Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník swanieck
Odesláno

Nedávno jeden můj kolega prohlásil, že levně prodá mezonetový byt 4 +1 na ulici Cejl s výhledem na MORE :clap:  .... neměl jsem ani odvahu jít se na ten byt do té válečné zóny podívat  :raygun:

• Odpovědi 46
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Švagrová měla byt na Soudní (znalci vědí), taky mezonet i když maličkej a výhled tam byl celkem pěknej, přes střechy na Špilberg, malá teráska. Já jsem se tam teda bál nechat i zaparkovaný auto, když jsme k nim šli na návštěvu, ale oni si kupodivu nestěžovali.

• po měsíci...
Odesláno

Kolegove Brnaci, premyslim o bydleni v Brne ale vubec to tam neznam, vyhovuje mi jeho umisteni v ramci CR a okolnich zemi.

Nemate nekdo tip jak na lokalitu kde je prijemne bydleni, pripadne konkretne na nejake novostavby? Jedna se mi o vesti byt min. 100m, pripadne nejakou řadovku s mensi zahradkou/dvorkem?

Diky.

Odesláno (upraveno)

Zalezi jestli preferujes spise centrum (byty drazsi, u starsich bytu problem s parkovanim, nabidka radovek omezena), nebo okoli.

Ze me idealni bydleni Zabovresky a Komin. Rozumna vzdalenost od centra, docela blizko zelene a zadnej Bronx. Novostaveb je tu dost, ale taky je o ne zajem.

Upraveno uživatelem l.adamek
Odesláno

Nemusi to byt centrum (ne satelit), klidne nekde na okraji, aby tam bylo nejake MHD, skolka, skola, detske hriste, doktor atd. Klidne posli tip na nejake novostavby kde chodis kolem a libi se Ti to. diky

Zalezi jestli preferujes spise centrum (byty drazsi, u starsich bytu problem s parkovanim, nabidka radovek omezena), nebo okoli.

Ze me idealni bydleni Zabovresky a Komin. Rozumna vzdalenost od centra, docela blizko zelene a zadnej Bronx. Novostaveb je tu dost, ale taky je o ne zajem.

Odesláno

Bydlim na pomezi Zabovresky, Komin takze muzu doporucit co znam v okoli.

Podivej se na ulice:

Sochorova (2 novostavby), Podveska (4 novostavby), Junacka (5-10 let stare bytovky), Stursova (novostavba Meandr).

Odesláno

Ok, takze doporucujete spis severozapad Brna, Bystrc to uz je moc z ruky?

Bydlim na pomezi Zabovresky, Komin takze muzu doporucit co znam v okoli.

Podivej se na ulice:

Sochorova (2 novostavby), Podveska (4 novostavby), Junacka (5-10 let stare bytovky), Stursova (novostavba Meandr).

Řečkovice, Mokrá Hora - prakticky dědina, Medlánky, novostavby na Lesné. Ve všech čtyřech případech dojdeš pěšky do lesa a do centra je to cca 15 - 20 minut.

Odesláno

Bystrc je cca dvojnásobná vzdálenost. Ale já ten konec Brna moc neznám, když se řekne Bystrc představím si obrosvké lány sídliště a vokolo pole. Taky záleží kterej konec Bystrce, je to strašně roztáhlý.

Odesláno

ty nový byty s výhledem na přehradu jsou boží,.... sám jsem tam o bytu uvažoval, ale manželka chce zůstat v rámci medlánek.... ty jsou michodem taky pecka....

Odesláno

Ok, takze doporucujete spis severozapad Brna, Bystrc to uz je moc z ruky?

Hlavně musíš vědět, kam budeš běžně dojíždět a kam bude dojíždět zbytek rodiny. Práce, studium, zábava. Chceš se pohybovat na 95% autem nebo MHD atd. Denně dojíždět MHD z Bystrce třeba jen do centra, neřkuli přes celé město, je klidně hodina cesty. Když máš např. home office s právními službami a pojedeš xkrát během dne něco podávat, pracovní schůzky apod., tak je to také na zvážení. Vyber podle životního stylu. Brno je celkově v pohodě. Vyhnul bych se Židenicím, Lískovci, Bohunicím a bronxu. Střed města je taky relativní pojem dle lokace.

Odesláno (upraveno)

Diky za tipy panove, koukam co se prodava v danych lokalitach, cestovat do centra nejak pravidelne nemusim, praci mam mimo Brno. Nektere nemovitosti jsou bomba, tomu take odpovida jejich cena, predtim bych ani netipoval ze je to celkove na urovni Prahy.

Upraveno uživatelem blackhead
Odesláno

Diky za tipy panove, koukam co se prodava v danych lokalitach, cestovat do centra nejak pravidelne nemusim, praci mam mimo Brno. Nektere nemovitosti jsou bomba, tomu take odpovida jejich cena, predtim bych ani netipoval ze je to celkove na urovni Prahy.

Tím pádem bych popřemýšlel o bydlení na okraji až v okolních obcích. Ani to nemusí být extra z ruky. Ořešín, Soběšice, Žebětín apod. Byl jsem v několika nových místních bytovkách a poměr cena výkon by mne nepřesvědčil. V důsledku je to prostě velký novodobý panelák a s ostatními nájemníky řešíš ty samé žabo-myší války. S lokací je taky leckdy problém. Když začal trend tohoto bydlení, tak se v Brně všichni mohli poto z Majdalenek. Ve finále jsou z toho byty ve velkých panelácích, pod nimi vznikly alberty apod., z jedné strany jsou mhd zastávky se silnicí a polem paneláků, z druhé strany vybydlená příměstská jakože zeleň se silnicí. Projekt novostaveb dál od Nových sadů je ještě lepší. Z jedné strany nádraží plné bezdomovců a nekalých živlů, každý večer až do rána srotiště a nástupní stanice všech ožralých na rozjezdy, kolem docela hlučné a frekventované silnice, za domem trochu bronx až po Pekařskou. Denisovy sady na Petrově, na které se díváš jsou zpravidla také plné chlastající mládeže. Většina bytových jednotek je zpravidla pronajímána studentům. V luxusnějších je dost rusů a islámců. Novostavbu bytovku bych dost zvažoval.

Odesláno

Hlavně musíš vědět, kam budeš běžně dojíždět a kam bude dojíždět zbytek rodiny. Práce, studium, zábava. Chceš se pohybovat na 95% autem nebo MHD atd. Denně dojíždět MHD z Bystrce třeba jen do centra, neřkuli přes celé město, je klidně hodina cesty. Když máš např. home office s právními službami a pojedeš xkrát během dne něco podávat, pracovní schůzky apod., tak je to také na zvážení. Vyber podle životního stylu. Brno je celkově v pohodě. Vyhnul bych se Židenicím, Lískovci, Bohunicím a bronxu. Střed města je taky relativní pojem dle lokace.

Proc se vyhnout Zidenicim? Je to vyborna ctvrt bez cig..su-do centra mesta(svobodak) 10-15minut pohodlne chuze ,ale cenove teda zadna sranda,to jee pravda...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...