Přejít na obsah

Dokonale kopie svycarskych hodinek...

Kukla

Doporučené příspěvky

Odesláno

Moc nechapu co tady vsichni mate proti kopiim svycarskych hodinek vyrobenym v Cine. Dnesni faky jsou jiz tak dokonale, ze nepochopim jak nekdo muze utratit za originaly vsechny ty nekrestanske sumy co za to chcou. To si radeji koupim dokonaly fejk za desetinovou cenu s naprosto stejnout kvalitou jen s jinym strojkem a i ten si muzu u tech lepsich vybrat s original svycarskym i kdyz i ty Asijske kopie 7750 nebo 2824-2 jsou podle nekterych testu lepsi nez originaly.

Tady je forum kde se resi jen fejky a toto je priklad testu kopie ETA 2824-2: http://www.rwg.cc/members/Movement-review-...OPY-t22000.html

Osobne mam jiz tyto modely a jsou naprosto dokonale, antireflexni safirova skla, chirurgicka ocel atp. Mistni hodinar u ktereho si hodinky nechavam seridit a "promazat" zasne nad jejich kvalitou a dilenskym provedenim. Mam dojem, ze pro ty co nemaji moc penez a chcou za kazdou cenu neco hezkeho v mechaice neni lepsi volby.

a ted setrim na tyhle nadherne panerai Luminor FlyBack 1950:

• Odpovědi 97
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

100 ludi 100 chuti

ja ta za tvoj nazor neodcudzujem

mimochodom tie paneraiky zo zafirom a valjouxom su fakt coool

Odesláno

Jo, taky nechápu. Ale věř mi, než bych si koupil ty fejky Luminor FlyBack 1950, tak bych opravdu raději nenosil nic. O nic nejde ale proč mám pocit, že když si někdo koupí věc, která se tváří jako originál a přitom je sprostou napodobeninou, proč mám pocit, že s tím člověkem není něco v pořádku? Proč si nekoupíš za ty (nemalý) prachy něco normálního, něco, co aspoň nic nekopíruje... To takhle děláš se vším? Říkáš kurvám v bordelu "miláčku"?

Odesláno

No a duvod koupe hodinek Omega za $300 je ten ze chces mit levne mechaniky, nebo chces aby si lidi okolo tebe mysleli ze mas doma sbirku Omeg a Rolexu? Kdo ty hodinky pozna se ti vysmeje a kdo hodinky neresi, tomu je to jedno. Urcite ti to ale bude s falesnyma Panerai sluset, az si vezmes tricko REOBECK a boty Adihas. Ja verim, ze v cine jsou schopni udelat "dokonaly padelek", ale tady nejde jen o to, ze to vypada skoro jako...

Tohle je taky skoro Freddie Mercury 26_revival.jpg :D

Odesláno

Kukla má pravdu. Naprosto s ním souhlasím. Konečně jsem prozřel. Originál je na hovno.

Zítra si zajdu do copycentra a nechám si barevně okopírovat Modrý Mauricius. Rozšířím jím svou sbírku známek a nikdo nic nepozná. A budu mít vlastně originál jen za pár korun, které dám obsluze kopírovacího stroje :D :D :D

http://cs.wikipedia.org/wiki/Modr%C3%BD_mauricius

Odesláno
Kukla má pravdu. Naprosto s ním souhlasím. Konečně jsem prozřel. Originál je na hovno.

Zítra si zajdu do copycentra a nechám si barevně okopírovat Modrý Mauricius. Rozšířím jím svou sbírku známek a nikdo nic nepozná. A budu mít vlastně originál jen za pár korun, které dám obsluze kopírovacího stroje :D :D :D

Správně, a pak vojeď nafukovací pannu! :)

Někdy mně to tady přijde jak v blázinci.

Odesláno

At si kazdej koupi co chce, je to jeho vec, jen by me zajimalo proc si kupovat napodobeninu - aby si okoli myslelo, ze jsem frajer? neni lepsi si za ty penize koupit neco levnejsiho, ale original. To mi pripada jako nosit pricesek a mit dobrej pocit, ze si kazdej mysli, ze jsem kudrnac a vsichni me obdivujou. Podotykam, ze to neodsuzuju, ale nechapu. :D

Odesláno
Dnesni faky jsou jiz tak dokonale, ze nepochopim jak nekdo muze utratit za originaly vsechny ty nekrestanske sumy co za to chcou.

Vies, ide o to, ze Chronomag je forum milovnikov hodiniek. A aj ked to mozno nechapes, ale vacsine clenov na tomto fore nejde o to, aby ohurili svoje okolie, co je asi dovod tvojho nakupu tychto "fakov", ale ide o subjektivnu radost z konkretnych hodiniek. Ja osobne, kym si nasetrim na PAM 00220, budem velmi rad nosit svoje Black Samurai od Seiko...

Odesláno
Moc nechapu co tady vsichni mate proti kopiim svycarskych hodinek vyrobenym v Cine. Dnesni faky jsou jiz tak dokonale, ze nepochopim jak nekdo muze utratit za originaly vsechny ty nekrestanske sumy co za to chcou. To si radeji koupim dokonaly fejk za desetinovou cenu s naprosto stejnout kvalitou jen s jinym strojkem a i ten si muzu u tech lepsich vybrat s original svycarskym i kdyz i ty Asijske kopie 7750 nebo 2824-2 jsou podle nekterych testu lepsi nez originaly.

Tady je forum kde se resi jen fejky a toto je priklad testu kopie ETA 2824-2:

Osobne mam jiz tyto modely a jsou naprosto dokonale, antireflexni safirova skla, chirurgicka ocel atp. Mistni hodinar u ktereho si hodinky nechavam seridit a "promazat" zasne nad jejich kvalitou a dilenskym provedenim. Mam dojem, ze pro ty co nemaji moc penez a chcou za kazdou cenu neco hezkeho v mechaice neni lepsi volby.

a ted setrim na tyhle nadherne panerai Luminor FlyBack 1950:

Moc si cením toho, že jsi věnoval tolik času registraci, abys nám svůj názor sdělil. Teď nebudu v noci spát a budu se tlouct do palice kolik jsem mohl ušetřit peněz, kdybys přišel o dva roky dřív!

Nevíš kde sehnat kvalitní kopie prim spartak, orlík a linea?

Odesláno
Moc si cením toho, že jsi věnoval tolik času registraci, abys nám svůj názor sdělil. Teď nebudu v noci spát a budu se tlouct do palice kolik jsem mohl ušetřit peněz, kdybys přišel o dva roky dřív!

Nevíš kde sehnat kvalitní kopie prim spartak, orlík a linea?

http://www.prim.cz/kolekce/ :)

Odesláno
Koukám , že "kukla" s vámi hezky zahejbala. Nechte ji žít , třeba někdy pochopí. :lol:

Snad ano, ovšem při jeho sběratelské vášni :lol: to zřejmě chvíli potrvá

Odesláno

Konečně si asi koupím Datograph od A.Lange & Söhne, prohlédnu, jestli je mají v platině a černý číselník. Jestli nejsou šmejdi, tak mi k tomu přibalí Porsche Riksha - naprosto ekologický vůz poháněný vlastními větry kuliho.

Kuklo na originál od Langeho nemám, tak si koupím možná nějaké pěkné Zeno s kalibrem Valjoux 7750 za 1 % ceny A.Langeho Datographu, zato poctivý originál. Koupil bysis ty fake, kdyby tam bylo poctivě napsáno ........... Isem na Pi-chu Shanghai China?

Odesláno
Konečně si asi koupím Datograph od A.Lange & Söhne, prohlédnu, jestli je mají v platině a černý číselník. Jestli nejsou šmejdi, tak mi k tomu přibalí Porsche Riksha - naprosto ekologický vůz poháněný vlastními větry kuliho.

Kuklo na originál od Langeho nemám, tak si koupím možná nějaké pěkné Zeno s kalibrem Valjoux 7750 za 1 % ceny A.Langeho Datographu, zato poctivý originál. Koupil bysis ty fake, kdyby tam bylo poctivě napsáno ........... Isem na Pi-chu Shanghai China?

Vlastní větry kuliho, to fakt žeru, dost dobrý.

Odesláno

Kašlu na hodinky :thumbsup_anim: Začnu sbírat známky, díky za odkaz,už mám Modrýho a Červenýho Mauricia :guitar:

Odesláno

Panove presne takovou reakci jsem cekal. :) Nevim z jakeho duvodu mate pocit ze ty hodinky kupuju proto abych svemu okoli ukazal jaky jsem "king" a kolik tech nadhernych a drahych hodinek jsem si uz mohl za svuj mesicni plat koupit. Ja si tyto napodobeniny (i kdyz tezko mi tohle slovo leze z ust) kupuji ne proto ze chci nekomu neco dokazovat ale jednoduse proto ze se mi libi a maji pro mne podobnou sberatelskou hodnotu jako bych si koupil original. Vzdyt Cina je neuveritelny skanzen komunismu a utlacovani pracujicich lidi a buhvi jak dlouho tam jeste tento neuteseny stav potrva. Rad tedy budu mit doma neco co po zaniku tamniho systemu (pokud k nemu dojde) uz nebude mozne nikde videt. Je sice jasne ze to v jistem smyslu neni korektni vuci vyrobcum, kteri navrhuji design a nejaky Cinan je pak okopiruje do posledniho detailu bez jakyhkoli pohnutek. Ale mam dojem ze to je jen jediny aspekt, ktery by mohl nejakym zpusobem atakovat me svedomi neberu li v uvahu, ze podporovat Cinskou ekonomiku je nespravne a nekorektni, ale to bychom si dnes nemohli koupit vubec nic.

Pro mne jsou tyto repliky nadhernymi sberatelskymi a podotykam extremne kvalitnimi kousky! V zadnem pripade se s nimi nestydim jit do spolecnosti, protoze stejne 99% obyvatelstva se v hodinkach prilis nevyzna a kdyz tak je zaujmou jen podle designu. Nektere repliky jsem si zamerne neporizoval se svycarskymi strojky, ale s "original cinskymi napodobeninami" (uz vidim jak se nekterym z vas oteviraji kapesni noziky), protoze jsem chtel mit 100% kopii, chtel jsem vlastnit jejich kalibry nebo kalibry vyrobene podle svycarskych vzoru. Je zajimave jak se vyviji a jak vznikaji nove verze, ktere uz maji nekdy i lepsi vlastnosti nez original. Fascinuje mne tedy jejich honba a snazeni v tomhle smeru i kdyz to samozrejme neni vuci vyrobci, ktery mnel hlavni mentalni podil na vzniku kalibru korektni. Abych to tedy shrnul, pokud nekoho me hodinky zaujmou a to je skoro vzdy nebot si vybiram zasadne modely nad 45mm prumeru pouzdra vzdy rikam, ze jde o repliku, kterou si muze zakoupit tam a tam... Sice si troufam tvrdit ze u mnohych modelu by ani nekteri z Vas nepoznali rozdil od originalu, ale proc bych mnel nekomu neco takoveho tvrdit. Ja si ty hodinky nekoupil pro to abych dokazoval kolik mam (nemam) penez, ale proto aby mi delaly radost, proto ze je to svym zpusobem orginal, proto ze je to krasna a kvalitni mechanika za rozumny peniz. Za usetrene penize pak mohu vzit rodinu na dovolenou a necitim zadne vycitky svedomi, ze jsem je okradl, a koupil si Panerai za 6000$. Jedine vycitky mohou byt z toho ze jsem opet prispel Cinanovi na to aby mohl dale vykoristovat v pracovnich taborech zamestnance a srazet tak diky tomu ceny svych vyrobku na materialove vyrobni naklady. Nesdilim ale nazor asia = smejd! Je to zde jako vsude jinde akorat v jinych cenovych relacich.

Odesláno

Ještě bych dokázal pochopit, že si ty hodinky někdo kupuje, nedokážu ale pochopit jak to může někdo takhle vyrábět a prodávat. To si pak vzpomenu na upřímná objetí a pusinky co si vyměňují představitelé Číny a ostatní papaláši při mezistátních návštěvách.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...