Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Andreas napsal:
Ta debata o "maltézských" křížích byla hlavně o tom, že Německo nepoužívalo maltézský kříž jako výsostný znak, ani Manfréd nemá na krku nic, co by mělo něco společného s maltézským řádem. Má na krku kříž POUR LE MERITE, založený císařem Bedřichem Velikým...

http://www.army-store.cz/_eshop/index.php?...roducts_id=2217

Na a ty hodinky v limitované sérii --- jsou moc pěkné :speak_cool:

V heraldice se až tak nevyznám, ale proč by nemohla být vizuální podoba řádu "Za zásluhy" inspirována maltézským křížem?

Chronologicky v tom přece problém není, ne?

• Odpovědi 117
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
V heraldice se až tak nevyznám, ale proč by nemohla být vizuální podoba řádu "Za zásluhy" inspirována maltézským křížem?

Chronologicky v tom přece problém není, ne?

a není to jedno? :thumbsup_anim: alespoň z pohledu toho co tady diskutujeme? :D

Odesláno (upraveno)
  Onion napsal:
Jinak v závislosti na ceně já uvažuji o dvou kusech a už mám kamaráda co také myslí na dva. Takže 8 kusová série by nemusela být špatná, za každých 10 sestřelů jedny hodinky :whistle:

Navíc jsem uvažoval o nějaké publikaci (vydané vlastním nákladem) která by ty hodinky mohla doprovodit a okomentovat. cca 10 - 15 listů, červená vazba, nezbytný teutonský kříž a uvnitř fotky. Zlom a výrobu jsem schopen zrealizovat.

Během volných dní příštího týdne nechám vyrobit nějaký grafcký náhled hodinek které zde probíráme a pak se nad ním můžeme sejít v nějaké hospodě jak navrhoval Nighty... :cheff:

Nerad rusim nadseni, ale jak spolu souvisi Prim Sport Igen a Rudy baron? Nejak mi uniklo, ze by mel pan baron znacku prim nekdy na ruce :suicide_anim:

To uz mi spis prijde, ze byste mohli delat edici Zatopek:-) a balit to do krabice s tretrami :wheelchair:

Jestli maji u primu rozum, tak by meli vase fantazie krotit. Nic proti temhle planum, nic proti Baronovi (ten by snad mohl mit nejake letecky Uhry:-), ale tohle cele mi prijde na hlavu postavene.

Edice IWC s Exuperym mela svoje opodstatneni (coz by i u omezenych edic byt melo), jako odkaz na skutecnost, ze Exupery IWC vlastnil.

A Red baron uz hodinky mel drive..

A ted, ze by to urvalo tohle forum?

No - on s nimi stejen nejaky nemecky hodinar urcite prijde, kdyz se ted chysta film a to by bylo, aby to nekdo ne-ambassadoroval!

post-1591-1183130914.jpg

Upraveno uživatelem frista
Odesláno (upraveno)

to frista: děkujeme za upozornění. Odpověď viz. výše. :baaasmiley: Red Baron měl edice všeho možného a mít je i bude. Hračky, modely letadel, hodinek, čepic...prostě ještě pár věcí věnovaných tomuto pánovy potkáme :D

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno (upraveno)
  Onion napsal:
to frista: děkujeme za upozornění. Odpověď viz. výše. :baaasmiley:

NE A NE, ja si nemyslim, ze by v tomto foru na toto nekdo odpovedel tak, aby si i nestranny clovek mohl rici: "safr, ty kluci si hrajou, ale hezky a fandim jim" Ja si porad myslim, ze to vubec spolu nesouvisi. Ze je to trochu blabol (i kdyz cervena a ty primky jsou jinak fakt super a kdyby se to takhle blbe nepojilo s RB, tak bych do nich treba sel.

Kupka a Prim - tam bych to spojeni hledal treba v lehce avantgardni designove uprave ciferniku - ta modra barva rucek je typicky "kupkovska" barva, kterou ma na svych obrazech. Prim sam uvadi, ze je to edice na pocest rodaka z nedalekeho Opocna. Tak dobre, neni to uplne evidentni, ale pres ceskeho malire, ktery je uznavany tim, ze predbihal svou dobu :thumbsup_anim: , se snazi dokazat, ze PRIM je kvalitni a "forward thinking" brand. Coz mne prijde hodne smele, ale zase malokdo se snazi tak napadite jako zrovna Elton a spol

Ten cerveny design private edice Sport Igen v soliteru nadzvedl i mne. Takze z tehle strany vas chapu.

Ale

To chcete dat tehle edici vzhled 3plosniku. Fakt toho Barona v tom nevidim. Sorry

Upraveno uživatelem frista
Odesláno (upraveno)
  frista napsal:

To chcete dat tehle edici vzhled 3plosniku. Fakt toho Barona v tom nevidim. Sorry

Fajn, respektujem tvůj názor (byť mně vůbec nezajímá) tak nás prosím nech hrát naši hru, ano? Jednou to stačilo. Já mám také výhrady k nějakým jiným akcím a plánům vznikajícím na tomhle fóru a když se na nich nechci účastnit tak do toho těm co je to baví nemluvím... Některé tady to baví. Možná, že to nevznikne, možná že ano, ale ty si to nekoupíš zcela určitě tak to tady prosím neplevel. Možná, že to tady zafunguje jen jako inspirace pro něčí solitér, prostě si tady hrajeme. Děkuji :rip:

Upraveno uživatelem Onion
Odesláno
  frista napsal:
Nerad rusim nadseni, ale jak spolu souvisi Prim Sport Igen a Rudy baron? Nejak mi uniklo, ze by mel pan baron znacku prim nekdy na ruce :suicide_anim:

To uz mi spis prijde, ze byste mohli delat edici Zatopek:-) a balit to do krabice s tretrami :wheelchair:

Jestli maji u primu rozum, tak by meli vase fantazie krotit. Nic proti temhle planum, nic proti Baronovi (ten by snad mohl mit nejake letecky Uhry:-), ale tohle cele mi prijde na hlavu postavene.

Edice IWC s Exuperym mela svoje opodstatneni (coz by i u omezenych edic byt melo), jako odkaz na skutecnost, ze Exupery IWC vlastnil.

A Red baron uz hodinky mel drive..

A ted, ze by to urvalo tohle forum?

No - on s nimi stejen nejaky nemecky hodinar urcite prijde, kdyz se ted chysta film a to by bylo, aby to nekdo ne-ambassadoroval!

Domníval jsem se, že smyslem solitérů či limitovaných verzí, které nenavrhne sama firma, je uspokojení potřeb a snů toho kterého jedince (či těch kterých konkrétních jedinců), který (kteří) si výrobu u firmy objedná (objednají).

Ne vžy totiž musí mít vše, co se nám líbí, nějaký konkrétní smysl.

A i pokud ho to mám, ne vždy musí být ostatními pochopen či akceptován.

Jasně, také se mi líbí Conradovy letecké Orisky asi kapku více, než ta limitka, o které si tu píšeme, ale s přihlédnutím k poměru kvalita / cena mi přijde použití modelu Prim Sport naprosto ideální.

No a ber to třeba tak, že tím navážeme na design seriově nikdy nevyráběných Sportů, které tu prezentoval Accutron ;)

Odesláno

Klucí, držím Vám palce. Já sám jsem se zapojil do žluťásku Elton sport. Trvalo to na tomhle foru 1 rok než se to začalo dělat. Třeba Vám ale jednoho tahouna jako byl Cigi. Bez takoveho nadšence to nikdy nedotáhnete do konce. Mluvit ale o tom mužete, třeba se někdo najde. Chce to čas a pořád otom psát na foru. Stále se někdo na forum přihlásí novej a možná budete mít štestí a veme to na sebe. Kdo ví, možná se taky na to dám. Do roka a do dne na to našetřím. Jen tak dál baroni.

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Tvá práce je super (jako vždy), jen ti tam chybí jeden pár křídel, ne? Nebo se špatně koukám?

btw - Co Mobilis in Mobili? Budou?

zdravím N&G více o RB TADY

Odesláno
  frista napsal:

NE A NE, ja si nemyslim, ze by v tomto foru na toto nekdo odpovedel tak, aby si i nestranny clovek mohl rici: "safr, ty kluci si hrajou, ale hezky a fandim jim" Ja si porad myslim, ze to vubec spolu nesouvisi. Ze je to trochu blabol (i kdyz cervena a ty primky jsou jinak fakt super a kdyby se to takhle blbe nepojilo s RB, tak bych do nich treba sel.

Kupka a Prim - tam bych to spojeni hledal treba v lehce avantgardni designove uprave ciferniku - ta modra barva rucek je typicky "kupkovska" barva, kterou ma na svych obrazech. Prim sam uvadi, ze je to edice na pocest rodaka z nedalekeho Opocna. Tak dobre, neni to uplne evidentni, ale pres ceskeho malire, ktery je uznavany tim, ze predbihal svou dobu :thumbsup_anim: , se snazi dokazat, ze PRIM je kvalitni a "forward thinking" brand. Coz mne prijde hodne smele, ale zase malokdo se snazi tak napadite jako zrovna Elton a spol

Ten cerveny design private edice Sport Igen v soliteru nadzvedl i mne. Takze z tehle strany vas chapu.

Ale

Když jsem dával na Chronomag obrázek svých červených sportů, tak mne ani ve snu nenapadlo jakou lavinu to vyvolá. Označení "Red Baron" jsem použil pouze jako marketingový tah, který měl přitáhnout pozornost. Jak se zdá dle počtu příspěvků tak zabral na 100%.

I když se nemohu tak zcela považovat za nestranného člověka, v duchu si říkám : "safra, ty kluci si hrajou, ale hezky a fandim jim".

P.S. Pokud bude zájem, tak sem pošlu variantu hodinek PRIM SPORT "DESERT STORM" alias "Pouštní bouře" . Pokud v tom budeš FRISTO opět hledat nějakou spojitost , tak třeba podle vojenské akce v Kuvajtu na počátku 90-tých let, které se účastnili i naši vojáci.

Odesláno
  accutron napsal:
Když jsem dával na Chronomag obrázek svých červených sportů, tak mne ani ve snu nenapadlo jakou lavinu to vyvolá. Označení "Red Baron" jsem použil pouze jako marketingový tah, který měl přitáhnout pozornost. Jak se zdá dle počtu příspěvků tak zabral na 100%.

I když se nemohu tak zcela považovat za nestranného člověka, v duchu si říkám : "safra, ty kluci si hrajou, ale hezky a fandim jim".

P.S. Pokud bude zájem, tak sem pošlu variantu hodinek PRIM SPORT "DESERT STORM" alias "Pouštní bouře" . Pokud v tom budeš FRISTO opět hledat nějakou spojitost , tak třeba podle vojenské akce v Kuvajtu na počátku 90-tých let, které se účastnili i naši vojáci.

To accutron: No ja jsem jen chtel upozornit, ze by bylo dobre si to spojovat trochu i logicky, coz pritomne sice stve, ale nic zleho tim mysleno nebylo - jen jsem chtel, aby si to iniciatori sami zduvodnili - kdo rika, ze bych do takove edice nesel? Red Baron se to klido jmenovat muze (ale proc tam hned kreslit 3plosniky mi jasne nebylo (a neni, ale to je jina vec)

Desert storm neni spatny napad:-) konec koncu ceske military nam citelne chybi!!! Howgh!

Odesláno (upraveno)
  accutron napsal:

Čeče Accutrone, spíš zamířít víc do historie, tyhle současný komerční války o suroviny- ropu atd. ty jsou na prd. Co třeba, The desert fox- Liška pouště. Dodávaný v etuji s originál brejlema proti saharskýmu písku. B) :speak_cool:

post-564-1183420221.jpg

post-564-1183420641.jpg

Upraveno uživatelem BUBÁK
Odesláno (upraveno)
  frista napsal:
Desert storm neni spatny napad:-) konec koncu ceske military nam citelne chybi!!! Howgh!

A co PRIM Orlík, PRIM Automatic- letecké, originální verze+ remake. To je nic ? No , ale je tady jeden současný český military model, nevábně hnědé Timexy- quartz a grátis je k nim CD Dobrý den, Prapore hvězd a pruhů a hóódně velká tuba indulony......

Upraveno uživatelem BUBÁK

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...