Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kritéria COSC

1. Průměrná denní odchylka -4/+6 sekund
  2. Průměrná změna odchylky 2
  3. Největší změna odchylky 5
  4. Rozdíl mezi odchylkami v horizontální a vertikální pozici -6/+8
  5. Největší změna odchylky 10
  6. Teplotní změna -0,6/+0,6
  7. Odchylka obnovení -5/+5    

Záleží jak jsou staré a kdy proběhl servis.

Odesláno (upraveno)

Ad kritéria - jj, na to jsem právě narážel (-4 až 6 s denně).

Hodinky byly kupované u Dušáka 31.1. a používané jsou v podstatě až od tohoto Po.

Upraveno uživatelem svobod3
Návštěvník dlubix
Odesláno (upraveno)

Je to dost IMO. Máš nový model hodinek, pravděpodobně ještě v záruce. Nechal bych je postelovat.

Edit: teď vidím, že určitě v záruce. Nechal bych je tak dva měsíce ještě zabehnout.

Upraveno uživatelem dlubix
Návštěvník YPO
Odesláno

Je to dost IMO. Máš nový model hodinek, pravděpodobně ještě v záruce. Nechal bych je postelovat.

Edit: teď vidím, že určitě v záruce. Nechal bych je tak dva měsíce ještě zabehnout.

sedum vteřin do plusu bys nechal štelovat? ..... ještě, že tu není žádný hodinář, páč by vodplif :)

Návštěvník dlubix
Odesláno

sedum vteřin do plusu bys nechal štelovat? ..... ještě, že tu není žádný hodinář, páč by vodplif :)

Jo nechal. Iztapo, kurwa kde jsi? :D

Odesláno

Tak moje Brajtle s COSC udělaly za první den snad -50s, ale od druhého dne to je v řádech jednotek sekund to plusu. Ještě než je někam odneseš, tak jim pár dní/týdnů určitě dej :)

Návštěvník YPO
Odesláno

Jo nechal. Iztapo, kurwa kde jsi? :D

vole vy ste jak děti :) .... polohy .... natažení ...... atd atd ...... kdyby mi šly moje rádiem řízený hodiny 7 vteřin tak vypiju láhev burbonu

Odesláno

Ja bych si koupil votvirak na konzervy a posteloval je sam. Te cerveny email si vzdycky clovek domaluje sam :)

Moje bondofky jdou od zacatku v prumeru +2s/d pri 24h denne na ruce. Ale asi bych taky neresil nic do +10s/d

Odesláno

vole vy ste jak děti :) .... polohy .... natažení ...... atd atd ...... kdyby mi šly moje rádiem řízený hodiny 7 vteřin tak vypiju láhev burbonu

Ty tu flasku vypijes stejne :)

Odesláno

Vážně z ničeho nic (změna nošení, winderu ...)? To mě trošku děsí, u chronometru bych takovou změnu až po roce nečekal:)

Já jsem po cca týdnu a půl stále na +- 7s do plusu. I když jsem stále "nováček", tak už vím, že absolutní přesnost není cílem, jde v podstatě o "pánský šperk". Nicméně u COSC byl čekal o něco víc, takto mi jdou Omegy stejně jako Longines HQ. A překvapivě Orient, u kterého bych to nečekal, je na méně než půlce.

Odesláno

Kluci to chce mít těch hodinek hromadu, od vintážek po drahý stroje. Pak to přestanete řešit. :) Mě dělají cca +5sec/den což mi přijde dobrý, ale měřit jsem to přestal před půl rokem spíš víc. Takže teď už vlastně nevím :)

Odesláno

No přiznám se, že se tam pomalu blížím. Za cca 2 měsíce má sbírka obsahuje 5 ks při celkové ceně přes 200 tis Kč. Že já na tohle fórum lezl:-)

Odesláno

To mě navádí na téma "jak jste se dostali k hodinkám", není tu už někde?:) Pokud jde o mojí osobu, tak mi po Vánocích přítelkyně sdělila, že už je čas na to, abych začal nosit dospělácký hodinky a ne nějaký Casia a v budoucnu Apple Watch. Tenkrát jsem si myslel, že všechny "lepší" hodinky jsou quartz a mechanický jsou jen ty po dědečkovi:-) Tak jsme koncem prosince zašli do Koscomu (jiný větší hodinářství v Praze jsem neznal) a koupili první Londžínky:-) Protože jsem "zaměřený na detail" (o tom vypovídá i ta posedlost přesností), tak mě zajímalo, jak rozleštit drobnou vlásečnici způsobenou obsluhou v Koscomu (ženská s mega gelovejma nehtama). No a tak jsem se progooglil až sem ... a protože když mě něco zaujme, tak do toho jdu po hlavě, tak jsem teď tam, kde jsem:-))))

BTW Přítelkyně teď lituje, že se v prosinci o hodinkách vůbec zmiňovala:-))))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...