Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

vyprdni se na teorie, uve´d skutečná fakta, jinými slovy odkud přesně si to objednával a jak si platil, je to důležitý, bo ke skutečnému zjištění se jinak nedobereš, ogare. Přeci si nemyslíš, že někam do "Čečenska" budou asiati  posílat zboží jako do Paříže nebo N.Y.? 

To bych se pak ještě musel ptát kolik ti je. 

**

• Odpovědi 88
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Nerad do toho vstupuju, ale konkrétně problém se Sumama a špatně nanesenou lumi se tu dost probíral, mělo to víc lidí a většina brala od Seyi nebo Higutchiho přímo z Japonska. Oficiální vyjádření bylo myslím v tom smyslu, co by od hodinek v této kategorii chtěli. Nechce se mi to hledat, ale někde v diskuzi o kvalitě Sumo to je. Takže možná bych na Tvém místě trochu zabrzdil. Docela bych pochopil Tvé argumenty u kategorie Seiko5 a Seiko5Sport, ale modely typu Sumo, Sarb a podobné jsou japonskou domestikací a vzhledem k trochu jiné mentalitě, než je ta evropská stále věřím tomu, že to tak funguje. Navíc jsem z Tvých příspěvků pochopil, že všechno co je čína musí být zákonitě šmejd a vše japonské super, což je dost zavádějící a nesmyslný názor. Jak psal výše ggrand, v některých případech dali Číňani Japoncům dávno na p...l, co se týče kvality zpracování a s tím nic nenaděláš, prostě to tak je. Vím, že tady na foru je obecně velký problém uznat, že čína může udělat i slušnou věc, ale pokud to samé udělá třeba Steinhart, je to už jiné kafe, protože to jsou holt Němci. SeaGull má vcelku letitou tradici a ne vše, co produkuje, je špatné, což Ti mohou potvrdit kluci, kteří pár kousků vlastní. Ale to asi nikdy neposoudíš, když by sis čínský hodinky nevzal ani na přebrodění řeky nebo jak si to psal.

Jinak bych rád závěrem dodal, že mám Seiko moc rád a 5 kousků, které od nich vlastním snad hovoří o tom, že nejsem zaujatý. Bohužel, těch stesků na kvalitu je tady poslední dobou celkem dost a jak jsem psal výše, není to jen na "levné" modely, které by mohly fungovat tak, jak píšeš. Jsem moc rád, že mám třeba Suma z roku 2009, kde vše sedí, protože nová, byť přímo z Japonska, bych po zkušenostech z poslední doby objednávat nechtěl.

Ale jsma ve vláknu Armidy, tak se jen zeptám. Ty si měl Armidy v ruce, měl si možnost přímého porovnání se Seikama? Pokud ne, tak trochu vaříš z vody, pokud ano, tak musíš uznat, že to, v některých případech, je tak, jak píše Jirka.

Upraveno uživatelem karel hb
Odesláno (upraveno)

ok

karlehb  už si do toho vstoupil., já chtěl po ggrandovi aby napsal odkud to měl, já se k tomu vyjádřím, když to bude možný nebo nutný, hlavně ale když to napíše.

*

Ty píšeš něco o tom, co je i není dobře. Já nikomu neberu jeho zkušenosti, názory a námitky proti jakémukoliv zboží ze země hodinářsky zaslíbené nebo nepolíbené. Hodnotit lidi tady podle pár příspěvků a na dálku, hm, to bych nedělal.

Pokud jde o čínu, napsal jsem v téhle sekci vlákno o tradici a historii čínské výroby s odkazy na výrobu od padesátých let. Takže já s čínou nemám vůbec žádný problém. Dokonce ani s Malajsií, Filipínami , Thajskem, Singapurem, HongKongem. To ale neznamená, že nemůžu považovat japonské Seiko za nositele lepších výrobků a to i v případech, kdy jsou Seika různých modelů vyráběny v těchto druhotných zemích. Mám jich také pár, a jsem rád, já to ovšem beru "celojaponsky", nezajímám se jen o hodinky. Jde o celou kulturu té země. Stejně jako v Evropě je prostě dáno, že tradice a perfektnost je historiky dána a hodnářské zboží Swiss a Germany je ceněno a hodnoceno výše než jiné. A pak, nejsem hnidopich, abych brečel kvůli každé hlouposti na ciferníku, Kdo má se Seikem tady skutečný problém, má fakt možnost si zajet do Paříže, a tam si ten vysněný model koupit či nekoupit, je to na něm, jsou to jeho peníze a když bude problém s ciferníkem či jiná drobnost tak se to tam vyřeší na místě.

*

Tady v Česku obecně je rozšířený garážový problém, za pár korun chtít echt kvalitu a když není tak brečet a nadávat na ty zlé kapitalisty, kteří vás obrali, oklamali a ještě mluví nesrozumitelnou řečí. Ve skutečnosti je to úplně obráceně, pro ty firmy na netu jsme jen hejlové, a jak je vidět tak i v případech, že kupujeme Seika, nejen z ciziny ale i tady v Česku. O tom bych tu mohl vyprávět také dobré story. Ale všechno má svůj čas, proto mě to zajímalo, abych si dal další info do skládačky o těch "podivných obchodních praktikách" a dal to sem nebo jinam jako srozumitelný a na zkušenostech založený text.

Ale nejde mi o to koupat výrobce, spíše o ty obchodnické a komerční nepravosti či přímo zvrhlosti. Jinak si myslím, že pokud to mají lidí koupený v Asii a poslaný sem, tak se to těžko reklamuje, s tém oni počítají a klidně to zboží přihodí z horšího levlu, nikdo z nás si na nich nic nevezme, to není národní podnik Prim a ČOI.

*

S tou řekou Dřevnicí a Armidama je to tak, že to byl for na obyvatele Zlína, ta říčka nemá ve Zlíně víc jak 50 čísel vody při běžném stavu, takže při brodění si ani ruce s hodinkami nenamočíš, že se k tomu ggrand nevyjádřil se nedivím. Ty armidy jsou pro mě jen kus bronzi či mosazi stejně jako staré vodoměry na vodovodním řádu ve sklepě. Nevidím na tom nic světoborného, hrozný materiál, hrozný dizajn, ale když to někdo chce proč ne. Psal jsem, že mu to přeju. Takže vlastně, já jsem řešil a chtěl vědět tu skutečnou skutečnost, jak to je s tím, že on tvrdí, že Seika jsou šmejdy, ve vlákně o Armidě...... Ovšem dík, žes to rozšířil, asi to tak bude správně, nic se nestalo, jedeme dál.

**

Hadžime.

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno
eloga :Ty Seika jsem kupoval na stepi v asijské části Ruska za 2 osly, když jsem si jel pro psa.

Je úplně jedno, z kama ty hodinky jsou nebo jak jsem platil. Lezou z fabriky s nápisem Seiko, tak je to problém Seika. Už vidím, jak ty hodinky někdo zkoumá lupou a přeřazuje je do krabice s nápisem Čečensko a s nápisem zbytek světa. Zvláště pak JDM modely. Úsměvná myšlenka, když 3/4 věcí na těhle hodinkách dělají stroje v celkem velkých kvantech. Tuhle teorii popírají i nulové rozdíly(bohužel i v kvalitě) verzí J a K.

A jestli ti 12k za hodinky přijde jako pár korun, tak ti gratuluju, že jsi tak za vodou.

Odesláno (upraveno)

grande, ty nejsi grand ale švejk, píšeš naprosté trotloviny a to se tě tu ještě zastávají, nemá to cenu, dokud nepochopíš, žes ty Seika nekoupil od fabriky ale od obchodníka..... takže nic, dřevo zůstane dřevem, i když přebrodí Dřevnici nasucho.

**

Odesláno (upraveno)

Ale ne prosímtě. Ale obchodník bere výrobky dobré i zlé, pokud jde o ceny a podmínky, tak o tom už vůbec nic nevíme, takže výsledkem je v podstatě  haba´důra, obchodníka, který ti vědomě pošle nekvalitu a účtuje first class, který má na obrázku na netu. Tvrdím, že obchodník je haba´dúra. Že fabrika něco promilově zmrší tomu se dá věřit, ani to jinak nemůže být. To je stejné ve všech oborech, v hodinářském průmyslu stačí číst stesky na Primky, ruské výrobky, o švajcu je toho minimálně, bo asi ten šmelc raději c neprodají. jak to funguje v té ásii bůh ví. Ale v každém případě Seiko kusy koupené tady zaručují alespoň reklamační kolotoč v českých podmínkách. Koupil jsem pětky tady, nebyly přesně dle specifikace, museli mi dát podstatnou slevu. Přestřelil sem to na 33%, nakonec mi dali rádi 15%, což je docela hmatatelné.Takové potíže co třeba popisuješ jsou dle mých náhledů dané způsobem koupi, prostě ti je poslali, i když věděli, že to je paskvil. No zrovna si tu někdo onehdá stěžoval na škrábanec v ciferníku vedle indexu - to je přesně ono, vědí to a pošlou na dálku do Evropy vědomě,  proto ty jich máš tolik, chtěl si lepší a dokonalejší a dopadlo to jako na houpačce. prostě obchodník musí vydělat za každou cenu, i když ho sem tam někdo prokleje a nemá rád. Že nadáváš na Seiko se nedivím, ale ten problém je založen na komerční bázi.

*

Jinak sorry, že se tu o Seiko dohaduju, to sem neměl v úmyslu, aby to vyznělo jako flejm, ale je potřeba vědět, že asiati jsou obchodníci, na které asi moc nemáme. Jinými slovy musíme být rozumější a nezahrávat si se svými penězi. Tož si ty Armidy užij a pěkný víkend.

**

Odesláno (upraveno)

Když už i na US fórech jsou vlákna o vadných Sumech, tak to asi nebude nějakýma překupníkama ;) Taky tady, jedno období bylo co Suma, to blbě nanesená lumi. Nemáš absolutně podložené, co se tu snažíš namluvit. A že Švýcaři nemají problémy? Kolik ti prošlo hodinek rukama ? Viděl jsem několik Fortisek, kde byl problém s lícováním lunety.

Edit: Teď jsem si vzpoměl ještě na jeden obchod, co zde na fóru proběhl...šlo nějaké pětky, které měly naopak ciferník. 12 velký index měly na 6, datum normálně v pravo :D

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno
  V 16. 10. 2014 v 9:24, ggrand napsal:

By mě potom zajímalo, kolik béčkových fabrik vyrábí Suma. To jsou zas jednou teorie...

+1

to asi i velký B dělá tím pádem hodinky pro fejky v kvalitě 1+ ne v noční směně? :lol2:

Odesláno
  V 5. 10. 2014 v 11:03, ggrand napsal:

Tak trochu s odstupem času, co vlastním Helbergy CH6 ze CuSn8 začínám mosaz naopak oceňovat. Sice má jinou barvu, ale pokud jsem patinu u bronzi nepohonil, měla takový nemastný neslaný hnědý odstín (Jeronimo potvrdí). Takže přírodní barevnost není u obou, jak bych si představoval, ale mosaz mi nebarví ruku nebo jen minimálně. Bronz neustále a dost. Když k tomu přičtu astronomický rozdíl v ceně... Když jsem zezačátku měl mosazné Armidy, pořád jsem měl pocit, že je to taková náhražka za bronz, ale už jsem se vyléčil :)

Potvrzuji v plném rozsahu. Helbergy zklamaly mé očekávání a tudíž usnadnily mé další rozhodování.

Odesláno

ggrand - sice jsme se poněkud neshodli u jisté záležitosti, ale jinak se nic nestalo.  Máš dobrý fotky, to se musí uznat, proto jsem na to vlákno dával pozornost. K té mosazi - je to zajímavá cesta a pokus, ale u nás bude také potřeba dávat pozor na to, aby to nezajímalo spíše sběrače barevných kovů. 

**

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...