RomanP Odesláno 20. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2007 Dnes jsem koupil jeden z nejjednodušších grilů. Vypadá pěkně a je i velice tichý, opravdu o něm ani nevíte. Režim má takový, že jede 24min a pak zbytek do 4hod odpočívá, protože udělá 7 otáček za minutu, je to tedy za celých 24minut 168 otáček. Pokud se na něm bude grilovat celý den (24h), natočí 6 cyklů po 168 otáčkách, což je 1008 otáček za den. Když uvažuji, že hodinky potřebují cca 650 otáček do plného natažení, ale za 24 hodin na grilu vyprší polovina rezervy chodu (cca 320 otáček přijde nazmar pro provoz) jsme na 688 otáčkách, které jsou do plusu. Tolik teorie. Můj gril je EILUX a je tvarem podobný křivě uřízlé rouře. Vždycky jsem přemýšlel, jestli náklon usazených hodinek bude stačit na to, aby se závažíčko plynule otáčelo, dnes jsem bohužel zjistil, že ne! Hodlám grilovat především Bondovky a pak dvoje Seika s kalibrem 7S26. Jedny jsou monstra a druhé mají průhledné dýnko a na nich jsem ihned po vybalení svoji teorii bohužel potvrdil. Nainstaloval jsem je obrácene a závažíčko se jen velmi sporadicky pohnulo. Do monster nevidím, ale podle zvuku při otáčení v ruce se mi zdá, že to jde asi tak stejně jako u těch s průhledem. Asi blbá vlastnost kalibru, nevím jak to má třeba Omega s ložiskem a jeho ochotou reagovat na pohyb, ale doufám, že lépe. Náklon způsobený odlepením nožíčky ve spodu nepomáhá a ideální je samozřejmě poloha, kdy winder leží na těle trubky. Co vy na to, jaké máte zkušenosti ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
damankapsky Odesláno 20. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2007 No a není to tak, že se točí hodinky a závažíčko zůstáva v klidu? A je jedno, co se točí, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 20. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2007 No a není to tak, že se točí hodinky a závažíčko zůstáva v klidu? A je jedno, co se točí, ne? No jistě, ale když se točí závažíčko zároveň s hodinkama, tak mi to nepřijde dvakrát efektivní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
damankapsky Odesláno 20. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2007 No jistě, ale když se točí závažíčko zároveň s hodinkama, tak mi to nepřijde dvakrát efektivní... Tak to jsem nepochopil, myslel jsem, že se nehnulo vůbec a ne že se otáčelo s hodinkami. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 20. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. června 2007 Tak to jsem nepochopil, myslel jsem, že se nehnulo vůbec a ne že se otáčelo s hodinkami. No ale když se otáčí zároveň s hodinkami, tak je to jiným slovem, jako by se nehnulo (vůči hodinkám). Jinak : Nehnulo se (vůči strojku) = otáčí se s hodinkama. Prostě to nenatahuje........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2007 Já jsem ty šikmý roury dělal dvě a fungují bez problému.V jedné jsou Zena s Etou a druhé Tag Heuer.A není to tím že jsi je tam dal natažený skoro na doraz a závaží klade trochu odpor?I když je tam asi nějaká prokluzovací spojka tak u svých hodinek při povolené pružině pozoruju větší ochotu k pohybu rotoru.Zkus je nechat jít až do zastavení a pak je dej grilovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2007 Já jsem ty šikmý roury dělal dvě a fungují bez problému.V jedné jsou Zena s Etou a druhé Tag Heuer.A není to tím že jsi je tam dal natažený skoro na doraz a závaží klade trochu odpor?I když je tam asi nějaká prokluzovací spojka tak u svých hodinek při povolené pružině pozoruju větší ochotu k pohybu rotoru.Zkus je nechat jít až do zastavení a pak je dej grilovat. No nejdříve jsi ve mě vzbudil naději, protože přítelkyně je nosí pořád a já je tam dal jenom proto, abych to viděl průhledem nahoru, takže natažený je má většinou dost. Ale pak jsem si vzpoměl, že se mi zdálo divný, že jsem koukal na monstra, který jsem tam dal zastavený a vteřinovka nic... Až jsem s nima zaklepal, tak se rozjela. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
letovod Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2007 Napadají mě dvě možnosti. Když jsi tam dal ty hodinky naopak, tak se nenatahovaly, protože jsou uložený šikmo... A nebo jsi špatně zvolil směr rotace... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2007 Když dáš stojící hodinky do natahovače opatrně,tak se stejně potom nerozběhnou.Potřebují ten první kmit udělat ručně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2007 Napadají mě dvě možnosti. Když jsi tam dal ty hodinky naopak, tak se nenatahovaly, protože jsou uložený šikmo... A nebo jsi špatně zvolil směr rotace... Směr rotace je v pohodě, je to 7s26, ten se natahuje obousměrně, Já jsem se možná vyjádřil opakoveně špatně, ale jde o to, že přes průhledný dýnko vidím jak závaží v podstatě rotuje zároveň s hodinkama, nesnaží se svou vahou zůstávat dole a tak hodinky natahovat. A právě to, že je to jak píšeš asi málo šikmo mi taky připadá. Jenže co s tím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2007 Když dáš stojící hodinky do natahovače opatrně,tak se stejně potom nerozběhnou.Potřebují ten první kmit udělat ručně. Jo, to asi jo, je pravda, že jsem je tam dával schválně opatrně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2007 S Eiluxem a hodinkami Seiko (Diver) mám stejnou negativní zkušenost. Na tomhle watchwinderu se prostě nenatáhnou. Nevím, jestli je ideálním řešením watchwinder pokládat do jiné polohy - nemuselo by mu to svědčit. Takže asi jediné řešení je jiný watchwinder - s vertikálním upevněním hodinek. Ale takový jsem na jedny hodinky ještě neviděl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2007 S Eiluxem a hodinkami Seiko (Diver) mám stejnou negativní zkušenost. Na tomhle watchwinderu se prostě nenatáhnou. Nevím, jestli je ideálním řešením watchwinder pokládat do jiné polohy - nemuselo by mu to svědčit. Takže asi jediné řešení je jiný watchwinder - s vertikálním upevněním hodinek. Ale takový jsem na jedny hodinky ještě neviděl... Nojo, ale přece nebudu mít jeden gril na Omegy, a jeden na Seika To spíš pořeším jeho náklon. Puvodně jsem se pustil do stavby vlastního, ale protože by se to vleklo měsíc, vzal jsem hotovej... Jedno video místo 1000 slov: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 21. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2007 Vskutku. podle videa má systém drobné mouchy. Já bych tomu udělal podstavec, aby se sklon zvětšil. Za to nic nedáš a uškodit by to nemělo. Uvnitř nebude žádná kosmická technologie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 21. června 2007 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. června 2007 Vskutku. podle videa má systém drobné mouchy. Já bych tomu udělal podstavec, aby se sklon zvětšil. Za to nic nedáš a uškodit by to nemělo. Uvnitř nebude žádná kosmická technologie. Jo jo, někde udělali chybku. Nakloním to, nejen že to myslím nebude vadit, ale ani mi nic jinýho nezbývá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 22. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2007 Jo jo, někde udělali chybku. Nakloním to, nejen že to myslím nebude vadit, ale ani mi nic jinýho nezbývá Nechci malovat čerta na zeď adoufám že se pletu.Ale zkoušel jsem svoje Ety a natahují při volném péru už při náklonu 15 stupňů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 22. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2007 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pro mě naprosto spolehlivý náklon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
body3 Odesláno 22. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2007 Já mám zase podobný problém s V E K3, další 4 hodinky se natahujou normálně a tyhle se prostě jen vozí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 22. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2007 Jo jo, někde udělali chybku. Nakloním to, nejen že to myslím nebude vadit, ale ani mi nic jinýho nezbývá Trochu zvětšený náklon snad vadit nebude. Ale když jsem se také snažil tenhle problém řešit a položil jsem Eilux úplně na bok, tak se po pár otáčkách zastavil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
falkkon Odesláno 22. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. června 2007 Náklonem to není ,Zaměřil bych se na hodinky.Všiml jsem si u seiko 5,že rotor má daleko menší ochotu pohnout se z mrtvýho bodu.Nedávám je na gril protože je nosím denně. cvičně jsem je tam dal a NIC jako by zamrzl.Ale při nošení se dotahují spolehlivě. Než začneš upravovat náklon,tak je tam dej úplně zastavený a uvidíš.myslím si že se zkrátka natáhnou třeba je na 10% nebo trochu víc a pak na ruce už se dotáhnou naplno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se