geometr Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 No tak, prober se: "..., kterou jsem koupil před Vánocemi v USA. Byl jsem s kupcem dohodnut, že balík označí jako "gift" ..." A nehledej v zákonech téhle země logiku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 Nerozumim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 Psal jsi něco o okrádání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 Ano, a? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 Ano, a? Byl jsem s kupcem dohodnut, že balík označí jako "gift" treba pokus o podvod? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 Byl jsem s kupcem dohodnut, že balík označí jako "gift" treba pokus o podvod? Takze jinymi slovy: stat se kupujiciho snazi okrast a kupujici se snazi tomu branit. To prvni je zakony oznaceno za kradez legalni, to druhe za nelegalni. A nekdo to vidi jinak a proto se brani. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 Hele zákony jsou snad jasný ne? když se ti to nelíbí tak můžeš třeba do Sýrie... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 Byl jsem s kupcem dohodnut, že balík označí jako "gift" treba pokus o podvod? >Takze jinymi slovy: stat se kupujiciho snazi okrast a kupujici se snazi tomu branit. To prvni je zakony oznaceno za kradez legalni, to druhe za nelegalni. A nekdo to vidi jinak a proto se brani. chapu, ze se ti nelibi dan z pridane hodnoty, protoze zadna pridana hodnota dovozem uz hotoveho vyrobku rozhodne nevznikne, ale obavam se, ze jedine, co muzes udelat, je jit si stezovat na lamparnu na hlavni nadrazi verim, ze kupujici bude priste kreativnejsi a narazi na vice chapajiciho prodavajiciho... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 Takze jinymi slovy: stat se kupujiciho snazi okrast a kupujici se snazi tomu branit. To prvni je zakony oznaceno za kradez legalni, to druhe za nelegalni. A nekdo to vidi jinak a proto se brani. No já myslím, že mimo mísu jsi ty. Pokud něco z některé země vyvážíš, máš nárok na vrácení DPH, VAT nebo sales tax (stejně tak prodejce při vývozu toto neplatí - nebo dostane tyto peníze zpět). Pokud něco dovážíš, platíš DPH, VAT, sales tax... To, co si na jedné straně jeden stát nevezme, to si vezme ten druhý. Funguje to tak oběma směry. Prostě zákazník daň (ať se jmenuje ak chce) zaplatí tak jako tak. V USA - hlavně na východním pobřeží, ale taky ve velkých městech na západě je spousta obchodníků, co sales tax rovnou odečtou. Bohužel (pro nás) je to asi jen polovina našeho DPH (záleží na konkrétním státu, dokonce i okresu a městu), kolik % to bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 No já myslím, že mimo mísu jsi ty. Pokud něco z některé země vyvážíš, máš nárok na vrácení DPH, VAT nebo sales tax (stejně tak prodejce při vývozu toto neplatí - nebo dostane tyto peníze zpět). Pokud něco dovážíš, platíš DPH, VAT, sales tax... To, co si na jedné straně jeden stát nevezme, to si vezme ten druhý. Funguje to tak oběma směry. Prostě zákazník daň (ať se jmenuje ak chce) zaplatí tak jako tak. V USA - hlavně na východním pobřeží, ale taky ve velkých městech na západě je spousta obchodníků, co sales tax rovnou odečtou. Bohužel (pro nás) je to asi jen polovina našeho DPH (záleží na konkrétním státu, dokonce i okresu a městu), kolik % to bude.Ne nutne. Napr pri nakupu Mkii je nulova dan pro vsechny s vyjimkou tech, co ziji v pensylvanii. Takze tam si stat prijde pouze na dan z prijmu at uz je kupujici kdokoliv, ale tady si stat vezme za cosi me neznameho dan z pridane hodnoty (coz by znelo komicky, kdyby to nebylo tragicke) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 týjo a řešíš to třeba s pokladní v kauflandu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 (upraveno) Ne nutne. Napr pri nakupu Mkii je nulova dan pro vsechny s vyjimkou tech, co ziji v pensylvanii. Takze tam si stat prijde pouze na dan z prijmu at uz je kupujici kdokoliv, ale tady si stat vezme za cosi me neznameho dan z pridane hodnoty (coz by znelo komicky, kdyby to nebylo tragicke) Omlouvám se, ale nevím, co je to Mkii. Pokud je ale firma v Pa - je to jasné. Daň (sales tax) platí jen obyvatelé toho státu, kde se nakupuje. Takže pokud si něco objednám z Pa a jsem v NY, neplatím sales tax. Tohle bohužel funguje jen uvnitř USA (bylo by fajn, kdyby to bylo třeba v EU) a proto jsou zásilkové obchody v US tak oblíbené. Osobně si myslím, že nakonec i tohle zmizí a stát si tyto peníze nějak vybere. EDIT: Jo a souhlasím, že daň s přidané hodnoty je dost zavádějící název :-) Upraveno 9. ledna 2015 uživatelem Traveller Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se