Přejít na obsah

Jaké digitálky máte dnes na ruce

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 21. 4. 2025 v 12:38, MartyH napsal:

Dnes rovnou dvoje W-62. Stejné a přeci jiné. Kromě drobných odlišností v barvách jsou zde dva zásadní rozdíly:

Model vpravo: modul 400, na dýnku je sériové číslo, tah s překlápěcí sponou

Model vlevo: modul 580, bez sériového čísla, tah s obyčejným zapínáním

Jinak kromě označení mi oba dva moduly připadají po stránce vzhledu, funkcionalit i ovládání stejné. Docela by mě zajímalo, v čem se to liší. Možná @casiotron bude vědět. 🙂

IMG_9914.JPEG

Rozdíl je jen v technickém listu uváděné přesnosti. Modul 400 se vyráběl od listopadu 1983 a měl přesnost +- 30 sec., modul 580 se vyráběl od února 1986 a měl přesnost +-15 sec. Když oba rozebereš a koukneš na plastové tělo modulu, tak na obou bude stejně číslo 400. Například moduly 415, 587 a 595 jsou také naprosto shodné, na modulu potom mají číslo 415.

• Díky 1
Odesláno
před 18 minutami, casiotron napsal:

Rozdíl je jen v technickém listu uváděné přesnosti. Modul 400 se vyráběl od listopadu 1983 a měl přesnost +- 30 sec., modul 580 se vyráběl od února 1986 a měl přesnost +-15 sec. Když oba rozebereš a koukneš na plastové tělo modulu, tak na obou bude stejně číslo 400. Například moduly 415, 587 a 595 jsou také naprosto shodné, na modulu potom mají číslo 415.

Díky moc za odpověď. Trochu jsem si myslel, že půjde o něco takového. Konkrétně ten rozdíl v přesnosti je patrný již po několika dnech od seřízení.

Odesláno

Hi-tech by som ich nenazval MartyH. Majú len hodiny, budík a kalkulačku. Tie tvoje sú parádne, tento štýl digi sa mi páči.

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...