Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
ale vážně, docela se mi líbil Nepřítel před branami a Paton

Absolutní souhlas,plus Memphis belle.Po stránce věrohodnosti super zpracování.Příklad-vrchní střeliště mělo úplně jiný zvuk než dolní,kde je větší ráže a pomalejší kadecce.

• Odpovědi 122
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Stara puska je fantazie!!!! Dale urcite Zachrante vojina Ryana, Tora,Tora,Tora, nebo perlicky jako Hamburger Hill nebo Oblehani zakladny Gloria (2 x vietnamska jatka). Z klasik samozrejme Ceta a Full metal jacket. No a z tech novych jednoznacne Black Hawk Down a Pad treti rise!

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

ještě mě napadl oblíbený Dobrý voják Švejk,

Přes všechny ty novější war story bych rad znova viděl ty staré černobílé pecky jako Stalingrad, Boj o Moskvu, Žukov, ap.

ty nazvy si už moc nepamatuji

Odesláno (upraveno)
Před pár lety jsem v televizi viděl film Vítězové / The Victors (USA, 1963, http://imdb.com/title/tt0057652/), dost mě zasáhl.

Černobílý sled epizod ze života malé jednotky (čety?) amerických vojáků bojujících postupně v Itálii, Francii a Německu. Epizody bojové i nebojové. Jedna z nejsilnějších scén pro mě byla epizoda s ceremoniální popravou dezertérů v zimě 1944/45 - napřed se krásnou zasněženou krajinou sjížděly náklaďáky s vojáky na korbách, ti se pak seřadili na bílou pláň, potom z blízkého zámečku přivedli několik odsouzených a pro výstrahu je zastřelili před řadami vyrovnanými vojáky z náklaďáků, které pak zase odvezli. Beze slov, jen pár povelů. Nebo jak před nechápajícími Amíky vojáci Svobodných Francouzů začnou střílet na vzdávající se Němce, aby je vyprovokovali k boji, a pak je napadnou plnou silou a zlikvidují, vždyť se přece nepřítel urputně brání.

Film pro mě blízký Full Metal Jacket (překlad Olověná vesta je podivný, FMJ je druh střeliva používaného armádami podle mezinárodních konvencí).

FMK bychom asi mohli ztotožnit s celoplášťovou střelou. Čili Fulll Metal Jacket by mohlo být něco jako Celoplášť ... což asi není dostatečně marketingově přitažlivé, proto ten nesmyslný překlad ... jinak FM jsem viděl několikrát a spolu s Lovcem jelenů a Apocalypse now bych řekl, že je to jeden z těch nejlepších (snad proti) válečných filmů ... .

EDIT: Aha, tak až druhý ... :)

Každopádně třeba i The Guns of Navarone ... :)

Upraveno uživatelem xmenm05
Odesláno
ještě mě napadl oblíbený Dobrý voják Švejk,

Přes všechny ty novější war story bych rad znova viděl ty staré černobílé pecky jako Stalingrad, Boj o Moskvu, Žukov, ap.

ty nazvy si už moc nepamatuji

Vetsina jich nastesti vychazi znovu na DVD s upravenym zvukem a vycistenym obrazem. Jsou jich plne pujcovny. Napriklad Blokada - vsechny dily. Z hlediska dnesnich rozpoctu uz takove filmy asi nikdo nenatoci, protoze tehdy v tom hrala skutecna armada, dobrovolnici a technika. Nektere sceny z Boje o Moskvu nebo Blokady jsou neuveritelne.

Návštěvník YPO
Odesláno

Já myslím,že nejlepší válečný film je Pán Prstenů 1,2,3 - už jsem ho díky dětem viděl asi 150 x :lol:

Odesláno

Když mi bylo patnáct, za nejlepší válečný film jsem považoval Rambo a Komando :) :) :)

Teď považuji za nejlepší Sedm samurajů (1954, Akira Kurosawa).

A podle něj natočených Sedm statečných (1960, John Sturges) také mohu.

A vizuální stránka filmu Hrdina (2002, Zhang Yimou) je dokonalá.

Nebo se to mezi válečné filmy nepočítá? ;)

Ale nejhorší je naprosto bezkonkurenčně film Jak jsem vyhrál válku.

Kniha je dokonalá (Patrick Ryan), film je odpad. A nezachrání ho ani Lennon.

Odesláno (upraveno)

Lovce jelenů je výbornej.... no a co všechny Bondarčukovi válečný filmy, Boris Godunov, Osud člověka, Vojna a mír atd. Za komančů jsem se kroutil při béčkovejch válečnejch ruskejch filmech, dnes ty samý vosipky mám z emerickejch. Je jen pár pěknejch US válečnejch filmů, ostatní je 2xP patos, patriotismus, stříká úplně stejně jako z těch ruskejch béčkovejch. Radši nebudu psát jaký, neb pár jich tu je jako dobrej fim napsanejch. :war:

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno
Jestli je tady někdo z pamětníků tedy Kruté moře z novějších potom Ponorka / v originále U-boat/

Kruté moře jsem neviděl, pouze četl knížku - nemáš ho na DVD? No a ponorka - to je klasika, knížka je možná lepší než film.

Odesláno

Je jich mnoho a každý má něco do sebe:

WWII:

Stalingrad

Saving Private Ryan

Patton - moc povedenej film o fakt drsným Generálovi

Tora Tora Tora

Enemy at The Gates - Nepřítel před brankama

Thin Red Line

The Longest Day

Empire of The Sun - Říše slunce

Midway

Vietnam:

Platoon

Born on The Fourth of July

Heaven and Earth

Apocalypse Now

Hamburger Hill

Taxi Driver (Robert DeNiro alias psycho veterán!)

Bat 21

Full Metal Jacket

Deer Hunter

Good Morning Vietnam

- NEVIM ORIGO NÁZEV, ale v češtině: Kulka v Hlavě od Johna Woo (pořádnej Vietnamskej masakr v HongKongskym stylu jednoho fakt ulítlího režiséra)

Braddock: Missing In Action I, II, III (Chuck Norris :D)

Casualties of War

Forrest Gump (sice jen okrajově, ale přece)

The green Berrets (Johjn Wayne :D)

A Soldier's Sweetheart

- NEVIM ORIGO NÁZEV, Údolí Stínů (Mel Gibson) We Were Soldiers?

Další:

Blackhawk Down

Lord of War (Nicolas Cage)

na další si možná ještě vzpomenu, ale myslim, že tohle jsou ty, které mě zaujaly nejvíce

Odesláno
Je jen pár pěknejch US válečnejch filmů, ostatní je 2xP patos, patriotismus, stříká úplně stejně jako z těch ruskejch béčkovejch. Radši nebudu psát jaký, neb pár jich tu je jako dobrej fim napsanejch. :war:

Souhlasím s tebou. Proto jsem třeba nejmenoval Zachraňte vojína Ryana, protože tam je toho patosu, patriotismu až až... škoda, protože ty bojový scény jsou velice podařený!

Jenže on je to začarovaný kruh. Válečný filmy jsou totiž dóóóóst nákladný a tak, jako v případě Black Hawk Down, by bez spolupráce U.S.Army, byl takový film nenatočitelný. Prostě by ho nikdo nezaplatil. A když už tedy takový film "sponzoruje" Americká armáda, tak holt chce, aby tam její vojáci nevypadali jako utrápený amatéři.

Odesláno

Bez udani poradi:

MASH

Battle of Algiers

Big Red One

Cesualities of War

Full Metal Jacket

Good Morning Vietnam

Hamburger Hill

Platoon

Apocalypse Now

Das Boot

Catch 22

Memphis Belle

Battle of Britain

Pork Chop Hill

Patton

Gettysburg

Galliapoli

Longest Day

Ty novejsi realisticke me nejak neberou, snad krom Windtalkers a Black Hawk Down.

Odesláno (upraveno)

Slušně jste to proprali :) chybí mi tu Most pře řeku Kwai :death: Ze středověku Alfréd veliký :king: Můj nejoblíbenější je samozřejmě Platoon (Četa) :gun_bandana:

Edit: A moc nerad bych zapomněl na Příliš vzdálený most :tank:

Upraveno uživatelem chose
Odesláno
Slušně jste to proprali :) chybí mi tu Most pře řeku Kwai :death: Ze středověku Alfréd veliký :king: Můj nejoblíbenější je samozřejmě Platoon (Četa) :gun_bandana:

Edit: A moc nerad bych zapomněl na Příliš vzdálený most :tank:

A co třeba TROY - Trója s Orlandem Bloomem, nebo Král Artuš s Keirou Knightley? :thumbsup_anim:

Odesláno

Válečné filmy - co středověká a starověká tématika?

Kleopatra - myslim tu strou verzi s tou starou brécou - Tyler?

Alexandr Veliký - od Olivera Stonea

Brave Heart - s Melem Gibsonem

Cid - aneb jak mrtvola vyhrála bitvu :D

pomožte mi, na další si ne a ne vzpomenout...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...