Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 110
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
Nigu, možná by stačilo přeleštit brejle :P

Já mám zrak jako Lynx lynx ;) Brýlí mi netřeba :)

Asi to bude tím, že už jím od mala mrkev a po vzoru anglických válečných pilotů (WWII) borůvky :D

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

NiGu, je možný, že jsou fakt dost velký a otvíraj se pomalu, jestli je tam nemáš ani zmenšený, tak je něco špatně. Já je budu dávat menší, třeba to pomůže, i tak je to cca poloviční velikost celé fotky. Ale mě se to stává taky dost často, prohlédněte si tyhle hodinky..... a já tam nic nemám. Tak nevím, čím to je

Odesláno (upraveno)
NiGu, je možný, že jsou fakt dost velký a otvíraj se pomalu, jestli je tam nemáš ani zmenšený, tak je něco špatně. Já je budu dávat menší, třeba to pomůže, i tak je to cca poloviční velikost celé fotky. Ale mě se to stává taky dost často, prohlédněte si tyhle hodinky..... a já tam nic nemám. Tak nevím, čím to je

Na rychlejším připojení je vidím. Zrovna teď.

Když jsem ale připojen ze služebních cest přes modem, tak ani ťuk.

Dříve tu bylo omezení, že se dají dávat fotky maximálně 1.000 X 1.000.

Já dávám cca. 600 X 600 a přijde mi to detailní dost.

Ovšem ty dáváš obludy 2.400 X 2.900 a to je fakt až moc, řekl bych... To se mi prostě mobilní připojení naprosto nechytá.

Edit:

Jinak ten 22kamenový Vostok kalibr, co jsi sem dal, tak to je bomba a těžká raritka k tomu :)

Tenhle je pozlacený, což není moc obvyklé. Většinou byly obyčejné, poniklované.

Malá část těchto kalibrů, která prošla velmi přísnými testy, nesla jméno Vostok precision. Zbytek se pak dával do levnějších Almaz hodinek.

Testování bylo prý podobné tomu, kterému jsou podrobeny hodinky s COSC certifikací dnes. Několik dnů v různých polohách a při různých teplotách.

Odesláno

Dobře NiGu, já se omlouvám, půjdu do sebe a budu dávat velikost do 1000 bodů

Ten stroj, to jsou hodinky, které mám po dědovi. Mám ještě další dvoje precizionnyje, tedy zlacený a pak asi deset kousků normálních, Některé jsou Vostok, některé Volna a Almaz. Nemají žádnou finisáž, některé nemají mikroregulaci a někreré nemají krycí kameny, mají jich tedy jen 18. Je to stroj opravdu velmi robustní a také dost přesný. I dnes se dají po bazarech sehnat dost levně, pro bazaristy jsou to stále jen obyčejný ruský hodinky, který nemá cenu ani otvírat.

Odesláno

Mischo, neomlouvej se. Fotky jsem nakonec viděl a to je to hlavní :)

Pravda je, že bazaristé ceny Primek dost šponují, ale ruské hodinky pořád dávají za babku. Většinou kolem 50 - 200Kč.

Podobný trend je vidět i na Aukru - Primky jsou nadhodnocené, ruské hodinky podhodnocené.

Máš pravdu, že ruské hodinky bazaristé vůbec neotvírají a neřeší. Pro ně je to odpad.

Já už koupil ruských hodinek hromadu, ale na ten luxusní Vostok kalibr jsem ještě nenarazil.

A docela rád bych potkal úžasný dámský kalibr Zvezda, ale ten znám jen z fotek. Vychází ze starého francouzského Lip strojku T18 a vypadá perfektně. Ale nemám na něj štěstí :(

Přikládám foto, které ale není moje. Je stažené z internetu. Nemáš náhodou ten kalibr doma?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Myslim,že moja mama ma jedny Čajky s tymto kalibrom,ale nevidel som ich otvorene,teda je to len moja domienka podla jeho tvaru.

Maju velmi nizku rezervu,len okolo 20 hodin.

Odesláno

Zaplatil jsem si u něho nový řemen na Aviátory /paypal/. Uběhl týden, tři a nic. Tak jsem mu napsal, urgoval a zas nic. Asi po 5 týdnech jsem mu tedy dal negativní hodnocení a peníze jsem oželel. Reakce z ebaye mne dost překvapila. Začali mi psát snad z celé Evropy, jaký s ním mám problém /poctivě jsem každému napsal/. Prodávající najednou znal mou adresu a ptal se, proč jsem ho poškodil hodnocením. Znovu jsem mu zopakoval, že když příjem platby potvrdil, že měl řemen poslat, nebo sdělit důvod, proč se to opozdí, že bych to pochopil. Vymlouval se na dovolenou a podobně. Celkem jsme si vyměnili několik dopisů. Potom mi napsal, že ten řemen, který jsem zaplatil, nemá, že mi pošle jiný. S tím jsem tedy souhlasil. Nakonec jsem po obdržení řemenu hodnocení stáhl a sám jsem byl taky bez hodnocení. Řemen jsem dostal Poljot, ne Aviátor. Asi tak ve stručnosti.

Odesláno
Myslim,že moja mama ma jedny Čajky s tymto kalibrom,ale nevidel som ich otvorene,teda je to len moja domienka podla jeho tvaru.

Maju velmi nizku rezervu,len okolo 20 hodin.

Já mám ve všech dámských Čajkách (a podobně) kalibr Zarja. Tvarově je podobný, ale vypadá o dost hůře.

Občas jsem našel Zarju i v dámských Primkách místo kalibru 80. Alespoň žiji v domění, že to byla Zarja. Ruský kalibr to byl každopádně.

Zvezdu jsem ještě nenašel v žádných. Schválně je otevři, dost by mě zajímalo, co tam najdeš :)

Odesláno

NiGu, ty jo, Ty mi dáváš. Musel jsem prohrabat tři krabice, abych ho našel.... Jo, ten kalibr mám doma, ale koukám, budu mu muset vyměnit hřídel setrvačky.. je zajímavé, že ta Tvá fotka má nad setrvačkou označení 1-59, nejsem si jist, ta fotka je tak proklatě mrňavá...., já tam mám 3-52. Také výrobní číslo 110 618 je na Rusko dost nízké, já tam mám už číslo 3 547 840. Jinak je to stejné, jako tvoje fotka. A při tom hledání jsem našel ještě jeden taky nekulatej, a ne zcela běžnej stroj. Zítra ho sem švihnu.

Odesláno (upraveno)
NiGu, ty jo, Ty mi dáváš. Musel jsem prohrabat tři krabice, abych ho našel.... Jo, ten kalibr mám doma, ale koukám, budu mu muset vyměnit hřídel setrvačky.. je zajímavé, že ta Tvá fotka má nad setrvačkou označení 1-59, nejsem si jist, ta fotka je tak proklatě mrňavá...., já tam mám 3-52. Také výrobní číslo 110 618 je na Rusko dost nízké, já tam mám už číslo 3 547 840. Jinak je to stejné, jako tvoje fotka. A při tom hledání jsem našel ještě jeden taky nekulatej, a ne zcela běžnej stroj. Zítra ho sem švihnu.

Ahoj, tu Zvezdu jsem nefotil já, jak jsem v příspěvku uvedl. To je foto z netu a je tam takhle mrňavá.

To, že jsi prohrabal 3 krabice, svědčí o tom, že máš doma slušnou sbírku. Tak už se těším na fotky :)

Edit:

A pokud tě zaujalo nízké číslo, tak tě dnes překvapím, jestli to stihnu vyfotit.

Poljot v NOS stavu. Logo netypické - provedení psacím písmem. A velmi nízké číslo kalibru ;)

Odesláno

Asi nejkrásnější kousek z ruských hodinek, který mám. A dokonce v NOS stavu :)

Velmi špatně se fotí - číselník je strukturovaný (?gilošovaný?) a v různých úhlech velmi výrazně mění odstín.

Zajímavostí je logo Poljot v netypickém provedení.

Jeden sběratel z Ruska mi napsal, že prý se údajně jedná velkou o raritku a chtěl je celkem draze koupit.

Toto logo se prý běžně nepoužívalo.

Pouzdro je kombinací leštěných a broušených ploch.

Prý se ještě dělala verze v chromovaném pouzdře, kde byl obdobný číselník v nádechu do zelena (či zelenomodra).

Strojek je údajně jeden z prvních tohoto typu, zpracovávaný ručně. Povrchová úprava je odlišná od stejných kalibrů, které mám v jiných hodinkách. Taková hrubá.

A pokud je to číslo (5299), které je u setrvačky vyraženo, skutečně výrobní, pak je to hodně zajímavý kousek.

Jestli tady plácám nesmysly, tak sorry, ale takovéto informace jsem získal.

Pokud máte někdo Poljoty s identickým logem, poprosil bych o foto.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

NiGu, asi to bude nějaká jiná edice, Ten psaný nápis jsem viděl jen párkrát. Co se týká vnitřku, nevím, nakolik je to jiné, než co dělali soudruzi dřív. To čtyřmístné číslo je označení kalibru, nikoli výrobní. Musel jsem zase sáhnout do krabice / to není sbírka, tam jsou jen hodinky na náhradní díly a do šrotu...../ a vzal jsem dvoje hodinky se stejným strojem, ovšem označení kalibru je u každého také jiné. A přetí hodinky, ty mají ještě poctivý starší Poljot kalibr v podstatně lepší finisáži, včetně Incablocu na krokovém kole

Odesláno

Super, Mischo a fotka se mi dokonce i načetla :) Díky za optimální velikost :)

Ty napravo - klasický kalibr Poljot 2409, také to tam má vyraženo.

Ten pak byl nahrazen kalibrem 2609, jehož průměr byl zvětšen na 26mm. To by asi odpovídalo tomu prostřednímu. Na fotce vypadá větší, než ten vpravo.

Ale jinak jsem se v těch číslech už docela ztratil :D

Odesláno

gandalfe, ten odkaz na eBay má ale kalibr 2209, to je celkem normální věc. Je ale zajímavý, že ty oboje hodinky, jak s tím chronometrovým, tak s tím Tvým strojem jsou zvenčí téměř stejné. Dávám fotku.

NiGu, nahoře jsi psal, že ty nezlacený, nebo hůř vybavený stroje dávali do hodinek se jménem Volna. Já jsem ale teď jedny Volny otevřel a tam byl ve vší parádě ten zlacenej stroj..... Maj v tob bordel, kluci ruský vopálený. Jo a ještě gratulace k těm Tvejm rusákům. Ciferník je sice hnusnej, ale hodinky jinak parádní. A najdi nějakýho nevochoženýho rusáka, to už je dneska problém.

Odesláno

a ještě jsem zapomněl. Na první pohled se ty hodinky s tím parádním strojem poznají zvenčí podle toho, že u žádnejch jinejch není tak tlustá trubka na hodinový a minutový rouře, tedy i ručky mají uprostřed na první pohled hóóóódně velkou objímku na nasazení.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...