkusím opatrně poprat ,ciferník,no na světle mě to trochu zneklidňuje,prostě to tam vidím. Velká ručička má trochu vypadlou výplň,takže kdybych se do toho pustil,udělal rozborku,tak bych to vzal jedním vrzem ,cifr i ručky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palmone1 Odesláno 18. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2014 potom sa s nimi pochval, pekny kusok - do cifru by som asi nepustil hocikoho a mozno by som este porozmyslal nad nanesenim lumi.... V 18. 12. 2014 v 11:56, vicomt napsal: Ahoj,tak se ke mě taky dostaly jedny Omegy,sklíčko nic moc,cifr bude chtít vyčistit,ale jinak dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicomt Odesláno 18. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2014 palmone1 : Díky , no s tou lumi jsi mi dal brouka do hlavy.S tím cifrem uvidím,třeba si zvyknu. Každopádně od oběda jsem je nesundal z ruky,jsou nějak dobře nositelný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palmone1 Odesláno 18. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. prosince 2014 Na moje som si tiez zvykol a od vtedy su na ruke castejsie ako ine... Uzivaj si ich Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 19. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2014 V 18. 12. 2014 v 19:08, vicomt napsal: palmone1 : Každopádně od oběda jsem je nesundal z ruky,jsou nějak dobře nositelný.Mohu smele potvrdit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicomt Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2014 Rodkopf : Jj,od rána na ruce a nejdou mi sundat Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2014 Tak já asi praštím do zlacených Seamasterů po generálce, bohužel ale bude problém s tahem protože 18cm nedám. Nicméně zatím jsem skoro žádné neviděl s dostatečně dlouhým tahem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 19. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. prosince 2014 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vicomt Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Trojan : hm , zlacený , tak ty vypadají taky moc pěkně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pirx Odesláno 20. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2014 Tak tohle je fakt raritka... 720Hz navic fullgold, kapesni, tipuju ze pocet dochovanych kusu na svete je mene jak 10... http://www.chrono24.cz/omega/kapesni-hodinky-chronometer-megasonic-750-mhz--id3048671.htm?query=megasonic&dosearch=true&searchexplain=1&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trojan Odesláno 11. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2015 Tak jsou doma :-) Pár rychlofotek, pak sem hodím odkaz až je pořádně nafotím.Jsou po velké generálce za cca 160 liber, na zlacení je vidět věk ale nikde není prodřené (Plaque L80 :-) ).Ciferník je absolutně čistý, na vteřinovce vidět trocha koroze. Krásně bzučí :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
palmone1 Odesláno 11. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2015 No konecne nejaky novy prirastok v rodinky bzuciakov... Velmi pekne . U koho v UK si ich daval generalkovat? V 11. 1. 2015 v 20:05, Trojan napsal: Tak jsou doma :-) Pár rychlofotek, pak sem hodím odkaz až je pořádně nafotím.Jsou po velké generálce za cca 160 liber, na zlacení je vidět věk ale nikde není prodřené (Plaque L80 :-) ).Ciferník je absolutně čistý, na vteřinovce vidět trocha koroze. Krásně bzučí :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 11. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. ledna 2015 Ještě jednou gratuluji a uživej si jich. Ladičky s označením Seamaster patří k těm méně častým. Každopádně čekání se určitě vyplatilo.Btw. servis dělali v Británii? Tipl bych si, že zde http://electric-watches.co.uk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se