Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po přečtení tohoto vlákna konstatuji, že není hororovější literatury. Ještě že jsem ty svoje vintážní Omegy přenesl od těch patologů k normálnímu doktorovi (aspoň doufám)!

Jsou - li nějaké novější poznatky o této skvělé firmě, bylo by dobré je up-datovat

• Odpovědi 235
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Tak jsem to celé pročetl - a jsem velmi na rozpacích :guiltysmiley:

Uvažuju (nebo uvažoval?) jsem o koupi Omeg. Věděl jsem, že u Hanáka to určitě nebude, už než jsem to tu přečetl. ALE zajímalo by mě, jestli někdo z přítomných napsal do Omegy a popsal situaci A HLAVNĚ - co mu z Omegy odpověděli. Protože jestli je to Omeze jedno, jak jim servisujou hodinky (za ne úplně malý prachy) někde v Čekistánu - tak snad ty Omegy ani nechci. A Hamiltony snad už vůbec ne.

Upraveno uživatelem giallo
Odesláno

Taky jsem to docetl prave ted. Mam na ceste moje prvni automaty vintage Omegy, ktere jsem si chtel nechat u Hanaka zkontrolovat a seridit, ale ted uz se mi to nezda jako dobry napad.. Poradi nekdo kam to mam v Brne dat? Nemusi to byt certifikovany servis Omeg, stejne ty moje uz zaruku davno nemaji..

Odesláno
Taky jsem to docetl prave ted. Mam na ceste moje prvni automaty vintage Omegy, ktere jsem si chtel nechat u Hanaka zkontrolovat a seridit, ale ted uz se mi to nezda jako dobry napad.. Poradi nekdo kam to mam v Brne dat? Nemusi to byt certifikovany servis Omeg, stejne ty moje uz zaruku davno nemaji..

Udělejto jak radí znalci a jak jsem nakonec učinil i já. Odnes to do Oriosy. Já zatím zkušenost nemám, ale dal jsem na rady kolegů z Chronomagu.

Odesláno

Asi to tak udelam.. ale nejdriv chci vyzkouset doma jejich presnost a rezervu chodu.. abych mohl videt nejake zlepseni (doufam, ze zlepseni) po jejich vycisteni a serizeni.. Az je budes mit zpatky, tak dej vedet jak to probehlo..

Odesláno
Asi to tak udelam.. ale nejdriv chci vyzkouset doma jejich presnost a rezervu chodu.. abych mohl videt nejake zlepseni (doufam, ze zlepseni) po jejich vycisteni a serizeni.. Az je budes mit zpatky, tak dej vedet jak to probehlo..

Taky doporučuju Oriosu...a to z vlastní zkušenosti. Mně osobně tam dělal pan hodinář Tesař "lehčí opravu" dvou kousků a bylo vše bez problémů.

Odesláno
Taky doporučuju Oriosu...a to z vlastní zkušenosti. Mně osobně tam dělal pan hodinář Tesař "lehčí opravu" dvou kousků a bylo vše bez problémů.

Ať je to trochu zajímavější, tak aspoň naznač jaké hodinky, popř. foto atd..

Odesláno
Ať je to trochu zajímavější, tak aspoň naznač jaké hodinky, popř. foto atd..

Jedny kapesní, které si velice cením potřebovaly vyčistit a promazat. Není to sice žádnej kumšt, ale jsou zlatý a každej škrábanec by byl hodně poznat, zlato je měkký, takže můžu tvrdit, že práce byla odvedena dobře. Druhý hodinky jsou levný quartzky, který potřebovaly jenom otevřít a vysušit, protože byly zamlžený. Taky by to asi zvládl každej, ale opět práce na kterou si nemůžu stěžovat. I když každej asi ne, jak jsem tady četl zkušenosti s panem Hanákem, poškrábat se dají hodinky i u sebemenšího zákroku.

Odesláno
Muzu se zeptat na kolik te tam vyslo to vycisteni a promazani? Staci priblizne..

Čoveče už si to nepamatuju, ale řekl bych že nějak kolem 200. Nechci kecat, ale vím jistě, že to bylo v řádu stokorun a pětikilo to nepřešvihlo ani ve snu.

Odesláno
Aha, tak to je dobry.. ja se bal ze to bude litr nebo tak neco.. To vis, do ted jsem chodil jenom menit baterky <_<

Tolik určitě ne, ona ta kapka oleje je asi levnější než placatá baterka :-D Nee, zlehčuju to. Jasně, že se neplatí jenom materiál. Ale na to, že ty hodinky před tím šly jenom natáhnout, ale tikat se jim nechtělo, je to IMHO levná oprava. BTW všimni si co má na ruce pan hodinář, taky si je seřizoval sám ;-)

Odesláno

U Hanáka jsem měnil baterku a nic nepoškrábali. Dokocne jsem si s panem hodinářem i chvíli povídal. Hodinky ho zaujaly a lecos mi i ladičkovém systému vysvětlil. Takže jsem spokojen.

Co mě ale pobavilo, byla cena výměny. Tím si teď nestěžuji na Hanáka, dovedu si představit, že jinde je to stejné.

Cena výměny baterie u značkových hodinek (v tomto případě vintage Longines) byla 300Kč.

Pokud by to byly neznačkové hodinky či méně zvučná značka, stálo by to polovinu.

Prostě cena výměny baterie se děje podle ceníku, takže třeba baterka do quartzek Omega bude stát dvojnásobek, co baterka do Tissotek :)

Odesláno
U Hanáka jsem měnil baterku a nic nepoškrábali. Dokocne jsem si s panem hodinářem i chvíli povídal. Hodinky ho zaujaly a lecos mi i ladičkovém systému vysvětlil. Takže jsem spokojen.

Co mě ale pobavilo, byla cena výměny. Tím si teď nestěžuji na Hanáka, dovedu si představit, že jinde je to stejné.

Cena výměny baterie u značkových hodinek (v tomto případě vintage Longines) byla 300Kč.

Pokud by to byly neznačkové hodinky či méně zvučná značka, stálo by to polovinu.

Prostě cena výměny baterie se děje podle ceníku, takže třeba baterka do quartzek Omega bude stát dvojnásobek, co baterka do Tissotek :)

Jsi si jistý, že rozdílnost v ceně je opravdu závislá na značce hodinek? Já bych řekl, že spíše na typu baterie.

Odesláno
Jsi si jistý, že rozdílnost v ceně je opravdu závislá na značce hodinek? Já bych řekl, že spíše na typu baterie.

Ano, jsem.

Paní ze servisu se ptala hodináře na značku hodinek, ve kterých se baterie měnila, ne na typ baterie.

Stačí nahlédnout do jejich ceníku servisních oprav - servis automatů bez komplikací je rozdílný u Longines a třeba Certina, i když se jedná o stejný strojek (2824).

A servis 7750 v Brajtlích stojí skoro tolik, co celé Tissotky se 7750 ;)

Tady tomu tak nějak i rozumím. Tohle celkem chápu.

Ale výměna baterie je, myslím, stejně náročná, u libovolných hodinek.

Ale jak jsem již psal - tohle není výtka vůči Hanákovi, takhle to má určitě každé značkové hodinářství.

Odesláno

Ohledně té ceny by to dávalo smysl. Nejde jen o cenu baterie a cenu práce, ale i o jakousi rezervu pro případ nějakého průšvihu. Našemu hodináři se už vícekrát stalo, že mu při zavírání hodinek např. prasklo sklíčko a když stojí třeba deset tisíc, tak to už je opravdu hodně vyměněnejch baterek. A stát se to může každému hodináři (praskne sklo, hodinky poškrábe,...). Samozřejmě rozdíl je v přístupu, pokud něco pokazí, měl by to dát dohromady (jde-li přeleš***, nejde-li tak třeba i novým pouzdrem), tak se totiž pozná kvalitní hodinář.

U Rolexek vyplázneš za výměnu baterky litr a ani nemrkneš :D

Odesláno

OK, aspoň jsem zase o něco chytřejší :-) Naštěstí se mě to netýká. Od té doby co chodím na Chronomag si už nejspíš žádný hodinky na baterku nekoupím :thumbsup_anim: I když výslednej finanční efekt známe všichni :crying_anim02:

• Po roku...
Odesláno

Pročítám si tady tak různá vlákna jako nový člen a musím říct, že při pročítání tohoto vlákna ohledně vašich zážitků s hodinářstvím Hanák jsem se nestačil divit. Opravdu jsem neveřil vlastním očím, je velice smutné zjistit, že i po tolika letech se nekteří obchodníci nenaučili poskytovat adekvátní služby svému sortimentu a mít určitou úctu ke svým stávajícím zákazníkum :-(

Foundrymanovi - respect k Tvé trpělivosti. :-)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Je to smutné číst si, jak jednají v autorizovaném servisu. Ještě smutnější na tom je, že např. s Tag Heuerem jinou volbu, jak Hanák v Brně, nemám. Když jsem navštívil s TH Dušáka v Praze, tak mě poslal k Hanákovi. Dušák prý TH nedělá.

Kam tedy na případný servis chodit?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...