Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Měl jsem i ty první, ale štval mě nevyrovnaný chod strojku a malá rezerva nátahu. Dvakrát byly u hodináře, vždy se to zlepšilo a za dva týdny už zase chodily podle plotu a to u Seiko se šroubovací korunkou nechceš. Tyhle jsem koupil nové v Koscomu a zatím udělají pravidelně minutu do plusu za týden a s tím už umím žít.

• Like 1
Odesláno
před 52 minutami, Kupa54 napsal:

Měl jsem i ty první, ale štval mě nevyrovnaný chod strojku a malá rezerva nátahu. Dvakrát byly u hodináře, vždy se to zlepšilo a za dva týdny už zase chodily podle plotu a to u Seiko se šroubovací korunkou nechceš. Tyhle jsem koupil nové v Koscomu a zatím udělají pravidelně minutu do plusu za týden a s tím už umím žít.

snad je ten 6r35 lepší stroj a nejde jen o náhodu :) 

musím někdy v onyxu vydyndat informace o rozdílech mezi 7s26, 6r15 a 6r35... jakože jestli tam jsou fundamentální rozdíly (krom tedy hackingu u těch vyšších) a jestli jsou ty strojky vyšší třídy lepší, což trošku pochybuji... asi tady i v útrobách fora někde je :) jeden hodinář mi před časem řekl, že si myslí, že ten původní je lepší, protože tam není třeba ten hacking :) který může být zdrojem problémů, ha ha.

z těch diskusí o rozdílech jsem začal mít pocit, že k výraznému zlepšení u těch šestkových strojů vlastně nedošlo.. na helveti je článek o přesnosti, měřili různé hodinky, a 4r35 z toho vyšel skoro líp než 6r35... 

takže jsem došel k závěru, že seiko kalibry nemá smysl řešit, jsou prostě nepřesné, ha ha... pokud člověk nemá třídu sla... a GS.. 

• Haha 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Mám dilema, který náramek, kvalitativně je to jubilee ze Strapcode o několik levelů výše, ale sedí tak z 93% (sice je na koktejlky, ale na verzi s rezervou nátahu, která má vyšší pouzdro) a spona je zbytečně velká, hodinky s ním jsou víc universální, ty male endlinky jsou taky fajn. Nicméně originální, který je takový plechovější zase působí trochu víc elegantně a doléhá lépe, tak z 97%, což je na jednu stranu podivné, ale opravdu tam do strany nějaká setinka milimetru zbytečně chybí, pohodlný jsou oba cca stejně, byť Strapcode je o něco těší.

DSCF0499.JPG

DSCF0501.JPG

Odesláno

asi bych je nějakou dobu střídal a čekal, co se časem vyvine, který ti bude příjemnější... 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...