hciq Odesláno 9. října 2007 Nahlásit Odesláno 9. října 2007 Nesmí chybět můj největší oblíbenec oné matičky Rusi, ať je jeho historie jakákoliv. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
hciq Odesláno 9. října 2007 Nahlásit Odesláno 9. října 2007 a ještě jeden trochu raketovej "tuning" Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
hciq Odesláno 9. října 2007 Nahlásit Odesláno 9. října 2007 (upraveno) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 9. října 2007 uživatelem hciq
NIGHTinGALE Odesláno 11. října 2007 Nahlásit Odesláno 11. října 2007 Hciqu, ty jsi šikulka Moc hezké. Docela mě mrzí, že jsi pohřbil sny o Mobilis in Mobili "Podmořskou cestou vstříc svým snům!!!" Tak s tím, sakra, něco udělej!!! Aby to tu neuslo, přidávám další ruský kalibr, který tu ještě nebyl. Není ničím zvláštní, ale hodinky to jsou celkem zajímavé. ZIM. Průměr 26mm, 15 kamenů, mimostředná vteřinovka. Oproti hezky zdobeným Pobedám s mimostředkou je to dost bída, ale není každý den posvícení. Na internetu jsem našel název kalibru - Petrodworez 32YH, ale slyším to poprvé, tak nevím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gandalf Odesláno 11. října 2007 Nahlásit Odesláno 11. října 2007 Tady je v trochu jiném kabátě a asi i kvalitě http://www.netgrafik.ch/images/zim15a.jpg
jxk365 Odesláno 11. října 2007 Nahlásit Odesláno 11. října 2007 (upraveno) A docela rád bych potkal úžasný dámský kalibr Zvezda, ale ten znám jen z fotek. Vychází ze starého francouzského Lip strojku T18 a vypadá perfektně. Ale nemám na něj štěstí Přikládám foto, které ale není moje. Je stažené z internetu. Nemáš náhodou ten kalibr doma? Taky prikladam jedno - a taky jen z internetu. Co se tyce kalibru ze SSSR v hodinkach Prim, tak nakonec i Prim priznava, ze jejich vlastni kalibr 70 byl tak maly a vyrobne narocny, ze se v tehdejsim CSSR seriove nevyrabel. Prim kalibr 70 je kalibr Poljot. Alespon podle informaci, ktere mam. Hodinky jsem neotviral. Soudruzska spoluprace byla tehdy asi na vysoke urovni; nektere hodinky Prim napadne pripominaji nektere modely ze SSSR. I ten tolik obdivovany Sport Igen se napadne podoba jednomu z modelu Amfibii. Pro ilustraci jeste obrazek Poljotu, ktery napadne pripomina kalibr 97. Kdo se u koho nechal inspirovat?? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 11. října 2007 uživatelem jxk365
mischa Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 hcig, dobrá práce, dávej další NiGu, jo, těch opympijskejch šrotů bylo dost, ale tyhle jsou fakt vychytaný. Tak zase něco dalšího. Docela módní jsou teď kalibry Molnija 3602 a 3603 z kapsáčů. Tak dávám jejich starší varianty Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mischa Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 jo, ještě jsem zapomněl přihodit jeden kurvavytuněnej Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
vor Odesláno 12. října 2007 Nahlásit Odesláno 12. října 2007 (upraveno) hcig, dobrá práce, dávej další NiGu, jo, těch opympijskejch šrotů bylo dost, ale tyhle jsou fakt vychytaný. Tak zase něco dalšího. Docela módní jsou teď kalibry Molnija 3602 a 3603 z kapsáčů. Tak dávám jejich starší varianty Mám ještě jedny jiný. Ten mosaznej stroj je celkem pěknej, můžeš tam dát fotku, jakej je ciferník (ať vím, co mám shánět). Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. října 2007 uživatelem vor
mischa Odesláno 29. října 2007 Nahlásit Odesláno 29. října 2007 soráč vor, dřív jsem se k tomu nedostal. Myslím, že je ve většině tříplášťových Molnijí, teď jsem jedny viděl v Aténách, mely hnusnej fialovej ciferník... Ty moje vypadají takhle: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
accutron Odesláno 30. října 2007 Nahlásit Odesláno 30. října 2007 a ještě jsem zapomněl. Na první pohled se ty hodinky s tím parádním strojem poznají zvenčí podle toho, že u žádnejch jinejch není tak tlustá trubka na hodinový a minutový rouře, tedy i ručky mají uprostřed na první pohled hóóóódně velkou objímku na nasazení. Existuje ještě jedno snadnější určení. Pokud je na číselníku uvedeno 22 kamenů, vždy se jedná o strojek , který je kopií chronometru Zenith kal. 135. Když tam je uveden jiný počet kamenů, tak si můžete být jisti, že v pouzdru je obyčejný strojek.
rmx Odesláno 30. října 2007 Nahlásit Odesláno 30. října 2007 (upraveno) Taky jedny přidám, podle mě jedny z těch lepších. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 30. října 2007 uživatelem rmx
mischa Odesláno 30. října 2007 Nahlásit Odesláno 30. října 2007 Jo, ale taky tam může být 18 kamenů a je to stejný Zenith, jen trochu ořezaný. Pár jich mám, nejsou zlacené, chybí jim krycí kameny, ale mikroregulace je vždy a kromě toho, že nejsou precizionnye, tedy chronometr, dají se na stejně dobré výsledky vyladit. Takové jsem kopupil minulý týden za 200 Kč, válely se tam minimálně půl roku za 300, tak se mi jich zželelo.
mars65 Odesláno 31. října 2007 Nahlásit Odesláno 31. října 2007 Taky jedny přidám, podle mě jedny z těch lepších. Ano, toto je Rachmaninův koncert ruské mikromechaniky!
mischa Odesláno 31. října 2007 Nahlásit Odesláno 31. října 2007 Pardón, u některých s 18ti kameny mikroregulace není, zeď jsem se díval
Lada Odesláno 2. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2007 Taky přidám jedny kapesňáky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
afrikab Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Koupil jsem jedny vintage hodinky Vostok s kalibrem 2214. Na strance http://www.netgrafik.ch/movements1.htm je tento kalibr se 17 kameny, ty me jsou s 18. Je to nejaky podstatny rozdil? Kalibr vypada stejne, jen je tam vyrazeno navic 18 jewels. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
jxk365 Odesláno 9. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2007 Ještě jeden den... http://www.aukro.cz/item265149427_hodinky_...atumem_34_.html Ja tam vidím místo data vteřinovku, ale nemám zrak zrovna ostříží...
Ciferník Odesláno 10. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2007 A docela rád bych potkal úžasný dámský kalibr Zvezda, ale ten znám jen z fotek. Vychází ze starého francouzského Lip strojku T18 a vypadá perfektně. Ale nemám na něj štěstí Já na něj štěstí mám. Přesněji řečeno, Zvezdy kupuju pokaždé, když na ně v bazaru/vetešnictví narazím a jsou k mání za cenu do stovky (což je skoro vždycky). Jednou za čas je donesu svému hodináři a ten mi z nich poskládá jedny až dvoje opravdu pěkné. Na fotce je aktuálně nachystaná hromádka, tři z nich jsou funkční. Je to skutečně nádherný stroj. Ovšem pro nošení jsou dle dnešních měřítek beznadějně malé, což je doufám i do budoucna ochrání před nějakým větším zájmem sběratelů :-) Jinak, pěkný článek o kalibrech LIP jakož i kořenech sovětského hodinářského průmyslu je k přečtení (v angličtině) tady.
mischa Odesláno 18. listopadu 2007 Nahlásit Odesláno 18. listopadu 2007 Tak aby nám ty vědomosti neubývaly moc rychle. /Já na jednu nově nabytou informaci tři staré zapomínám..../ Jedny fakt príma hodinky zn. Ural, průměr 40mm, svítící indexy a ručky /kdysi/. Asi se u nás též prodávaly, protože já mám troje a občas je semhle támhle někde zahlídnu, naposledy v na Aukru v konvolutu na díly. Mám dokonce jedno torzo s pouzdrem ne chromovaným, ale z lehkého kovu který je zlacený. Vřele doporučuji jejich sehnání Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se