montemar Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 nebo COLA! (kdyz jedina prava je COCA-COLA) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 Tak sem pročet celou diskuzi, no to je paráda:-) Babička dycky řikala "čekuláda", počta, portmonka a bylo to takový babičkovský :-) sifon byla dycky nasycená voda CO2 (céóčkem - i když to je oxid uhelnatý a ten by se nám moc nelíbil..) z tý zadrátovaný flašky,ta nasycená voda ve flašce/sudu je sodovka a barevná pak limonáda - takže tři různý slova pro tři různý nápoje šesták, padik, kačka, dvojka(dvojče), bůra, pětka, dvacka(nebo žižka - ten byl dřív 25), pade, kilo, pětikilo (pětiklíště), litr/talíř/tác, atd, víc jsem nikdy neměl:-) na boleslavsku jedí polívku "žicej" jo a rifle nebo taky štrausky, se říká u nás (já teda džíny, na mě je to archaismus) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 Vy by jste taky nejradši místo voda říkali oda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 ale co teprve ekpreso (přepsáno foneticky)to spis expreso :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 jo sorry jsem to měl s x a chtěl jsem to přepsat do ks no jo dysgrafik se nezapře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 volej, vokno, vobývák, vodevři dvéře, prostě čeština jak má být :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 akorát moc nemusím tzv pražský akusativ = chováme králici, to mi kroutí palce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 Co máš proti vobejváku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 nebo COLA! (kdyz jedina prava je COCA-COLA) Hoď si do gúgla Pepsi-Cola. Ja furt objednávam kolu a je mi jedno akú. Obsluha mi často tvrdí, že majú iba Pepsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 naopak, já to uváděl jako příklad ze svý mluvy:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 Všichni jste křupani, jenom já jsem ze Žižkova. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 klídek ty pepiku, tys ho nestavěl.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 na boleslavsku jedí polívku "žicej" A soused zamlada jezdil ávijej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 A soused zamlada jezdil ávijej a zahradu zalejvaj hadicej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elloco Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 Byl tu zmíněn Jeremy. Tuhle na mě koukal z regálu v Makru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 A ja se misto voblikani stroojim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 Když tady tak čtu ten patvar "chováme králici"... Svého času jsem pracoval v Bontonlandu. A když za mnou někdo přišel s tím, že chce Hůlky, měl jsem vždycky sto chutí poslat ho do hospodářských potřeb. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 No nevím, jestli to najdeš ve slovníku spisovné češtiny :-) Mimochodem, znáte slovo vomydlik? Spisovně spíš omydlík. . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 Ja bychsem nekdy chtel Rojsrojze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2014 A ten novej se Švajcingrem si viděl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se