Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Rozmýšľam nad kúpou pilotiek. Pekných je veľa, ale chcem niečo navyše. Glycine Airman to má - hodinky navrhnuté podľa požiadaviek pilotov, jedinečný dizajn, 60 ročná história. Preštudoval som web aj Airman book, mám zatiaľ 3 kandidátov z aktuálnej modelovej ponuky. Aby som sa mohol rozhodnúť, potreboval by som počuť názor členov, ktorí mali osobnú skúsenosť s Airmanom.

Na začiatok - obvod ruky 17,5 cm vylučuje Airman 17 (jediný, ktorý som v reále vyskúšal). Farba ciferníka čierna alebo biela, modré dégradé mi nereže (ale nevidel som naživo). Zatiaľ je čierna favorit. GMT/Purist - asi GMT. Purist ma zaujal iba v jedinom prípade. 

Tu je môj výber :

Airman base 22 GMT

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Airman 18 GMT

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Airman Vintage 1953 Limited Edition

Potrebujem pomoc s týmito otázkami :

Airman 18 vs. base 22 - s ohľadom na obvod môjej ruky

priemer 38 vs. 42 mm 

lug to lug  45 vs. 50 mm

teraz mám OMEGA PO 42 mm, lug to lug 48 mm. Podľa foto má Airman nožičky príjemne zahnuté, takže by 42mm malo byť pre mňa nositeľných. Vie mi to niekto potvrdiť na základe vlastnej skúsenosti ? V opačnom prípade by som ostal pri Airman 18, len ten sa mi proporčne veľmi nezdá, dátumové okienko zasahuje do GMT stupnice.

Ísť do Airman Vintage 1953 Limited Edition ?  Nie som si istý bielou farbou a sú len v Purist variante. Na druhej strane viac zodpovedajú pôvodným Airmanom, aj červený dátum s kyklopom sa mi páči. Len cena je už dosť vysoko a ponúk z druhej ruky veľa nebude. 

Aká je kvalita spracovania ?

Tak mi s tým skúste pomôcť :) Vopred ďakujem.

Odesláno (upraveno)

Sam mam zapastie cca 17cm a vlastnim Base22 purist. Skusal som 18 a boli mi male (pocitovo, aj pre okolie). Base 22 uplne bez problemov a pri skusani mi sedeli aj vacsie 17ky. Limitovana edicia je velmi pekna, ale trochu ma odradila naruzovela lumi (neviem ci problem konkretneho kusu, alebo vseobecne) a o dost vyssia cena. Modro cierna varianta je vacsinu casu skor cierna, modra vyskakuje hlavne na silnejsom svetle. Ak mas niekedy cestu do BA, mozem ukazat :) Kvalita spracovania - prvy kus mal zle nasadene rucicky, druhy tiez, ale uz menej a naucil som sa s tym zit :)

Edit - kovovy tah je dost zly, plechova spona, plechove koncovky, hrkotavy. Pisal som do Glycine a pred viac nez pol rokom prislubili tah na urovni modelu 17, ocividne to ale nestihaju.. 

Upraveno uživatelem mysiak
Odesláno

Keď mrkneš na môj inzerát v predajnej sekcii, tak je tam fotka hodiniek na mojej ruke - 18,5cm. Hodinky sú spracované naozaj veľmi dobre. Čo sa táky ťahu, tak tá plechová spona síce nesrší luxusom, ale nie je to žiadna tragédia. Mňa akosi tá limited edition neoslovuje, to by som už radšej siahol po vintage airmanoch alebo po novom airman one.

Odesláno

S ručkama se přidám, taky mám hodinovku tak cca 15 minut pozadu. Buď si na to zvyknu nebo to nechám u hodináře za pár kaček posunout. Jinak ruku máme, co se obvodu zápěstí týče, stejnou a 1953 sedí parádně, velikosti bych se tedy vůbec nebál. Hodinky mají koule a nosí se velmi pohodlně. Po prvotním rozladění mě i docela začalo uklidňovat, že sleduji čas tak nějak orientačně a připadá mi s nimi svět trošku méně uspěchaný. Když se k tomu přičte fakt, že jich po světě bude běhat maximálně 600, parádní dobové balení a vše okolo, je to dle mého výborná volba a jsem s nimi po prvních třech dnech velmi spokojený.

Návštěvník YPO
Odesláno

Ja tedy s odecitanim na airman sst chrono zadny problem nemam, sice to neni jako b-uhr, ale na druhou stranu to zase neni nuda.

tak já taky ne .... když ignoruješ minutovou ručku, tak sou to vyhulený jednoručky :)

Odesláno (upraveno)

22ky su podla mna najnudnejsie Airmany. Papierovo su akurat - velkostou, vyskou, proste nemali by mat chybu - ale nazivo hm.. nieco tomu stale chyba.

najlepsie Airmany su take co este nevyrobili :), ale hned po nich skus pozriet Airman 9 Chrono. Nie je to lacny spas ale obrazok povie preco:

edit: doplnene fotky

Upraveno uživatelem instant
Návštěvník YPO
Odesláno

A gmt rucka ukazuje zimni cas ...

tu nemám ....

já sem spíš pro ty purist verze (jakože podle původní myšlenky) .... nicméně něco mi říká abych to neprodával ... von to vlastně říkal i někdo jinej .... du vo tom přemejšlet .... 

Návštěvník YPO
Odesláno

no ak mas ten predosly model s valgranges tak si ich radsej nechaj. to boli panecku airmany, take uz asi nevyrobia..

bohudík nemám .... nesnáším vysoký hodinky ... to nosí jenom šrek a čak noris protože je to kůl .... jedinou omluvu pro vysoký hodinky má casio, páč ropa je kreativní

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...