Svatoslav Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Odesláno 22. září 2017 Tano, hezké ponurá místa to je moje a tak jak píšeš ne vždy ponuré znamená pocitově nepříjemné.Edit: oranžová je fajn.
tano Odesláno 22. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2017 Je to tak, jak pises. Nekdy to ma byt supr-trupr pozitivni misto s blahodarnym vlivem na lidi a jsem z toho akorat na nervy . Do budoucna se chystam na jedno misto, kde pry uz x lidi prozivalo pocity uzkosti apod. Jsem zvedavy.
Svatoslav Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Odesláno 22. září 2017 Je to tak, jak pises. Nekdy to ma byt supr-trupr pozitivni misto s blahodarnym vlivem na lidi a jsem z toho akorat na nervy . Do budoucna se chystam na jedno misto, kde pry uz x lidi prozivalo pocity uzkosti apod. Jsem zvedavy.Člověk se stále něčeho a o něco bojí má strach a pocit úzkosti, ale vlastně díky těmto vlastnostem dokážeme rozeznat nebezpečí. Už se těším.
tano Odesláno 22. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2017 Dnes jsem mel moznost vyrazit na misto, na ktere jsem se dlouho chystal. Pocasi dopoledne moc nepralo, tak jsem cekal. Trpelivost pry ruze prinasi , odpoledne jsem vyrazil. Cestou jsem udelal par rychlocvaku, bylo krasne pocasi. Tak, kdyz jsme skoro na miste, tak neco info., o tom kam jsem se vubec hrabal Zřícenina hradu Nový Hrádek Z hradu, postaveného r. 1412, si dnes prohlédnete dochovanou přízemní část paláce (nyní v podobě suterénu), malé zbytky věže, hradeb a příkop. Zřícenina královského gotického hradu bývá nazývána též Hrádek či Nový Hrad, nechal jej postavit Václava IV., který zde r. 1419 zemřel na infarkt. Přes hradiště vede trasa známého běžeckého závodu Velká kunratická. Kdo ma zajem, tak tady je neco o Vaclavovi IV. http://vaclav4.cz/osobnost.php Lidi jsem skoro nepotkal, jen par tulaku jako jsem ja. Na vrcholku jsem chvili zustal, dal si cigaro a vubec se mi nechtelo dolu. Nejaka cedule s pisanim, kdo chce, at si to zazoomuje. Dole pod kopcem jsem narazil jeste na studanku Žofinka, pry je snad pitna. Nezkousel jsem to, abych si cestou domu nenadelal do kalhot
filo-boxer Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Odesláno 22. září 2017 Pekne se toulas tano! Provozujes to soukrome, nebo se na ta pekna a zajimava mista dostanes v ramci zamestnani?
tano Odesláno 22. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2017 filo-boxer: od Tebe to potesi-dik, ja jsem jen takovy maly tulacek , co se inspiroval u zdejsich mistru. Je to tak 70% v robote a 30% ve volnu cca. Mozna 60/40%, jak kdy.
filo-boxer Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Odesláno 22. září 2017 To mas fajn, ja se v praci dostanu maximalne na zachod a do kantyny. Tesim se na dalsi tajemna zakouti a tvoje fotky.
siwi Odesláno 22. září 2017 Nahlásit Odesláno 22. září 2017 V přírodě jim to náramně sluší. A což teprve, až spadne listí. To bude nááádhera!
Svatoslav Odesláno 23. září 2017 Nahlásit Odesláno 23. září 2017 Tano, pro mě jsou to strašně zajímavá místa. já osobně má nejraději z ročních období jaro a podzim. Bohužel se tato období vytrácí. Tvé fotky jsou ze zříceniny Nového Hrádku. Kousek od Adamova, v katastru obce Olomučany je Nový hrad. více zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Nov%C3%BD_hrad_(okres_Blansko)Mám i pár svých fotek, ale měl jsem pouze 200 objektiv tak spíš detaily a potom je to tvé vlákno. Hodinky samozřejmě moje krevní skupina.
tano Odesláno 23. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2017 filo-boxer: budu se snazit, ale nekdy je to tezke. Hlavne se stava, ze kdyz je cas se urvat a neco nafotit, tak nejsou optimalni svetelne podminky. A blizi se podzim a zima a to je u nas nejvic roboty . siwi: dekuji. Na tuto zriceninu jse ale prave pospichal dokud je listi. Az to opada a nebude snezny poprasek, budou ty fotky jalove. Podzim je urcite paradni na foceni, ale spise na fotky z mensi vzdalenosti. To je jen nazor laika, treba to tak neni. Svatoslav: diky za doplneni informaci, musi to tam byt moc zajimave. Mam to drobek z ruky, ale rozhodne bych se tam rad podival. Tvoje fotky sem klidne soupni, rad se podivam.Jojo Seiko je ma krevni skupina
Svatoslav Odesláno 23. září 2017 Nahlásit Odesláno 23. září 2017 Tano, tak máš to tu, ale jak sem psal jen detaily. Trochu historie z netu.Nový hrad (Ronov), jehož zříceniny leží v katastru obce Olomučany, byl původně zeměpanským hradem. Vybudován byl ve 14. století, aby střežil strategickou cestu z Brna blanenským údolím; kolem hradu se vytvořilo rozsáhlé panství. Na počátku husitských válek zastavil král Václav IV. Nový hrad pánům z Boskovic, v jejichž držení zůstal až do vymření rodu v r. 1597; pak jej zdědili Lichtenštejnové.
tano Odesláno 23. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2017 Svatoslav: no, vypada to tam suprove. Az se tam budu pohybovat, tak se urcite zastavim. Pisu si to do poznamek.Diky za fota
Svatoslav Odesláno 23. září 2017 Nahlásit Odesláno 23. září 2017 Tano: je tam horší přístup. Ten hrádek (opravdu malý) je v soukromém vlastnictví. Nejlépe, když vyjedeš od Býčí skály na Oloumučany a na kopečku zaparkuješ, poté asi 4 km pěšky. Za odměnu si dáš v hradním šenku pivo a to tedy chutná. Nebo ze zdola z Olomučan vyšlápneš do pořádného kopce. Blizoučko jsou Rudice se svým větrným mlýnem, Křtiny z kostelem od Santinho a kousek je i propast Macocha. Je tam toho hodně. Rád jsem tudy jezdíval na kole.
tano Odesláno 23. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2017 Vyborne, ukladam i podrobny popis. DikerSnad se postesti v brzke dobe.
Harwey Odesláno 23. září 2017 Nahlásit Odesláno 23. září 2017 Potvrdzujem, Moravsky kras je krasna krajina:)
siwi Odesláno 23. září 2017 Nahlásit Odesláno 23. září 2017 Tano, máš určitě pravdu. Já to myslel tak, že až opadá listí, bude ležet na zemi a ty do ně pohodíš ty oranžový monstra. A to pak budou fotky!
tano Odesláno 23. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 23. září 2017 siwi, jojo. Ja Te nechtel skolit. To me jen napadlo v ciste teoreticke rovine laika Ale na to foceni v listi dojde, slibuji.
tano Odesláno 24. září 2017 Autor Nahlásit Odesláno 24. září 2017 Dnes v rannich hodinach jsem mel moznost se podivat na misto, v jehoz okoli se pisaly dejiny. Ofiko info: Mohyla na Bílé hoře - Na nejvyšším místě Bílé hory se nachází mohyla jako připomínka známé bitvy. Byla navršena na paměť třístého výročí v roce 1920, což připomíná nápis: PADLÝM BOJOVNÍKŮM SOKOLSKÁ ŽUPA PODBĚLOHORSKÁ 1620 - 1920. Místo, kdyz se vam vyvede pocasi, tak muzete videt na letiště Václava Havla, letohrádek Hvězda, horu Říp a Milešovku, za dobré viditelnosti i Bezděz a Trosky. Koho to zajima vice, tak zde je toho vic. https://www.krasnecesko.cz/lokality/698-bitva-na-bile-hore-praha-6-pamatnik.html Jak uz je u mne standartem, opet prselo Pohled na letohradek Hvezda, tam se musim take vypravit. Do tohoto pocasi doporucuji pomerance! Konec pametihodnosti, presun na fotbalovy zapas. Zacalo fakt lejt, jak z konve, tak jsme se byli schovat na chvili. Neco maleho na posilnenou. Prohrali jsme, ale bylo to pekne. Jde se domu
siwi Odesláno 24. září 2017 Nahlásit Odesláno 24. září 2017 Skoro celej život bydlím v Praze a u tý mohyly jsem ještě nebyl. Začínám se stydět.
Svatoslav Odesláno 25. září 2017 Nahlásit Odesláno 25. září 2017 Tano, siwi, já v Prze nebydlím a přesto Bílou horu důvěrně znám.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.