Frostie Odesláno 14. února 2014 Nahlásit Odesláno 14. února 2014 (upraveno) Tak jsem se dnes konečně dočkal a nekonečné martýrium dosáhlo konce. Dne 19/1/2014 jsem u prodejce mia-watches na Ebayi objednal jedny z mých dream watches /neodvíjí se to od ceny, ale od funkčnosti a přidané hodnoty/, Casio ABX-20 Twincept. Dříve, než se pustím do popisu a něco mála TTD, tak je nutno zmínit časové lhůty, kdy cesta z amerického Lareda, TX trvala méně, než pobyt balíčku na vyclívací poště Praha 120 v Plzeňské ulici v Praze 5 a jeho doručení k nám domů. Konkrétně: cesta USA-CZ z LRD via ORD a FRA do PRG proběhla dle trackovacího systému ve dnech 20/1 až 30/1/2014. 3/2 jsem obdržel z celnice dopis, abych dal plnou moc k celnímu zastupování a laskavě doložil screenshot objednávky z Ebaye a platby na Paypalu, ze kterého bude jasná pořizovací hodnota, vč. dopravného. V rámci urychlení byla nabídnuta možnost souhlas naskenovat a spolu se screenshoty zaslat emailem. OK, paráda. Pak jsem již dotazován na nic nebyl, nicméně jsem nepochopil, proč celá následná procedura trvala až do dneška, tedy 15 dní vč. víkendů... Vzhledem k tomu, že pracuji mimo bydliště i Prahu, tak mi nezbývalo nic jiného, než čekat... Jinak pro konkrétní představu, hodinky stály 40 USD, dopravné 14,70 USD a doplácel jsem při převzetí 180 Kč za celní zastupování, clo 0 a DPH 236 Kč = 416 Kč. Bohužel, nebylo možné je objednat nové a nepoužité /na čemž jsem bezpodmínečně trval/ ani v rámci EU, ani z HKG či SIN, odkud by třeba nevzbudily při příchodu tolik nežádoucí pozornosti... Další možnost by bývala byla je vzít od NZ Watches z Nového Zélandu, celkově i postmanem za 48 EUR, což je 66 USD bez cla. Takže jsem nakonec zvolil nákup z US. Jsem si téměř jist, že i nákup z NZ by neušel pozornosti celního dohledu, takže by i tak byly ještě dražší. Hodinky jsou vybaveny modulem 1349 a i bez hlubšího studia předem staženého návodu bylo jejich kompletní nastavení otázkou cca 5 minut vč. budíku, hodinového signálu a správné polohy neluminiscenčních ručiček. Čitelnost ciferníku vč. twinceptového zobrazení na sklíčku je i za slabšího osvětlení pro mne plně vyhovující, přestože nosím brýle. Hlasitost pípnutí v celou hodinu a alarmu nelze nastavit a je v porovnání i s více vodotěsnými hodinkami až nedostačující, nemluvě o modelech Casio CA-53W či F-91W s pouze WR, které mi subjektivně přijdou jako asi 3x hlasitější. Hmotnost hodinek vč. pásku je báječných 35 gramů. Délka plastového řemínku /věčný to problém u mé ručky 23 cm/ je kupodivu zcela dostačující a jsem na 3. dírce i s rezervou jednoho zasunutého prstu pod řemínek. Hodinky nejsou vybaveny žádným podsvětlením, což mi vůbec nevadí. Dýnko hodinek je Stainless steel, s údajem o modulu, WR 5 bar, Japan Movement a kompletizaci hodinek v Thajsku. Hodinky promítají na sklíčko jak standardní funkce, shodné i s ostatními kousky typu ana-digi, tak i dvě funkce navíc: * datum / aktuální čas s jednoduchým nastavením DST on-off (letní-zimní čas) / pouze analogové zobrazení* jednoduché stopky bez měření mezikol do hodnoty 59 min, 59,99 sec* jednoduchý alarm 1x denně / pípnutí v celou hodinu * telememo databanka na 20 až 12ti místných telefonních čísel * World time ve 26 časových zónách se zkratkami měst Životnost baterie typu SR 920 W je udávána v intervalu 2 roky při každodenním používání 20 sec alarmu a pípání v celou hodinu. Udávaná přesnost modulu 1349 je v intervalu ? 20 sec/měsíc a bude později na tomto místě vyhodnocena. Já osobně se na základě zkušeností s různými typy quartzových hodinek Casio domnívám, že takto drakonicky nesmyslných hodnot nebude v našich klimatických podmínkách dosahováno vůbec a očekávám max ? 5-6 sec/kalendářní měsíc, možná i méně. Čas ukáže. Jinak nevím přesně, kdy poprvé byly hodinky uvedeny na trh, ani kdy se běžně prodávaly /poprosím T2, Casiotrona či někoho dalšího znalého o doplnění, vč. případného naskenování vhodné stránky z Neckermann a Quelle s cenovými údaji z dané doby/. Pokud jste dočetli až sem, tak díky za pozornost a přidám pár dokumentačních fotek: EDIT: rozměry hodinek jsou: lug-to-lug 45 mm, diameter 38,5 mm, thickness 11 mm Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 14. února 2014 uživatelem Frostie
USER47 Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Jo, tyhle jsou fajn, mám verzi na plechovým náramku...Vypadaj nenápadně, ale jsou to neskutečný držáky.
t2 Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 (upraveno) Tak Quelle ani Neckermanna z této doby nemám, ale mám už české ceny. V českém katalogu 98/99 je zajímavost kterou zatím nemůžu nikde natrefit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Je to barevný display ( jednobarevný zelený nebo modrý. Já bych chtěl zelený) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jinak v porspektu na rok 1999 je cena: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. V roce 2000 se ceny už trochu hnuly: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jak je vidět v roce 2000 byly k sehnání i nodely s twincept bez databanky. Katalog Fastu 2000: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 15. února 2014 uživatelem t2
Honza.manta Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 Jo, tyhle jsou fajn, mám verzi na plechovým náramku...Vypadaj nenápadně, ale jsou to neskutečný držáky.Ty jsem měl, ani nevím, kde skončily. Každopádně dojely na vylámané otvory pro stěžejky.
Frostie Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 díky všem, ty vylámané otvory by mne snad při kancldivingu nemusely potkat...
Návštěvník YPO Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 když koukám na ten katalog ....... prodávají se ještě hodinky s těma digitálníma ručkama ? jmenuje se to twincept ?
Frostie Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 (upraveno) když koukám na ten katalog ....... prodávají se ještě hodinky s těma digitálníma ručkama ? jmenuje se to twincept ?ty máš asi na mysli ty ručky na lcd displeji, to jsem také chtěl, ale nic kloudného v dobrém stavu jsem neobjevil. Nejmenuje se to ale twincept. To je až ten model, co mám třeba já, analogové ručky a promítání údajů na sklíčko. Upraveno 15. února 2014 uživatelem Frostie
Návštěvník YPO Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 ty máš asi na mysli ty ručky na lcd displeji, to jsem také chtěl, ale nic kloudného v dobrém stavu jsem neobjevil. Nejmenuje se to ale twincept. To je až ten model, co mám třeba já, analogové ručky a promítání údajů na sklíčko.jo jo dík za osvětu
Frostie Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 jo jo dík za osvětuv současné době je k sehnání třeba takovýto model Casio AE 1000, ty ručky jsou ovšem podstatně menší: http://www.ebay.com/itm/Casio-World-Time-Illuminator-Digital-Watch-AE1000-AE1000W-AE-1000W-1B-/151232414720?pt=Wristwatches&hash=item2336278400 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník YPO Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 v současné době je k sehnání třeba takovýto model Casio AE 1000, ty ručky jsou ovšem podstatně menší: http://www.ebay.com/itm/Casio-World-Time-Illuminator-Digital-Watch-AE1000-AE1000W-AE-1000W-1B-/151232414720?pt=Wristwatches&hash=item2336278400tohle ne .... jako smrad sem měl obdélníkové plechové hodinky, kde byl nahoře čas znázorněn digitálními ručkami (80% displeje) a dole čísly .... myslel jsem něco takového nebo podobného
Frostie Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 tohle ne .... jako smrad sem měl obdélníkové plechové hodinky, kde byl nahoře čas znázorněn digitálními ručkami (80% displeje) a dole čísly .... myslel jsem něco takového nebo podobného já vím co myslíš, ale je to bohužel k nesehnání, i na ebayi. Je to cca toto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
šar Odesláno 15. února 2014 Nahlásit Odesláno 15. února 2014 parada... fakt pekneSinn 810 variacia dorazila...
t2 Odesláno 26. února 2014 Nahlásit Odesláno 26. února 2014 Tak jsem neplánovaně narazil na zajímavost z poloviny osmdesátek. No prostě nešlo nekoupit. Trochu se bojím jen o stav aku.Vteřinovka skáče po třech. Doufám, že se jedná o něco co se dá ještě koupit. Foto až z domova.
t2 Odesláno 26. února 2014 Nahlásit Odesláno 26. února 2014 MQB 200 modul 345 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Frostie Odesláno 26. února 2014 Nahlásit Odesláno 26. února 2014 fííha! Takže samozřejmě gratulace a ať ještě chvíli spolehlivě a bez výpadků slouží!
t2 Odesláno 28. února 2014 Nahlásit Odesláno 28. února 2014 Snad bude potřeba dát jen ten nový aku. Jinak jsou zachovalé.
pavel1980 Odesláno 4. března 2014 Nahlásit Odesláno 4. března 2014 YPO: teď jsou jedny takový, jaký máš na mysli (full LCD ana/digi), na Aukru: http://aukro.cz/panske-hodinky-casio-water-50-m-resist-i4020795549.html
JaRooN Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 Tak se taky musím jedním přírustkem pochlubit. Jelikož už nějakou dobu jezdím žabožrouta a jezdím i na srazy, tak jsem sháněl hodinky na tuto příležitost. Dost dlouho jsem hledal, až se před pár týdny jeden kousek ke mě dostal. Byl v dost zoufalém stavu, minerální sklo zdevastované, řemen téměř rozpadlý, na první pohled nic moc. Ale na druhou stranu, pořídil jsem je za 100,- Kč, tak jsem si řekl, že přinejhorším budou ležet v šuplíku a možná jednou... Ale nedalo mi to a nechal jsem vyměnit sklo a ušil jim nový řemen. Jsou to hodinky Symantec Renault F1 Team Supplier. A jelikož rád znám historii svých hodinek, tak jsem začal hledat. Internet totálně selhal, tak jsem oslovil jednoho známého, který obchoduje s firmou Symantec a včera přišla odpověď. Symantec pro team Reanult F1 zajišťoval kompletní IT infrastrukturu. V roce 2002 se Renault vrátil do F1 a Symantec byl při tom. Jelikož se všichni rádi chlubí, tak v roce 2003 Symnatec oslovil svého dodavatele - firmu Citizen a zadal zakázku na výrobu 150ks hodinek, které byly určené jen jako dárek pro jejich dodavatele. To byla jediná série těchto hodinek a nikdy se další nevyrobily. Jako srdce se použil strojek Miyota GM10. A já hlásím, že jedny z nich mám a už nedám Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
mr.BSE Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 Gratuluju! Strašně me baví tyhle hodinky s příběhem a dává jim to zcela nový rozměr, v tomto případě jde navíc o limitku, takže další plus. Odesláno z mého HTC One X pomocí Tapatalk
Frostie Odesláno 5. března 2014 Nahlásit Odesláno 5. března 2014 Gratuluji k hodinkám s fantastickým příběhem, které už nesmí za žádných okolností opustit dům či tvoji ruku! Tak ať ti hezky slouží!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se