Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 30. 12. 2014 v 16:19, xjr1 napsal:

Nechával jsem znovu pozlatit nějaký starý dámský longines, mosazný, výsledek dobrej, mamina je nosí, zlacení drží. 

A co se ocucání týká, samozřejmě by se museo vzít pouzdro dobrý, nevošoupaný. Mám jedno igení přechromovaný pouzdro a výsledek rovněž fajn. Hrany samozřejmě nejsou vostrý jako břitva, ale je to broušený s citem, takže tvar pouzdro ani nožky neztratily. Do sbírky samozřejmě ne, ale třeba na nošení oke.

Ale to je stejně jen tak na okraj, zlacený bych stejně nechtěl, na zlatý od eltonu nemám, tak se budu muset spokojit s ocelí;-).

To mám naopak, jako zástupce daného kusu ve sbírce snesu i horší stav, ale na nošení bych nic ožužlanýho na ruku nevzal

V 30. 12. 2014 v 19:47, Waya03 napsal:

To zlatý pouzdro vypadá blbě. Ale zlatý ručky se mi líbí! Co takhle limitka s klasickým nerez pouzdrem, zlatýma ručkama a postříbřeným ciferníkem? A třeba by mohl mít nějakou strukturu, jako GS snowflake. Jo a vystouplý indexy ze stříbra nebo zlata.

Zlatý ručky jsem dělal. A zlatou barvu na ciferník Elton neumí, nic moc. 

post-13546-0-38146700-1419972253_thumb.jpg

• Odpovědi 168
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 30. 12. 2014 v 20:49, financ napsal:

To mám naopak, jako zástupce daného kusu ve sbírce snesu i horší stav, ale na nošení bych nic ožužlanýho na ruku nevzal

No přesně takhle to cítím taky. Asi je to tím, že některé vzácné kusy člověk sežene jen tak tak, a je rád za jakýkoliv stav. A vzít si něco takového na ruku nepřipadá prostě v úvahu..

Odesláno

Hezky se to rozjelo. Zatím mám už dost ucelenou představu o tom, jak by to mělo vypadat a zároveň být cenově dostupné. Počkám, až to tu trochu utichne a pak asi hodím návrh. Kdo bude chtít jít dál, tak to můžeme zkusit, nebo se to prostě pohřbí - nebyl by to první případ střely mimo.

Odesláno

Ještě pro úplnost, pokud jde o bicolory, zapoměl jsem zmínit nejjednodušší možnost, totiž zlatou vložku lunety v normálním nerez renovačním pouzdru.

Odesláno (upraveno)

Mínil jsem to jen jako jednu z mnoha možnosti, navíc na rozdíl od ostatních variant by asi nebyly takové nároky na tvrdost a pevnost zlata, takže by šlo použít i materiál s vyšší ryzostí. Hlavní výhodou by bylo, že by se nemusely řešit konstrukční detaily, prostě jen kroužek zlata o nějaké výšce a vnějším i vnitřním průměru. Plus zpracování indexů... Ale už by to nebyly Igeny. Plexi vložka lunety k nim tak nějak patří...

Jinak o tom přemýšlím celý večer a za sebe musím říct, že pro mě by byla esteticky přijatelná varianta jen v bílém zlatě, pokud tedy tenhle materiál vůbec vyhovuje nárokům kladeným na pouzdro.

Upraveno uživatelem martar
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Ja to vidim jedine na celozlaty, ten bicolor je hnusnej. Pekne pouzdro s lunetou v kuse, a plus bych to pouzdro, tu prostredni cast, nechal udelat klidne o 1 - 2mm vyssi, takhle placaty je to takovy nanicovaty. A byly by mohutnejsi i nozicky... Maj zlatnici soustruhy?

Odesláno

Ano mají, ale tohle myslím není na soustruh to je na mašinu 21 století.

Včera jsem o tom hovořil s tím frajerem co chce do vložky lunety z Tritiových trubiček a snažil jsem se mu to vysvětlit.

Mohu poladit následnou finalizaci tedy korunky například s drahými kameny, gravírovaná dýnka, vložky do lunet zase s drahými kameny například  podle barvy  číselníku,( třeba i zlatý číselník) ale s pouzdrem se o tom budu muset poradit z někým kdo dobře hoví CNC  a hlavně nám k němu umožní přístup.

První pouzdro , které by se případně vyrábělo, bych stejně dělal ze stříbra, jelikož bych tam nerad s odpadem a případnými zmetky  i ztrátou zahučel za mnoho peněz a následně bych provedl povrchovou úpravu rhodiováním a nikdo to okem a ani na dotek od zlata nepozná

Bude se moci také zkusit udělat více variant například lunet ( třeba vyšší, třeba s jinou vložkou, třeba někdo s tritiem a někdo opravdu s nějakými diamanty anebo třeba safíry k modrému číselníku) teď nevím a navíc nevím jestli to není zrůdnost !

Odesláno

Zrudnost to kazdopadne je. Ale proti gustu...

Pokud by se delalo to pouzdro ze stribra, eventuelne bych mel zajem. Ale bez povrchove upravy, jen ciste stribro. Diky za dalsi zrudnost ;)

Odesláno

Ze stříbra finální výrobek naprosto postrádá smysl a navíc bez povrchové úpravy. Bylo by to měkké a černé.

Jediná zajímavá varianta je dle mého bílé nebo žluté zlato ( ne bicolor) a možná lehce vyšší luneta, ale to musí ladit duchovní otec Strass :-)

Individualizace je možná dle mého pro každého zvlášť v podobě číselníku, lunety, korunky a dýnka nebo každé části zvlášť.

Odesláno

Longu a jaký je předpoklad ceny? Úplně nějaký přibližný nástřel, ať vím jestli to je pro mne aktuální. Klidně do SZ, dík.

Pokud to tady už někde padlo, tak se omlouvám, ale přehlídl jsem to.

Odesláno

Hele já jsem jen ruka. Hlava je Strasspol.

Musíme si přes střílením sednout v pár lidech co se na tom chtějí podílet a potom se dohodneme co a jak a také za kolik.

Odesláno
  V 31. 12. 2014 v 9:41, long napsal:

Hele já jsem jen ruka. Hlava je Strasspol.

Musíme si přes střílením sednout v pár lidech co se na tom chtějí podílet a potom se dohodneme co a jak a také za kolik.

Straspol v tichosti připravuje jiný FG projekt, toho bych sem asi netlačil.

Ano, chtělo by to asi spíš ústní diskuzi. Mám už v hlavě hodně ucelený návrh, jen to už nechci řešit letos. Je to běh na delší trať a taky i finančně to asi teď po vánocích není úplně ideální timing.

Odesláno

rekl bych, ze idea fg igenu v tomto vlakne a aktualne popisovana varianta s sutry jsou zcela nekompatibilni. pokud to bude obsahovat sutry, tak to podle me spolehlive odradi 95% potencialnich zajemcu..

Odesláno

V tomto duchu jsi dostal ty a pár přátel S.Z.

Chlapí co jste postižení a PRIM itivové už se jdu jen rozloučit k Františkovi do zdejší virtuální knajpy a jdu si užívat a přípravovat se na Nový rok.

Dlouhá procházka se psem dobrý čajík do termosky a potom k doktorovi psovi pro prášky na uklidnění proti rachejtlím.

Všem Vám přeji sem solo , jelikož do jiných vláken fakticky nechodím MNOHO NOVÝM PRIMEK a  zdraví, klid a dobrou práci, aby jste na tuto přeceňovanou značku měli chechtáky. :-)

p.s Goldy si nechám projit hlavou, kalkulačkou i papírem a po Novém roce budeme vědět více.

Odesláno
  V 30. 12. 2014 v 21:09, Honza.manta napsal:

Hezky se to rozjelo. Zatím mám už dost ucelenou představu o tom, jak by to mělo vypadat a zároveň být cenově dostupné. Počkám, až to tu trochu utichne a pak asi hodím návrh. Kdo bude chtít jít dál, tak to můžeme zkusit, nebo se to prostě pohřbí - nebyl by to první případ střely mimo.

18k YG IGEN ND.. napis si me do seznamu :)

Návštěvník Zmizík
Odesláno
  V 31. 12. 2014 v 11:09, sibirnaya napsal:

18k YG IGEN ND.. napis si me do seznamu :)

Me taky, ale hlavne nechci nic z toho, co popisoval Long.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...