Dann Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Dobrý den, mám možná hloupý dotaz, snad mě tedy nesestřelíte. Chci si koupit dvoje hodinky. Jedny abych si splnil sen a mohl je opečovávat. To bude Rolex Daytona.... ...a druhé na DENNÍ používání.Jsem zvyklý mít je na ruce 24 hodin denně. Nesundavám je ani na dovolené (ani bazén a moře). Rozhodl jsem se pro Planet Ocean (45,5 mm). Máte někdo zkušenost s takovým soustavným (i podvodním nošením, včetně slané vody)? Opravdu je sundavám snad jen když něco vrtám a podobně. Momentálně mám již několik let Citizen Pro Master, které dostávají docela zabrat, ale přesto vodotěsnost drží na jedničku a šlapou perfektně. Kromě několika šrámů jsou ve skvělé kondici a nic jim nechybí. Děkuji za jakékoliv info a poznatky.
jacob Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Hodinky by to měly vydržet v pohodě. Pokud s nimi chceš do slané vody a vody celkově, nekašli na periodický servis a v předepsaných intervalech je nech servisovat a přetěsnit.
Návštěvník dlubix Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Viděl bych problém poze ve velikosti, protože 45,5mm je na nošení 24/7/365 trochu moc. I ty Daytony bych viděl jako vhodnější pro každej den, než velké PO. Ale proti gustu...
Tikal Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 No záleží na velikosti ruky, jsou to velmi pohodlné hodinky /z vlastní zkušenosti/ a zvláště na drátěnce. Musíš jenom počítat s tím, že automaty nemají obecně rády příliš mnoho otřesů, např. extrémní cyklistika, sbíječka a pod.
Návštěvník dlubix Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 No záleží na velikosti ruky, jsou to velmi pohodlné hodinky /z vlastní zkušenosti/ a zvláště na drátěnce. Musíš jenom počítat s tím, že automaty nemají obecně rády příliš mnoho otřesů, např. extrémní cyklistika, sbíječka a pod. Tak jasně. Pokud má zápěstí 25cm, tak to bude ok.
Dann Odesláno 23. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Díky za všem za odpovědi a názory. velikost: Ještě to v hodinářství vyzkouším na ruce. Možná že nakonec vezmu 42.nošení: Na kolo si je asi odpustím.Daytona: Asi by byly vhodnější. Nepředpokládám ale že je seženu pod 250. A takovej "vatař" Abych je likvidoval denním nošením nejsem. Servis: Jak často má být pravidelný servis? Popravdě, když jsem začal chodit na toto fórum, pravidelné servisování mě trochu šokovalo. Měl jsem po dědovi hodinky EBEL. Byly dost staré. Děda je měl podle mě minimálně 30 let. Dostal jsem je ve 13 letech absolutně bez servisu a bez údržby (to se psal rok 1985) a sundal jsem je z ruky někdy po maturitě v roce 1990. Celou tu dobu jsem je jednou denně natáhl a šlapaly v pohodě. To jsem byl samořejmě blbej a sundal jsem kvůli nablýskanýmu Casiu- :-( Vodotěsné určitě nebyly, ani jsem to nezkoušel.Hodinky se potom někam zatoulaly, čehož čím dál víc lituji. Ale celkově nebyl servis zapotřebí.Nyní mám asi 5 let Citizeny (asi za 20 000). jednou dvakrát ročně jsou na horách, jednou ročně v moři, nespočetně krát ročně v chlorovaném bazénu, denně 2× sprcha. A nejsou přetěsňované ani jednou.Předpokládal bych tedy u hodinek za 100 000 že těsnění bude odpovídat kvalitě a přetěsnění bude stačit tak 1× za 5 let.....
Návštěvník dlubix Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Nejsem Omegaman, ale za Rolex... První servis stačí bohatě po sedmi letech, po záruce jednou až dvakrát do roka kontrolovat WR u hodináře, další servis po 5 - 7 letech.Při opravdu častém koupání ve slané vodě bych ale přetěsňoval každé tři roky. Ad Daytona. Nemyslím, že by se při pravidelném nošení nějak ničily.Jako vyloženě pracovní se dají pořídit nějaký Seiko, starší Omegy nebo Béčka.... Kupovat si ale Daytony a k nim hodinky na denní nošení,mi smysl nedává. Je to prostě škoda je nechat zahálet.
jacob Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 (upraveno) Periodický servis stačí jednou za 3-5 let. Pokud hodinky nepřijdou do styku s vodou, je zbytečné lézt do nich i po 5 letech, ale v tvém případě je dobré ten servis nezanedbat právě z důvodu, aby jsi měl jistotu, že Ti do hodinek za 100 000 Kč nenateče. 2dlubix: já mám také leštěnky (v mém případě darem získané Zenith), které nosím výjimečně a k nim pracovní Panerai, které nosím na kolo, do vody, na stavbu, ke košili na jednání - prostě pořád. U mě je to více o vztahu k hodinkám, než o hodnotě jedněch nebo druhých :-). Upraveno 23. února 2015 uživatelem jacob
jacob Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 (upraveno) double, sorry Upraveno 23. února 2015 uživatelem jacob
Dann Odesláno 23. února 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Nejsem Omegaman, ale za Rolex... Asi to ještě zvážím. Tento názor mi dává smysl.
SCIFI Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 K daytonam nosit neco velikosti PO nema cenu. Zvyknes si na velkej prumer a daytony uz nedas na ruku. (Vlastni zkusenost) Na denni noseni si kup Suby, GMT mastery nebo SD budes spokojenej. Neni lepsi kombo.
michca Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Mně naopak dává smysl mít dvoje hodinky rozdílných rozměrů. Daytony jsou vskutku menší a i takovým dojmem na ruce působí (což není vůbec na škodu, ba naopak). A na denní nošení větší robustní hodinky - a PO jsou dle mého nejuniverzálnější hodinky (ať z hlediska designu, tak cena/výkon). Ale opravdu Danne dobře odzkoušej tu velikost a taky váhu těch 45,5 mm. A pokud by rozměr vyhovoval, určitě porovnej i materiál Liquidmetal s normálními.
Martyp Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Já jen ke všemu zmíněnému podotknu, že po vyzkušení obou velikostí PO s cal. 8500 se přikláním k 45,5mm..Osobně mám zápěstí 18cm a tam průměr 45,5 nevadí..Jde spíš o výšku hodinek, která je jak u 42 tak 45,5 díky stroji stejná..A vlastně i 42ky to na ruce opticky zmenšuje...U větších POček se díky průměru od pohledlu nezdá taková, nazval bych to, že se prostě víc "rozloží"...
tedwine Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Obvod 18cm , ziadny problem, urcite velkost 45,5 , je to proporcne o dost vyvazenejsie, pretoze ako kolega spominal, vyska je u 42 aj 45,5 rovnaka a tie 42 mi pripadali dost male. Druha vec je vaha, ja ich mam titanove,takze je to ok, pri ocely by som si nebol isty pouzivania 24/7..
tedwine Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 AD Liquidmetal.. je to prekrasna farba,treba zvazit. Ja ked som kupoval, tak vo Watchdeluxe aupark mali 4 ci 5 rozne PO tak som si mohol vsetko vyskusat a rozhodnut sa. Celkom pozitok taky nakupup...
wizard-ov Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 Starší PO jsou placatější. Pokud je chceš vyloženě jako pracovní, tak bych je zvážil. Ale zase mají kratší rezervu a imho hnusnější cifr než 8500.
Martyp Odesláno 23. února 2015 Nahlásit Odesláno 23. února 2015 PO s cal. 2500 nemají průhled dýnkem, zda se nepletu, tak tam vzhled strojku asi "neurazí".. a jak píše wizard-ov, tím, že jsou nižší, by na denní nošení mohly být maličko příjemnější..Ale i cal. 8500 se dá myslím nosit v pohodě denně...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se