Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

V jiném tématu vyšlo najevo, že tento žánr je velice oblíben, rozhodl jsem se založit nové téma na toto téma :thumbsup_anim:

Takže podle mě je jeden z nejlepších válečných filmů snímek Stalingrad z roku 1992. Koprodukce

• Odpovědi 122
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Jestli je tady někdo z pamětníků tedy Kruté moře z novějších potom Ponorka / v originále Das boat/

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno (upraveno)

The tears of the sun

The full metal jacket

Saving private ryan

The windtalkers

a kopec dalsich vojnovych klasik, kt chodili pocas poslednych 2 mesiacov kazdu sobotu na Prime a stihol som iba jeden z nich :furious:

Upraveno uživatelem A@A
Odesláno

zrovna mám rozkoukamou prodlouženou verzi Black Hawk Down.

Jestli chcete vidět jak vidí válku proti terorismu ti "špatní hoši", tak doporučuji Valley Of The Wolves Iraq.

Odesláno
  vanderB. napsal:
V jiném tématu vyšlo najevo, že tento žánr je velice oblíben, rozhodl jsem se založit nové téma na toto téma :thumbsup_anim:

Takže podle mě je jeden z nejlepších válečných filmů snímek Stalingrad z roku 1992. Koprodukce

Stalingrad - skvělý film, ještě jsem stihl jít do kina, když byl v němčině s titulky (dobře udělaný dabing je sice skvělý, ale některé dialogy nenávratně změní k horšímu).

Tenká červená linie - tady taky zmíněná, taky dost dobrý i ten Black Hawk Down. Konečně - není to sice přímo jen válečné, ale ta nit války v Lovci jelenů je opravdu působivá. Stanleymu Kubrickovi se z Vietnamu povedla "Olověná vesta".

Odesláno

Jsem pro klasiku: Olověná vesta (Full Metal Jacket) a Apokalypsa (Apocalypse Now). Dnes oblíbený hyper-realismus me moc nebere. Ale z poslední doby se mě líbil třeba Mariňák (Jarhead).

Odesláno

Před pár lety jsem v televizi viděl film Vítězové / The Victors (USA, 1963, http://imdb.com/title/tt0057652/), dost mě zasáhl.

Černobílý sled epizod ze života malé jednotky (čety?) amerických vojáků bojujících postupně v Itálii, Francii a Německu. Epizody bojové i nebojové. Jedna z nejsilnějších scén pro mě byla epizoda s ceremoniální popravou dezertérů v zimě 1944/45 - napřed se krásnou zasněženou krajinou sjížděly náklaďáky s vojáky na korbách, ti se pak seřadili na bílou pláň, potom z blízkého zámečku přivedli několik odsouzených a pro výstrahu je zastřelili před řadami vyrovnanými vojáky z náklaďáků, které pak zase odvezli. Beze slov, jen pár povelů. Nebo jak před nechápajícími Amíky vojáci Svobodných Francouzů začnou střílet na vzdávající se Němce, aby je vyprovokovali k boji, a pak je napadnou plnou silou a zlikvidují, vždyť se přece nepřítel urputně brání.

Film pro mě blízký Full Metal Jacket (překlad Olověná vesta je podivný, FMJ je druh střeliva používaného armádami podle mezinárodních konvencí).

Odesláno

ja jsem mel prave Stalingrad na VHS z tv, ale ted ho mam na PC v originale s titulkama :thumbsup_anim:

mimochodem Valley of the Wolves ma byt ten turecky film? dik

Odesláno (upraveno)

Ohně na planinách, A jitra jsou zde tichá, Jdi a dívej se, Příliš vzdálený most, Pád Itálie, Ponorka, Četa.

Flákač: máš pravdu. FMJ neznamená nic jiného než plášťovaný náboj, kulku.

Upraveno uživatelem 31682
Odesláno
  Leclerc napsal:
Jednoznačně Black Hawk Down!

A kvůli netradiční válečné, ale přitom velice působivé atmosféře - Přežili jsme Ardeny.

Black Hawk Down je paradni film. Jinak Přežili jsme Ardeny taky.

Odesláno (upraveno)

to já se těšil na seriál mýho dětství: 4 z tanku a pes - zklamání, blbost

Pigy-mezi námi-Nepřítel před branami taky :)

..no a přidám Starship Troopers, to je vlastně válečnej film

Upraveno uživatelem Filipes

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...