quattroRS Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Konec protahování. Mám tu Casio MR-G 1000T-8 Tactician. Oficiálně model z roku 1998 s kalibrem 1901 (ten už byl jen v barevně modifikovém modelu MR-G 1001). Podle sériového čísla byl můj model vyroben již v roce 1997. Hodinky jsou kompletně titanové. Jak asymetrické pouzdro, tak celý tah včetně překlápěcí spony. Ale třeba i tlačítko na čelní straně je z titanu. Vypouklé sklo je minerál, dýnko šroubovací.Asymetrické tělo a kovový tah navazují na řadu Frogman. Nevzpomínám si, jestli má asymetrický tah v titanu ještě nějaký jiný model, žádný mě nenapadá.Podsvětlení je elektroluminiscenční v krásné modrozelené, kterou jsem zatím viděl jen v modelech řady MR-G.Pípání je dost slabé, což je asi následek masivního kovového pouzdra.Vyráběl se i model MR-G 1000-7, který byl o 10000 Jenů levnější, ale místo titanu byl kompletně z nerezové oceli. A tudíž výrazně těžší. Původní cena byla 60 000 Jenů. V dnešní době údajně ekvivalent asi 770 $. Na tehdejší dobu hodně, ale nevybočovalo to z cen dražších hodinek v řadě MR-G.Dnešní markeťáci by asi řekli: ?V horní části cenového spektra v dané prémiové produktové skupině?. Jsou to masivní celokovové diginy, které díky výhradnímu použití titanu, nemají nějak šílenou hmotnost (103 g). A taky nejsou nijak obří. Nejšírší průměr těla v oblasti výčnělků je 44 mm. Celkově trochu vybočují z klasických řad Casia, i když devadesátá léta byla divoká, takže se v nich občas najdou úlety. Hodinky byly propagované jako nástroj pro jachtaře. Což je vzhledem k poměrně tichému pípání dost diskutabilní.Mají poněkud zmatené ovládání ve srovnání s klasickou Casio produkcí.K běžným funkcím přidávají fáze měsíce + astronomické údaje a úroveň přílivu (po zdání koordinátů polohy nositele) a dva tipy timerů.Jeden timer je klasický (max 60 min s automatickým opakováním) a druhý jachtařský s předvolenou hodnotou 15 nebo 10 minut. Zapínají se speciálně dlouhým podržením spodního levého tlačítka.Po spuštění jachtařského timeru začne velká diskotéka. Po určitých časových úsecích se ozývá různé pípání (minuty, půlminuty) a do toho různě bliká displej. Předpokládám, že jsou to časy důležité pro jachtařské závody. Grafické zobrazení fází měsíce má jen 3 stavy.Zobrazení přílivu se zajímavě animuje a ukazuje tak nejen stav přílivu, ale i tendenci jeho stoupání nebo klesání. Hodinky zobrazují v režimu Tidegraph také daší astro údaje:- Čas východu a západu Slunce.- Stáří Měsíce (Moon age)- Čas východu a západu Měsíce a čas kdy je Měsíc v nadhlavníku.Popis aktuálně zobrazeného času je ve vrchní oválné bublině. Delší texty se střídají.Tohle jsem musel vyčíst v jedné recenzi na webu, jinak bych na to asi nepřišel. Zajímavost možná je, že čelní tlačítko v běžných režimech funguje pro zapnutí podsvětlení (lze i automatichy náklonem, ale jen na 3 hodiny), ale v režimech timeru začne fungovat jako start, stop a reset yacht timeru. Zatímco zapínání osvětlení se přesune na pravé vrchní tlačítko.Netradiční je i použití 6 šroubů připevnění lunety namísto klasičtějších 4 v jiných modelech. Hodinky primárně prodávali v Asii a Americe, ale zřejmě se v malých množstvích dostali i do Evropy. Někde jsem našel německou katalogovou cenu 849 DM. Později už za 600 DM. V Německu prý byl tento model známý pod názvem ?Ocean Liner?. O malém množství vyrobených kusů svědčí i to, že se mi nepodařilo najít návod na tenhle kalibr v jiném jazyce než němčině? A to mi přijde, že tam ani nemají popsané všechny funkce a jejich ovládání). Celkově je to zajímavý a poměrně málo rozšířený model. Precizní konstrukce pouzdra i tahu a až filigránské detaily z něj dělají šperk, který se sice neblýská a nezáří barvami, ale působi jako kvalitně a promyšleně vyrobený sejf. Našlapaná funkcionalita se v jiných modelech řady MR-G té doby najít nedá.Krásne hodinky, prvý G-Shock, aký som kedy mal, a vôbec prvé hodinky s kovovým remienkom, aké som mal, pred 18 rokmi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Díky, pánové.Jo, MR-G 1100 jsou i dnes za balík. Jsou krásné, blyštivé a drahé. Vzhledem k jejich ceně, se ke mně asi nikdy nedostanou. Bohužel.I když mám dojem, že nejvíc je na nich zdražuje ten nápis "Frogman" A vlastně vidíš, ty mají taky asymetrické titanové tělo a tah. A nové stály jen o 10 000 Jenů méně, než tyhle moje MR-G 1000.Holt některé modely jsou po těch 20 a více letech s cenou až o řád jinde, než jiné modely, které v době uvedení stály stejně. Z téhle řady se mi nejvíc líbí MRG-1100, ale byly drahé kdysi a jsou drahé pořád a objevují se snad ještě míň, než ty MRG-1000. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 A já dám další nápovědu.Nikoho nic nenapadá? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Jo, byla jedna taková řada, už nevím, jestli Casio, Alba nebo co, která měla tvar vertikální nudle a grafický dvouřádkový displej, vždy dva velké znaky na řádek. Takže byly hodiny a minuty zvlášť pod sebou.Jestli to jsou ony, tak si zaboha nevzpomínám, jaký má ten model označení. Vlastně ani od jakého je výrobce.Jestli se nepletu, dal se tam přepínat i inverzní displej. Ale možná jsem mimo mísu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 28. února 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2020 Nejsi mimo mísu. Casio je mimo. Alba je blíž.Tak ještě poslední nápověda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 ...tak ja uz to tedy odhalim.......510.... a Alba by mohlo taky byti ..........................===____---------------...........---------------------==========..................___________-----------------===__-............,,,,,,.++++++++................._____________..........._______-----------------------------------------------------------___________ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 Tipuju, nebo teda spíš už s jistotou tvrdím, že to jsou Pulsar/Alba W510 z roku 2000. Jejich "ViViDiGi" z řady "Wired". Dceřinné značky Seika.Já věděl, že už jsem je někde viděl.Sice nemají žádné extra funkce, ale tvar pouzdra a zvláštní displej jsou celkem unikátní.Jestli se nepletu, tak displej rozsekali nikoliv na klasické segmenty, ale tak, aby mohli zobrazovat klasické arabské číslice. Což musel být docela oříšek a dále se to snad už neopakovalo u žádných novějších modelů.Bližší info, hlavně ohledně displeje, potěší. Nejsi mimo mísu. Casio je mimo. Alba je blíž.Tak ještě poslední nápověda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 Jo jo. Je to tak. Seiko Wired Vividigi W510-4A00.Už jsou na cestě z USA. Jak dorazí, tak dám detailnější foto i popis. Zatím jen foto prodejce.A zaujaly mě právě tím nezvyklým displejem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 ..jj mezi temi carkami a teckami mate "zaklicovane" dva prime odkazy na ne<staci mysi prejet>... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 ..jj mezi temi carkami a teckami mate "zaklicovane" dva prime odkazy na ne<staci mysi prejet>...Tak to bylo na mě moc. Tos měl napsat, že musím tím bludištěm prohnat myš... Segmentace displeje je trochu vidět třeba zde. Několik číslic je "předpřipravených" a ještě se různě tvarované segmenty číslic používají i pro jiné číslice. Celkově je to dost zajímavé. Ale zřejmě to bylo zbytečně složité a časem od takového displeje upustili.Nicméně, je to moc pěkná historická cestička.Seiko ve svých podznačkách Alba a Pulsar měla vůbec zajímavé pokusy. Třeba řada Alba Spoon. Nebo řada Pulsaru s dot matrix dipleji, ty se držely docela dlouho. A ještě dnes tam pořád jeden mají v nabídce (PQ2011X1). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 Jo jo. Je to tak. Seiko Wired Vividigi W510-4A00.Už jsou na cestě z USA. Jak dorazí, tak dám detailnější foto i popis. Zatím jen foto prodejce.A zaujaly mě právě tím nezvyklým displejem.V živote som nič také nevidel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 (upraveno) Tak to bylo na mě moc. Tos měl napsat, že musím tím bludištěm prohnat myš... .Jeden odkaz vede sem... -takovej strucnej popis + obr.Pise se tam i o modelu W710/W720 lcd asi shodne -ty se hledaj uplne zle.Rozdil je v ovladani tlacitka vs. korunka manual W710(W720 jsou zakulacene)w710__e.pdf Ten manual mel nad 2mb a tudiz moc -tak jsem jej upravil orig. zde... Upraveno 2. března 2020 uživatelem akai Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 Nová akvizice sbírky díky Chronomagu a alespoň na chvíli moje daily-watches. Dlouho jsem čekal, až se tyhle bezúdržbovky objeví někde použité ve slušném stavu a za slušnou cenu, protože se mi už dlouho moc líbí, ale nové jsem kupovat nechtěl. Čekání se vyplatilo, tyhle jsou jako z obchodu. Ve skutečnosti jsou ještě x-krát hezčí, než jsem čekal. Mám z nich velkou radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 2. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. března 2020 Všetko je vybavené, ešte chvíľu počkať na vyplatenie, a konečne sa ich dočkám na zápästí pravej ruky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 3. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. března 2020 .Jeden odkaz vede sem... -takovej strucnej popis + obr.Pise se tam i o modelu W710/W720 lcd asi shodne -ty se hledaj uplne zle.Rozdil je v ovladani tlacitka vs. korunka manual W710(W720 jsou zakulacene)w710__e.pdfTen manual mel nad 2mb a tudiz moc -tak jsem jej upravil orig. zde...Ta verze s ovládáním korunkou je ještě víc cool. Ne, že by to některé diginy neměly, třeba Seiko to používalo často u ana-digi modelů, ale i tak je to pěkná fíčura.Nicméně tlačítka postačí.Jsem zvědavý na ten displej. Kontrast už asi nebude nic moc, ale spíš by mě zajímal displej se zobrazenými všemi segmenty. Jestli to tedy půjde nějak zapnout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 4. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. března 2020 Jak dorazí, tak se to pokusím nějak vyfotit. Už je má DHL, tak doufám, že budou brzy doma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akai Odesláno 5. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2020 Pri vhodnem svetle a uhlu natoceni by to mnelo jit. Ja cekam neco od buyee... -a kdyz uz jsme u hadanek -> poznate toto...Zatim foto taky jen od prodejce -maj to jeste nasi vyberci vypalneho (nechtelo se mne cekat pres uspl) + Pravoverni geckari a casio znalci asi maj u jednech jasno. V zasilce taky dorazi digitalnianalog od orientu tak sem zvedavej jestli pujde nebo jen poslouzi na nd pro tyto.Tyto dvoje by pak mohly bejt plne funkcni... Za tu cenu neslo neprihazovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 5. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2020 Pri vhodnem svetle a uhlu natoceni by to mnelo jit. Ja cekam neco od buyee... -a kdyz uz jsme u hadanek -> poznate toto...Zatim foto taky jen od prodejce -maj to jeste nasi vyberci vypalneho (nechtelo se mne cekat pres uspl) 2 - kopie.jpg + 1- kopie.jpg Pravoverni geckari a casio znalci asi maj u jednech jasno. V zasilce taky dorazi digitalnianalog od orientu tak sem zvedavej jestli pujde nebo jen poslouzi na nd pro tyto.Tyto dvoje by pak mohly bejt plne funkcni... Za tu cenu neslo neprihazovat. OriAnDig.pngToto vyzerá sakra zaujímavo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 5. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2020 Akai: Už mi to nedělejte, jasně že jsem je oboje zřejmě někde viděl. Ale musím držet české hospodářství nad vodou a makat. I když mám dost silnou chuť zase si trochu zapátrat. Ale není čas. U mě:GL-110TC-7JF Triple Crown z řady G-LIDE z roku 2000.Jsou to ségry mých oblíbených G-2000. Takže opět komplet nerezové tělo, šroubovací dýnko a minerál sklo. 20 ATM. Funkčně klasika té doby a produktové řady. V této verzi jsou na textilním pásku se suchým zipem. Myslel jsem, že bude ve stylu NATO strap, tedy tuhý texty ala cordura, ale pásek je z jemného textilu, něco jako hedvábí nebo satén a uvnitř je vypolstrovaný. Když jsem je zahlédl, říkal jsem si ?To je tak pro Patricka Swayzeho do filmu Bod zlomu (časově byl film o 9 let dříve, takže to chronologicky nesedí), a ještě v bílé barvě, nic pro mě?. Ale když jsem viděl, že na tu nízkou cenu nikdo nepřihazuje, nemohl jsem je tam nechat.Přišly ve velmi dobrém stavu, s neošoupaným lehce perleťovým povrchem na plastovém pouzdře bez odřenin, funkčním suchým zipem na pásku a původní průhlednou nálepkou na dýnku.Myslel jsem si, že budou potlučené ošoupané a udělám z nich takové ty, co si vezmu na koupák, a nebudu na ně muset dávat bacha. A oni mi pošlou takový krasavice. Tak s nima asi jednou vyrazím na kolotoče? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 5. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. března 2020 1- kopie.jpg Pravoverni geckari a casio znalci asi maj u jednech jasno.Jako znalec Casio a pravověrný géčkař jsem je poznal hned. Jsou to Citizeny:Gratuluji k pěknému úlovku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se