mechano Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 viděl jsem v katalogu http://catalog.antiquorum.com/catalog_asta...1&auctionid=137 200 let staré kapesní breguety s modrými šrouby a ručičkami - a že to jsou NĚJAK velké ručky. Řešení s regulovanou píckou mně nějak přestalo uspokojovat a nakonec jsem našel ve starých knížkách toto : pro tmavě modrou barvu se ocelová součástka namočila do lněného oleje a zahřívala plamenem až do okamžiku, kdy olej začal lehce dýmat. Případně zahřívání součástek v lázni ze lněného oleje No, nevím. Chtělo by to asi vyzkoušet. To by bylo nejlepší.
Ondraj Odesláno 12. října 2006 Nahlásit Odesláno 12. října 2006 viděl jsem v katalogu http://catalog.antiquorum.com/catalog_asta...1&auctionid=137 200 let staré kapesní breguety s modrými šrouby a ručičkami - a že to jsou NĚJAK velké ručky. Řešení s regulovanou píckou mně nějak přestalo uspokojovat a nakonec jsem našel ve starých knížkách toto : pro tmavě modrou barvu se ocelová součástka namočila do lněného oleje a zahřívala plamenem až do okamžiku, kdy olej začal lehce dýmat. Případně zahřívání součástek v lázni ze lněného oleje No, nevím. Chtělo by to asi vyzkoušet. To by bylo nejlepší. No je fakt, že dřív si musely pomoci jinak, jaksi digitálno jim nebylo neděleno
efliky Odesláno 15. října 2006 Nahlásit Odesláno 15. října 2006 viděl jsem v katalogu http://catalog.antiquorum.com/catalog_asta...1&auctionid=137 200 let staré kapesní breguety s modrými šrouby a ručičkami - a že to jsou NĚJAK velké ručky. Řešení s regulovanou píckou mně nějak přestalo uspokojovat a nakonec jsem našel ve starých knížkách toto : pro tmavě modrou barvu se ocelová součástka namočila do lněného oleje a zahřívala plamenem až do okamžiku, kdy olej začal lehce dýmat. Případně zahřívání součástek v lázni ze lněného oleje No, nevím. Chtělo by to asi vyzkoušet. To by bylo nejlepší. Vyzkoušeno. Výsledek temně modrofialový.
cigi Odesláno 16. října 2006 Nahlásit Odesláno 16. října 2006 v bauhausu, ikee, barvách lacích a tak...
xmenm05 Odesláno 16. října 2006 Nahlásit Odesláno 16. října 2006 Šla by hodit nějaká makro fotečka jak ten šroubek či co vypadal před lázní a jak po lázni?? Přeci jen, zní to velmi zajímavě a snad i dostupně ...
bear Odesláno 25. října 2006 Nahlásit Odesláno 25. října 2006 Čistý lněný olej koupíte v lékárně. Používá se do kosmetických přípravků. To co koupíte v prodejnách barvy-laky jsou různé druhy fermeží, což nedoporučuji, neboť jsou do nich přidávány další chemikálie (např. pro lepší vysychání, penetraci, barvu ...)
risa7 Odesláno 25. října 2006 Nahlásit Odesláno 25. října 2006 Lneny olej se taky prodava v potrebach pro vytvarniky. Pouziva se k napousteni dreva pod selakovy lak u starozitnosti. Risa7
VS Odesláno 25. října 2006 Nahlásit Odesláno 25. října 2006 Lneny olej se taky prodava v potrebach pro vytvarniky. Pouziva se k napousteni dreva pod selakovy lak u starozitnosti. Risa7 A má ten lněný olej i jiný význam, než rovnoměrný přenos tepla a přesné určení teploty (začne se z něj kouřit při určité teplotě) ? Že by mohl jít nahradit i jiným olejem a přesným teploměrem.
Ondraj Odesláno 25. října 2006 Nahlásit Odesláno 25. října 2006 Lneny olej se taky prodava v potrebach pro vytvarniky. Pouziva se k napousteni dreva pod selakovy lak u starozitnosti. Risa7 A má ten lněný olej i jiný význam, než rovnoměrný přenos tepla a přesné určení teploty (začne se z něj kouřit při určité teplotě) ? Že by mohl jít nahradit i jiným olejem a přesným teploměrem. Brání i přistupu vzduchu k povrchu a určitě přispívá k rovnoměrnosti a odstínu zbarvení.
risa7 Odesláno 25. října 2006 Nahlásit Odesláno 25. října 2006 Deda delal zelezne svarovane sosky. Pak je namocil do oleje (obycejny olej na sici stroje )a opalil benzinovou lampou. Zelezo ztmavlo a bylo odolnejsi proti korozi. Risa7
VS Odesláno 25. října 2006 Nahlásit Odesláno 25. října 2006 Možná by šel použít starší friťák, trošku poštelovat termostat na vyšší teplotu a modřilo by to samo.
vito Odesláno 25. října 2006 Nahlásit Odesláno 25. října 2006 Na černění ocelových dílů vám mohu poradit. V oblasti zbraní existuje tekutý přípravek, kterým je možno potíráním součástky navodit černou barvu. Ve střeleckém periodiku Střelecká revue je v inzerátech téměř v každém čísle příslušný kontakt..
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se