solidus Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2015 Zdravím kolegové, myslím, že jsem se tu před pár lety chlubil ... no spíše se přihlásil, že už taky patřím do chronodorostu a mám Seiko Monster (oranžové, to bude v našem příběhu ještě důležité). Prodal jsem je až před pár měsíci. Ač jsem je měl rád, už pro ně nějak nebylo využití. Nicméně v době, kdy jsem je měl teprve chvíli, jsem s kamarády při návštěvě Prahy zabrousil do Koscomu a tehdy poprvé zřel časoměřiče značky ORIS. Takový pěkný minibillboard si mě k sobě přitáhnul. Možná jejich reklama přesně cílí na týpky, jako jsem já, no každopádně se povedlo. Když se datový věnec 7S26 mockrát otočil, byl čas se trochu posunout. Oris? No zmíněná reklama fajn, mé vnímání značky fajn, jejich potápky povedený - fajn, ale ku*wa to rozpláclý soudkový pouzdro oproti průměru lunety u ORIS DIVERS? Fakt ne fajn. A ještě jedna drobnost, ale k té se taky dostaneme. Do hledáčku se tak dostaly Alpina Extreme Sailing a Fortis B42 OC. Alpiny přišly na řadu první a z domu se poroučely, když jsem si chtěl vyzkoušet B42. Rád na ně vzpomínám. Zpracování a AR naprosto neuvěřitelný. A pak B42. Super tool hodinky. Osobně si je řádím k až trochu industriálním :-) Ale naše souznění nebylo stoprocentní. Snaha byla oboustranná, ale něco chybělo. A pak se ozval místní člen, jestli si nechci zkusit něco jiného. Nechci, ale co že mělo být předmětem výměny? Aha ... no to by šlo :-) ORIS AQUIS 43mm orange (ha! Je to tu:-D). Nablýskané a trochu přidrzlé potápky, přesto celkem tool a kus železa. Sakra, tohle je mi bližší! Původní majitel nechal leštěné vnější dílky tahu zmatnit (ha podruhé;-)), takže tah i pouzdro je nyní celé broušené a hodinkám to teď sluší o moc víc. Myslel jsem, že pod 44mm už nepůjdu, ale těhle 43 je perfektních. Masivní, ale zas ne přehnaně. Je to můj návrat k potápkám. Je v nich připomínka starých časů. Člověk vyspěje. Ujde kus cesty. Obzory se rozšíří. Vkus se vytříbí. A já se posunul od jedněch oranžád ke druhým. Tak jasně, jako kdyby jiná volba ani nebyla. Najednou mi to vše dalo smysl. Zas jsem našel hodinky, se kterými souzním. ... uvidíme, na jak dlouho... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2015 Pekne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2015 Gratuluju-nejhezčí barevná kombinace.Vím o čem mluvím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fred8888 Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2015 Super kousek držel bych se te oranžové :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 19. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2015 Mam oris v titanu a tak vim,ze to pouzdro je dobre padnouci. Dobra volba a verim,ze ti vydrzi dyl,nez ty seika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gulas Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2015 A já nevěřil, že by se mi mohly někdy potápky od ORISu líbít.....fakt supr! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2015 gratulace a parádní volba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník LukeD Odesláno 20. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. ledna 2015 (upraveno) Po pravdě, než jsem se dostal od textu k fotkám, čekal jsem oranžový ciferník stejně jako u Monster. Nicméně tahle oranžová na černém podkladu je taková dospělejší. A hlavně, líbí se mi to o poznání víc než ta oranžová Monstra. Čím dál tím víc se mi líbí také umístění datumovky na šestce. Každopádně gratulace! Upraveno 20. ledna 2015 uživatelem LukeD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 21. ledna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2015 Díky, pánové. Jsem za ně rád, vypadají a sedí parádně. LukeD to napsal s tou oranžovou přesně :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 21. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2015 Pekne, dle imho skvela volba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 21. ledna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2015 Chlapci a páni :-) nevíte, jestli je zaměnitelný tah a guma mezi Aquisy 43mm a 46mm? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrak Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 pěkné potápky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rooosta Odesláno 23. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. ledna 2015 gratulujem, dobrá voľba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
biamonti Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Jsou parádní, tahle barevna kombinace mě poprvé znásilnila u Archimede SportTaucher steel/orange, ale musím spravedlivě přiznat, že ty tvé jsou vytříbenější. Gratulace k výběru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DOSA Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Pěkné, a dobře čitelné. Blahopřeji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se