Přejít na obsah

Armida A1 42mm

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 88
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Přesně tak, na 1. pokus. By mě jeblo, kdybych to měl dělat znova. Což mě ale stejně čeká pro 22mm řemen. Vycházel jsem z toho, že chci sponu podobnou té Seiko sponě. Originální spona už zavazí a celé hodinky jsou takové menší, tak jsem chtěl něco praktického než něco s wow efektem(origo Helberg spona). Bohužel jsem nevěděl dopředu, co chci, takže jsem vymýšlel až během výroby a to nikdy nedělá dobrotu. Takže abych to trošku viděl, musel jsem odebrat dost materiálu uprostřed a teprve pak tvaroval a tím snížil pevnost a ve svěráku se mi to pak prohlo o 0,7mm a to už pak nešlo dělat frézkou, takže jsem se to snažil narovnat a ručně různě brousil, protože jinak nešlo udělat symetrii. Celé odpoledne jsem si hrál :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nerad do toho vstupuju, ale konkrétně problém se Sumama a špatně nanesenou lumi se tu dost probíral, mělo to víc lidí a většina brala od Seyi nebo Higutchiho přímo z Japonska. Oficiální vyjádření bylo myslím v tom smyslu, co by od hodinek v této kategorii chtěli. Nechce se mi to hledat, ale někde v diskuzi o kvalitě Sumo to je. Takže možná bych na Tvém místě trochu zabrzdil. Docela bych pochopil Tvé argumenty u kategorie Seiko5 a Seiko5Sport, ale modely typu Sumo, Sarb a podobné jsou japonskou domestikací a vzhledem k trochu jiné mentalitě, než je ta evropská stále věřím tomu, že to tak funguje. Navíc jsem z Tvých příspěvků pochopil, že všechno co je čína musí být zákonitě šmejd a vše japonské super, což je dost zavádějící a nesmyslný názor. Jak psal výše ggrand, v některých případech dali Číňani Japoncům dávno na p...l, co se týče kvality zpracování a s tím nic nenaděláš, prostě to tak je. Vím, že tady na foru je obecně velký problém uznat, že čína může udělat i slušnou věc, ale pokud to samé udělá třeba Steinhart, je to už jiné kafe, protože to jsou holt Němci. SeaGull má vcelku letitou tradici a ne vše, co produkuje, je špatné, což Ti mohou potvrdit kluci, kteří pár kousků vlastní. Ale to asi nikdy neposoudíš, když by sis čínský hodinky nevzal ani na přebrodění řeky nebo jak si to psal.

Jinak bych rád závěrem dodal, že mám Seiko moc rád a 5 kousků, které od nich vlastním snad hovoří o tom, že nejsem zaujatý. Bohužel, těch stesků na kvalitu je tady poslední dobou celkem dost a jak jsem psal výše, není to jen na "levné" modely, které by mohly fungovat tak, jak píšeš. Jsem moc rád, že mám třeba Suma z roku 2009, kde vše sedí, protože nová, byť přímo z Japonska, bych po zkušenostech z poslední doby objednávat nechtěl.

Ale jsma ve vláknu Armidy, tak se jen zeptám. Ty si měl Armidy v ruce, měl si možnost přímého porovnání se Seikama? Pokud ne, tak trochu vaříš z vody, pokud ano, tak musíš uznat, že to, v některých případech, je tak, jak píše Jirka.

Amo souhlasím s tím,ze ne vše z Činy musí byt špatné,nicméně stále je většina věci z Činy vč. hodinek příšerné kvality a to,ze je par značek možná dobrých,byť ne špičkových,tak to možná ano,ale pokud bychom se na to podívali procentuelně,tak je kvalitních čínských zn?cek určitě ne ani jedna promile zatímco kvalitních japonských více než 50 procent.Myslim tedy,ze kvalitní Čína je spis výjimka a to je ještě průměr,nikoliv špička...
Odkaz ke komentáři

Nicméně to,ze většina výrobku z Činy je maximálně průměr nic nemění na tom,ze se mi Armidy opravdu líbí,zvlášť ty A1 a sám uvažuji o jejich koupi na každodenní nošení. Jaká je přesnost strojků?Meril jste to někdo?

Neměřil jsem. Je to Seiko, takže jako pětky.

Trojan: Díky :)

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...