Přejít na obsah

Primky, které v katalogu "Hodinky Prim" nenajdete

Doporučené příspěvky

Pěkný ciferník pro Prim Sport 2 letecké manuál - i jiné třebas prototypové ciferníky se mohou postupně objevovat. Klídek - holt nemůžu mít všechno :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 517
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Žádné bližší info k leteckému ciferníku cal. 68 bohužel nemám. Hodinky nejsou-nebudou na prodej a obrázky jsou zde uveřejněné ze studijně sběratelských důvodů, protože takové věci se neobjevují každý den. Fotky dalších zajímavých Primek pro potěchu oka bude možné v budoucnu vidět v této sběratelské diskuzi:

http://www.antik-prim.cz/forum/viewtopic.php?f=3&t=20

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

PS II PS (Prim Sport II Pohraniční stráž)

Nový přírůstek, na který jsem náležitě hrdý...   :photo:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Mám dilema. Na burze jsem koupil zlacený primky s prachotěsným pouzdrem z francie (na fotce nahoře), jen v knize jsou s černým cifrem (v hodinkách dole) a úzkýma zlacenýma ručkama (truchu jinýma). Já v nich mám 0121 a zdálo se mi to origo, ale to nic neznamená. Je možný, že se do těch pouzder dávalo víc variant?

8511b7dc455b4211081e1304a58f6995.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Mám dilema. Na burze jsem koupil zlacený primky s prachotěsným pouzdrem z francie (na fotce nahoře), jen v knize jsou s černým cifrem (v hodinkách dole) a úzkýma zlacenýma ručkama (truchu jinýma). Já v nich mám 0121 a zdálo se mi to origo, ale to nic neznamená. Je možný, že se do těch pouzder dávalo víc variant?

Dle mého se jedná o originál.

Odkaz ke komentáři

Protože se v tom dnes rýpu, tak další 3 cifry, které v knize jsou, ale vlastně nejsou :-)

První je v pavoučím pouzdře, má šípovité lámané ručky, ale oproti variantám v knize nemá sunburst a má zlacené plošky indexů, je bez bochánku a date

Druhý už odpovídá, ale v knize je s datem varianta bez bochánku.

Třetí odpovídá, ale v knize bez datumu varianta s bochánkem.

Dva a tři jsou tedy jen variantní k tomu, co v knize jde. První jsem v knize nenašel a docela se liší. Vzhledem k tomu jak brutálně jsou ošoupaný mě to skoro na bastl nevypadá, navíc korunka je zarezlá a nejde se do nich dostat...

cc123537bb5c2037fb3cc3fa307df9a2.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

Tak jak ještě pročítám vlákno, tak minimálně 2 a 3 už tady dokumentoval Martar a jedná se o modely z doby, kdy se měnilo logo z bochánku na "tiskací" a v knize jen nejsou. Pouzdra a ručky jinak sedí.

To první je mi stále záhadou, hlavně protože to nemá sunburst a je na tom nebochánkové logo.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • Po roku...

Zdravím.Tak jsem se taky dočkal knihy od Libora Hovorky a našel jsem ve své sbírce taky jedny Primky co tam nejsou respektive jejich barevná odlišnost.Tak jsem poprosil Accutrona o názor na ně.A dostal jsem tuto odpověđ. Snad se Accutron nebude zlobit že ho budu citovat ale chtěl jsem se o to podělit : V knížce jsou uvedeny jen modely které byly zařazeny do výrobní dokumentace. Kromě toho mohou existovat i odlišné varianty, které sice byly vyvzorovány, ale nakonec si je Klenoty nevybraly a tudíž se ani nedostaly do výrobní dokumentace. Dle mého názoru je to i případ těchto růžových hodinek.

L. Hovorka

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...