Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Žádám o radu více erudované členy - vyznávám dle mého naprostou klasiku, jako je IWC portugeese, nicméně ty jsou poněkud nad mé finanční možnosti. Proto sháním alternativu v ceně okolo 1200 Eur. Nebráním se starším modelům z Ebay. Líbí se mi i Maurice Lacroix, Longines apod., nelépe s chronografem. Podmínkou je Swiss Made, rád bych měl i průhled a malou tloušťku (výšku). Předem moc díky za radu.

Odesláno
Žádám o radu více erudované členy - vyznávám dle mého naprostou klasiku, jako je IWC portugeese, nicméně ty jsou poněkud nad mé finanční možnosti. Proto sháním alternativu v ceně okolo 1200 Eur. Nebráním se starším modelům z Ebay. Líbí se mi i Maurice Lacroix, Longines apod., nelépe s chronografem. Podmínkou je Swiss Made, rád bych měl i průhled a malou tloušťku (výšku). Předem moc díky za radu.

1200 EUR je přibližně ekvivalent 1600 USD a za tu sumu se dají na eBay koupit velice slušné věci.

I "velká klasika" jako například:

Zenith

http://cgi.ebay.com/Zenith-Elite-680-near-...1QQcmdZViewItem

Jsou krásné, jsou tenké, průhled mají a za 1200 USD - nekup to..

A upřímně - kam se na to hrabe ML i s Longinesem dokupy - NO FLAME :thumbsup_anim:

Odesláno

Jen pozor na jeden parametr-diameter 36mm tedy- alespon pro mne dosti malé.

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Jen abych upřesnil svou představu, přikládám odkaz, i když tohle je možná přeci jen trochu moc retro, je to docela zajímavý kousek - posuďte...

Korunka je šílená, jinak by šly, ovšem nakonec si musíš vybrat sám, rozpočet máš dobrý, přeji Ti dobrou volbu :)

Upraveno uživatelem Snow
Odesláno

To je v poho

jen mi přijde divné srovnání např. se Zeno

To prostě nejde srovnávat ani kdyby měly stejný třeba ciferník.

Odesláno (upraveno)

2 ballover - aj Longines aj IWC je prestavba z vreckových. Ak ti prestavba nevadí, tak si daj trochu práce s výberom. Na E-bay bývajú podstatne krajšie, ako v tvojom odkaze.

Edit: myslím krajšie IWC. Tie Longines sú len kúsok od dokonalosti. Aspoň podľa mňa.

Upraveno uživatelem maxs
Odesláno

ty longiny jsou prestavba a dle meho nazoru dost udesna, ty zenith jsou zezadu hezke, ze predu trochu mene, kupovat longiny nebo ML, nevim - soucasna produkce, dle meho nazoru nic moc a pruhled na nijak zvlast upravenou etu je fakt o nicem, mrkni do sekce prodam je tam naprosta klasika od iwc, kterou prodava popshop 2007 - za cenu nekde 36000,-kč ziskas hodinky s vlastnim kalibrem a s kusem historie a to vse v excelentmim stavu - pridas nejakych 4500,- koupis praveho aligatora a neni co resit :-), jinak zkus mrknout na chrono24 a podivat se po nejakch iwc portofino. pokud ale chces hodinky s kalibrem z kapesnich (jako jsou portuguese) tak jedine omega railmaster, ale dle meho nazoru jsou uz trochu moc velke.

Odesláno

Moc díky za předmětné rady a informace, zjišťuju, že není Swiss Made jako Swiss Made a měl bych toho ještě hodně přečíst než koupím hodinky dle svých přestav - nemá cenu to uspěchat. Budu vděčný za další tipy na pěkné klasické hodinky dle daných parametrů. Hranici 1200 Eur vnímám jako horní, když budou stát hodinky polovinu neba třeba ještě méně, tak jedině dobře.

Odesláno
Pořádná klasika, přesně dle požadavků, skvělý tip !!

:D díky

Tyhle Zenith jsou moje srdcovka. Propozice seděly, což jsem věděl dopředu a tak jsem šel najisto.

Akorát jsem si tedy nedovedl představit, že se dají sehnat za 1200 dolarů. Jsou bez krabičky a bez papírů, může to být skvělá kopie.. Ale od takového prodejce bych se asi kopie moc nebál. Určité riziko že dostaneš fakey z eBay ale je vždycky. Prodejce ale zase na druhou stranu nabízí vrácení peněz. Nakonec po delší úvaze jsem ten tip dal a kdybych potřeboval takovou klasiku a měl na ní zrovna volných 1200 EUR, moc bych ani neváhal..

Nao a že mají 36mm mi zase nepřijde jako veliká tragedie, protože jsou společenské a nosit budík uvázaný řemenem kolem zápěstí do opery mi taky přijde trochu out.

Odesláno
Se vším souhlasím a moc díky za odpověď. Jenom si nejsem úplně jistý tím designem. Jinak kriteria, značka i cena super. Určitě popřemýšlím.

Není zač děkovat od toho tady forum je.

Otázka designu:

Jsou věci, které mají úžasný design na fotce a zase jiné na fotce nic moc a v reálu super.

Pak je tady ještě drobná věc - design těchhle Elite je nadčasový a zřejmě ho oceníš jen tím, že se na fotky a do katalogů budeš dlouho dívat. Z vlastní zkušenosti - mně přišly krásné až po pár měsících čučení do Zenith katalogu.

Když jsem je pak viděl naživo, byl jsem nadšený. Jsou zkrátka úžasné.

Kdyby měly "box and papers", myslím že by stály o pěkných pár stovek dolarů víc. Tak pokud toužíš po něčem na pár let nošení a nebudeš je chtít za měsíc prodat.. Moc bych se nerozhodoval. Za ty peníze jsou prodejné dnes i za deset let.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...