Přejít na obsah

Omega Seamaster "Bondovky"

mihr

Doporučené příspěvky

Tohle zacina byt flamewar :gun_bandana:

Mozna srovnavame nesrovnatelne. A co chudaci lidi co maji digitalky? To uz nejsou hodinky? Ja chapu ze mechanicke hodinky maji svoje velke kouzlo, ale ja jsem prakticky zalozeny clovek. Az budou automaty s natahem 7 dni, presnosti 3 vteriny za mesic, hmotnosti 120g a cenou 40 000 Kč, tak si je koupim a rád. Treba takovy SpringDrive od Seika by se mi libil. Jenze ta cena je brutalni.

Dovolím si poznamenat že zásadní rozdíl mezi kvarckami a mechanikou který jste opoměli zmínit je životnost, potom opravitelnost a třeba ještě závislost (nebo nezávislost ) na přísunu baterií. Pravděpodobně je to také způsobeno tím, že mechaniky mají za sebou asi tři sta let zkoušek a omylů.

Omlouvám se , chtěl jsem to vložit jako příspěvek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 71
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

No ludia! Dnes som bol tieto hodinky obzriet v jednom brnenskom hodinarstve,kde som ich nasiel.Vlastne

tam teda "nazivo" bol iba mensi model (tusim 32mm),ale inak boli temer totožné.Stále som rozhodnutý

pre ich kupu a jakmile budu peniaze (asi September - dufam),tak si pre ne zajdem (len este musím zistit,ako

je to v tom klenotnictve Aurum,pretoze vo Vankovke som tam Omegy nevidel,a ani v Spalicku nie).

Dalej,ako som uz písal,chcem si kupit qurtzove,co-axialy stoja skoro dvakrat tolko a na to nemám.

Dalej ani v automatoch ani nevidím nic tak skvelé,skor suhlasím s nazorom,ze Q su o dost praktickejsie.

Tým vsak netvrdím,ze by som si nekupil automaty,ak by som na ne mal. (Cím vlastne idem proti sebe ze)

Odkaz ke komentáři

No ludia! Dnes som bol tieto hodinky obzriet v jednom brnenskom hodinarstve,kde som ich nasiel.Vlastne

tam teda "nazivo" bol iba mensi model (tusim 32mm),ale inak boli temer totožné.Stále som rozhodnutý

pre ich kupu a jakmile budu peniaze (asi September - dufam),tak si pre ne zajdem (len este musím zistit,ako

je to v tom klenotnictve Aurum,pretoze vo Vankovke som tam Omegy nevidel,a ani v Spalicku nie).

Dalej,ako som uz písal,chcem si kupit qurtzove,co-axialy stoja skoro dvakrat tolko a na to nemám.

Dalej ani v automatoch ani nevidím nic tak skvelé,skor suhlasím s nazorom,ze Q su o dost praktickejsie.

Tým vsak netvrdím,ze by som si nekupil automaty,ak by som na ne mal. (Cím vlastne idem proti sebe ze)

Pokud vim, tak Omegy prodava pouze Klenoty Aurum v Praze na Floře, kde jsem je koupil já.

Ja jsem si zvolil Quartz na zaklade delsich zkusenosti s mechanickyma hodinkama i quartzem, takze jsem si byl jisty

ze chci zrovna quartz. Pokud si budes kupovat svoje prvni hodinky takhle drahy, mozna bych byt tebou jeste

popremyslel nebo zacal na nejakych levnejsich a dobrych automatech (Seiko).

Odkaz ke komentáři

Pokud vim, tak Omegy prodava pouze Klenoty Aurum v Praze na Floře, kde jsem je koupil já.

Ja jsem si zvolil Quartz na zaklade delsich zkusenosti s mechanickyma hodinkama i quartzem, takze jsem si byl jisty

ze chci zrovna quartz. Pokud si budes kupovat svoje prvni hodinky takhle drahy, mozna bych byt tebou jeste

popremyslel nebo zacal na nejakych levnejsich a dobrych automatech (Seiko).

Andreeve, Omegy v Praze prodává firma Dušák Na Příkopech a dále pak Carollinum v Pařížské, v Klenotech bych je nekupoval ani náhodou, neber to osobně

Upraveno uživatelem Nemesis
Odkaz ke komentáři

No pokud je to takhle, zej si nekupujes automaty predevsim z financnich duvodu, tak jsi tady propas dve krasny nabidky - Kubson nabizel Bondovky necoaxialky v dobrem stavu a v tvem rozpoctu a Sauce prave zrusil prodej novych Tag Heuer Aquaracer ktere nemaji k vzhledu Bodnovek daleko (a prestiz tam taky nejaka je) za krasnych dvacet tisic. Ja byt tebou tak ho uprosim at je da znovu do placu, dam mu prachy, popadnu hodinky a mizim nez si to rozmysli! :whistling:

Nezapomen ze u quartz musis jit pri vymene baterii na pretesneni, on ten rozdil v cene postupem casu nebude tak velky.

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

Andreeve, Omegy v Praze prodává firma Dušák Na Příkopech a dále pak Carollinum v Pařížské, v Klenotech bych je nekupoval ani náhodou, neber to osobně

Ahoj, ja samozrejme vim, ze je prodava Dusak a dalsi, ale myslel jsem to tak ze z Klenoty Aurum je prodava pouze ta jejich jedna pobocka na Flore. Mimochodem jednani lidi v Klenotech Aurum bylo velmi vstricne a fajn. Stejne ty hodinky brali od Dusaka mimochodem :-)

Odkaz ke komentáři

Mimochodem jednani lidi v Klenotech Aurum bylo velmi vstricne a fajn. Stejne ty hodinky brali od Dusaka mimochodem :-)

Nechtěl jsem poukazovat na jednotlivou prodejnu a tím méně na personal, ježto jsem už poněkud v letech, tak ve mě přežívá nechuť k této postkomunistické firmě, je to ovšem pouze můj subjetivní pocit, který bych nechtěl v žádném případě vnucovat komukoliv, prostě Klenoty a vidím neony na Václavku a tuhý totáč, toť asi vše.

Odkaz ke komentáři

Nezapomen ze u quartz musis jit pri vymene baterii na pretesneni, on ten rozdil v cene postupem casu nebude tak velky.

No a mechaniky by měly jít zase každých 3 - 5 let na promazání a seřízení. Tedy se také musí otevřít a následně přetěsnit, řekl bych.

Tedy jedinou úsporu vidím v ceně baterie, což je úspora dost pofidérní :)

Ono i to vyčištění, promazání a seřízení mechanik něco stojí.

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Osobně pokud s hodinkami není nějaký problém, tak doporučuju v žádném případě do servisu nedávat. Mluvím z vlastní zkušenosti - kokrétně servis Hanák v Brně...

To znam, nemam ted na mysli hodinky, ale neco jineho. Ze mi to jeste vice po .....

Jinak tim v zadnem pripade nechci shazovat nejake hodinare.

Upraveno uživatelem Mike
Odkaz ke komentáři

To znam, nemam ted na mysli hodinky, ale neco jineho. Ze mi to jeste vice po .....

Jinak tim v zadnem pripade nechci shazovat nejake hodinare.

Tak tak, me nejaky expert takhle ponicil quartzove Certiny, ulomil kontakt u baterie pri jeji vymene. Ja to nevedel, a tak chvili sly, pak ne a pak se zase rozesly. Donesl jsem to jako reklamaci a rekli mi ze odesel obvod a ze to bude stat vic nez samotny hodinky.

Jinak kazde tri roky s mechanikama k hodinari je podle mne zbytecne moc. Obzvlast kdyz je clovek strida. Baterku clovek musi menit ale bez ohledu na to jestli hodinky nosi casto nebo ne. Opravte me jestli se pletu.

Upraveno uživatelem klobadysek
Odkaz ke komentáři

to Nemesis: Uvedené hodinky su pekné,ale ja osobne chcem teraz pre zmenu hodinky s ocelovým remienkom.

Narazky typu "komu neni rady,tomu neni pomoci" si prosím nabuduce odlozte pre niekoho ineho,pretoze

som uviedol dost jasné a pádne dovody preco chcem Q hodinky.Ak to niekto nechape,je to jeho problém.

to all: Urcite nemienim kupovat hodinky z druhej ruky.Za prvé sa mi to zdá byt dost velké riziko a za druhé to

povazujem trosku za "ubohost".Nechcem tým nikoho urazit,ale ja osobne si proste nekupim hodinky,ktoré uz predo mnou

niekto nosil.To si radsej kupim nizsí model za rovnaku cenu,ale nové.

Prave som si uvedomil,ze aj moj otec si kupoval hodinky v klenotníctve Aurum.On má mechanické Delmi,dost neznamu

Svajciarsku firmu,ale su kvalitné a pekné.Inak obsluha tam bola vyborná.

to all: Dakujem za vsetky rady,uz som takmer rozhodnutý,leda ze bymal este niekto nieco proti (okrem Quartzu) ? :)

Odkaz ke komentáři

...nechápal jsem jak někdo může mát tak nepřesný hodinky jako automaty v dnešní době. Teď je situace taková, že prakticky nosím jen mechanický hodinky. Ty na baterku hnijou v krabičce a vezmu je jen velmi zřídka.

Mechanický hodinky žijou, vteřinovka pěkně běží...osobně bych u hodinek od hodinek jako je Seamaster raději upustil než koupil bateriový. Prostě to skákání vteřinotky u takové značky nemusím.

Jinak co se týká hodinek z druhé ruky mám přesně opačný názor. To že ty hodiky mají nějakou historii je pro mě daleko podstatnější a teď nemluvímo tom jestli je nosil někdo významný. Navíc místo toho čeho jsou dneska plný krámy můžu mít na ruce hodinky, který nikdo nezná, nepamatuje... Tak mám třeba z Aukra 3x stejný automaty Orient každý v jiný barvě dohromady za 1200,-

Odkaz ke komentáři

Já jsem na tom stejně. Mám v Q. jen Rotary a přestože to byla limitka, na Rotary i dost drahá raději nosím mnohem lacinější mechanické hodinky a luxusně vypadající "baterky" nosím když jdu k vodě a nebo se někam plácat v šortkách.. a to jenom občas protože na hrubé podmínky mám vymezeny své Laco Luftwaffwe collection B) Bateriové B-Uhren co jsem kdysi koupil v mladické nerozvážnosti teď nosí moje bývalá přítelkyně a je za hvězdu, když má k šatečkám veliké pílotní hodinky s bílým ciferníkem :guitar:

Upraveno uživatelem Onion
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...