Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

PO s cal. 2500 nemají průhled dýnkem, zda se nepletu, tak tam vzhled strojku asi "neurazí".. ;) a jak píše wizard-ov, tím, že jsou nižší, by na denní nošení mohly být maličko příjemnější..Ale i cal. 8500 se dá myslím nosit v pohodě denně... :)

neurazí, ale ani nenadchne (ten pohlad na  nepriehladne dno, samozrejme :) ) a ano, 8500 sa da nosit denne..

Odesláno

Tak já mohu soudit po 14 dnech ;)

Pokud PO s 8500, tak 45,5. Ty 42 vypadají díky výšce pouzdra mnohem menší, spíše jako 38-40 (porovnávam se Sumama, které jsem měl).

Nosím je skoro denně, doma sundavám (jsem tak zvyklý). Váha je vyšší, ale člověk si zvykne :).

Nosí se perfektně, v klidu se vejdou i pod manažetu košile a podle mne nejuniverzalnejsi hodinky v tom nejlepším smyslu slova "univerzalni", byt jinak to slovo rad nemám :)

Odesláno

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že 42 na kaučuku jsou spíše pro ruku kolem 17 cm, nebo jako dámské. Na tahu vypadají masivněji.

Odesláno

Děkuji všem za postřehy a názory.

Ještě jednou jsem skočil do hodinářství a vyzkoušel je na ruce. Finální (opravdu finální...???) je Omega PO chrono, 45,5, oranžová luneta. Zkusím dát inzerát na jejich nákup na správné místo a pokud mi je někdo nabídne v pěkném stavu do pátku 27. 2., možná se s ním domluvím. Jinak si jdu v pátek pro nové (nabídli mi opravdu "spešlprajs") a na dovolený si jich patřičně užiji.

Jako druhé si koupím RLX D 50th... (světle modrý cifr, hnědá luneta). Do těch jsem prostě blázen.

Ještě jednou díky moc.

Odesláno

Děkuji všem za postřehy a názory.

Ještě jednou jsem skočil do hodinářství a vyzkoušel je na ruce. Finální (opravdu finální...???) je Omega PO chrono, 45,5, oranžová luneta. Zkusím dát inzerát na jejich nákup na správné místo a pokud mi je někdo nabídne v pěkném stavu do pátku 27. 2., možná se s ním domluvím. Jinak si jdu v pátek pro nové (nabídli mi opravdu "spešlprajs") a na dovolený si jich patřičně užiji.

Jako druhé si koupím RLX D 50th... (světle modrý cifr, hnědá luneta). Do těch jsem prostě blázen.

Ještě jednou díky moc.

Jestli si plánuješ koupit R 116506, tak to Omega jsou jen na práci v buldozeru, ne?  Navíc je tady Patek, AP, Vacheron ;)

Odesláno (upraveno)

Doteď měl Citizeny gougy, takže žádný HH, musí se pomalu.. :)

Já je pořád mám   :D (ale aspoň jsou to ty zvonečkový, no.. :D ) Každopádně k platinovým Daytonám daleko :lol2:

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Budu muset postupně. Je to (alespň pro mě) docela balík. :-(. Ale co jsem koukal na chrono24, je to ješte v kategorii jakž takž dostupné.

Hublot, AP, Patek se mi moc nelíbí. Ještě mě bere IWC. Nejvíc asi Ing. Cronograph Racer s šedým cifrem. Béčka nechci z osobních důvodů.

U PO jsem ještě nalomený že to přehodnotím na černou keramiku....

Takže letos PO a na přelomu roku, pokud to půjde finančně a seženu je tak Daytony. Nevím proč, ale fakt mě vzaly.

Odesláno

Všem bych chtěl poděkovat za názory a rady sdělené zde i přes SZ.

Především pak těm, které mě svedly z cesty oranžové na černou.

Nakonec jsem se rozhodl a kupuji GMT.

Hezký víkend

Odesláno

Budu muset postupně. Je to (alespň pro mě) docela balík. :-(.

Bych řekl že téměř pro každého je mega a půl za hodinky docela dost, proto jsem psal že v této kategorii už je skutečný výběr mezi skvosty (byť jsou "Platona" překrásným kouskem, volil bych AP15400 a k tomu platinové VC Callatrava a dohromady to vyjde i s výletem na Kajmany na míň) 

Každopádně gratulace k GMT, pak dej vědět první dojmy i dlouhodobější zkušenost, s hodinkama je to na dlouho.. :cheers:

Odesláno

No mega a půl snad ne. Našel jsem je v oceli na chrono24 za 270. Taky jsem je teď našel a již jsou rezervované. 

http://www.chrono24.cz/rolex/cosmograph-daytona-116520116509-platin--lagernd--id3114854.htm?dosearch=false&manufacturerIds=221&maxAgeInDays=0&modelId=2&models=2&movementTypes=1&resultview=list&searchexplain=false&sortorder=1&watchTypes=U&urlSubpath=/rolex/index-15.htm&manufacturerIds=221

Uznávám že v paltině by byly stylový, ale ...

No když je neseženu, za cenu o pro skota, tak mě to buď přejde, nebo se mi ještě líbí černozlatý cifr / bicolor....  :-)

S GMT dám vědět. Dnes mi je přivezou, tak si je budu moci užít na dovolený. Čím dál tím víc jsem rád, že jsem nevzal oranžové chrona. Asi bych si drbal hlavu. Ale nové u AD mi na ně dávali opravdu dobrou cenu. Také jsem o GMT uvažival v modré GOOD PLANET. Ty mě braly také hodně. Ale bál jsem se aby časem neomrzely.

Každopádně s volbou jsem spokojený, tak doufám, že mě nezklamou.

Odesláno

Pokud to tak je, tak otázka druhých je prozatím vyřízena. Ale nepochybuji, že se něco najde....

Odesláno

Viděl bych problém poze ve velikosti, protože 45,5mm je na nošení 24/7/365 trochu moc. I ty Daytony bych viděl jako vhodnější pro každej den, než velké PO. Ale proti gustu...   

Dovolím si oponovat nosím je taky tak a neskutečná pohoda, naopak když je nemám na ruce cítím se ne svůj :-)

Odesláno

neni to spis skladacka?

Skládčku ne. Jednak byl by to bastl. A taky bych se bál, aby si někdo nemyslel že chci ukazovat na ruce něco, na co nemám. Takže bych byl za vola co machruje a nemá na to.

Odesláno

Ještě se mi líbí s černozlatým cifrem (116523). Ty už jsou tak nějak zaplatitelné.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...