Přejít na obsah

Dokonale kopie svycarskych hodinek...

Kukla

Doporučené příspěvky

Odesláno

Můj názor na fejky (krycí název fucky) ani nechtějte vědět.

Ale když se odpoutám od tématu hodinky a vemu to globálně-galakticky: každý kousek šmejd in čajna, koupený Evropanem = zase se neprodá jeden "originál" čehokoli (trička, bot, hodinek...), který živí lidi v Evropě. Nehodlám živit a nafukovat čínskou expanzi na úkor ekonomiky v Evropě. Jak to tady bude vypadat za 20-40 let, až se moje děti budou potácet ve frontě na pracáku, protože tato ekonomika se nechá převálcovat čínským tygrem (lépe řečeno hyenou)?

Proto si nekupuju napodobeniny, padělky nebo "volně inspirované originály" čehokoli, nejen hodinek.

A vidím to ze zákulisí: naše firma má na řadu věcí užitné vzory i patenty a co myslíte, k čemu nám to je? Richtig, k hovnu... České firmy, které si nevidí do huby, sem importují čínské padělky a jsou natěšené, jak nám zatopí za zlomek ceny. Krása, tak 100 číňánků má dobrý džob (za hrst rejže) a my holt propustíme x desítek českých lidí...

P.S. Na poslední výstavě v květnu už to bylo tak, že jeden ťinťon chodí po stáncích evroských výrobců, nafocené snímky stáhne na svém ministánku do PC a zase vyráží na lov. Mezitím druhý ťinťon na stánku už dělá podle fotek první výkresy kopií v CADu a večer je posílá do fabriky !!! Což o to, kluci jsou to šikovní ALE ať se živí vlastní hlavou a ne parazitováním na tom, co vymyslel někdo jiný.

• Odpovědi 97
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Kašlu na hodinky :thumbsup_anim: Začnu sbírat známky, díky za odkaz,už mám Modrýho a Červenýho Mauricia :guitar:

No , a protože máš k dispozici milionvosumsetpadesátšesttisíc barev , budeš mít brzy muzeum. :lol: ( jako kukla )

Odesláno

kukla lora, myška byška, zajčik daže knižka, kubiki ai mjač, baraban mašyna kuoška i kartina jo a ještě vývojové stádium motýla a ninjova pokrývka hlavy a nákup drahých faků toto se mi vždy vybaví při slovu kukla :gun_bandana:

Odesláno

pro kuklu :

reaguji na tvoje ódy nahoře , musím říci že tvoje sběratelství čínských replik není napadatelné , jsou přece třeba i sběratelé nálepek od sejra. Jiná věc jsou ale tvoje nesmyslná tvrzení o jejich "extrémní kvalitě".

Tam bych ti doporučoval abys volil slova opatrněji , jinak by to mohlo na někoho udělat dojem , že jsi idiot. Nemluvě o tom , jaké renomé bys vytvořil "svému" hodináři , který je podle tebe nadšen jejich kvalitou.

Pokud se na svoje exponáty podíváš detailně lupou , budeš muset připustit , že jsi tak trochu ulít. Totiž ta kvalita nespočívá v tom jak se lesknou na slunci , jak sis možná myslel. Bude to také o životnosti a spoustě dalších věcí.

Hlavně prosím , nenasírej zdejší členy bohorovnými výroky o kvalitě a takových věcech. Jsou to často velcí znalci hodinek a ty bys měl spíš poslouchat s otevřenou hubou abyses něco naučil. (jako to dělám třeba já )

Odesláno

To vis ze jsem :) Mnozi z Vas mne znaji i osobne, chtel jsem si jen rejpnout do vosiho hnizda.

Co se tyce kvality techto hodinek, nikdo muj nazor nezmeni. Mluvi o tom zkusenosti tisicu uzivatelu replik. Samozrejme, ze repliky nelze hazet do jednoho pytle, ostatne jako cokoli jineho, kazda fabrika vyrabi v jine kvalite a je potreba si to pohlidat a diskutovat s ostatnimi. Existuji i high-end repliky v cenach nad 500$. Na Replika-Collector foru je spousta myslim si dobrych hodinaru, kteri tyto hodinky recenzuji a testuji a jejich zkusenosti (podotykam s nekterymi modely) jsou vice nez skvele predevsim pak za tu cenu za kterou jsou prodavany. Ja si tedy radeji nez Seiko Monster poridim napodobeniny Omega se svycarskym kvalitnejsim ETA strojkem za stejnou cenu.

Co se tyce podpory Cinske ekonomiky, je tomu skutecne tak jak psal Mechano. Ale jak jsem jiz psal cinskemu zbozi se nelze vyhnout zadnym zpusobem. I ten monitor na ktery ted zirate i ta klavesnice na ktere pisete a vsadim se ze i zidle na ktere prave sedite ma puvod v Cine. A pokud je jiz na necem napsano MADE IN EU tak ty materialy ze ktereho je zbozi vyrobenu pochazeji dozajista z Ciny. Doporucuji si prostudovat tyto clanky: http://www.blisty.cz/2007/7/27/art35501.html a http://blisty.cz/2007/7/24/art34904.html

Návštěvník tolja
Odesláno
Kukla- a nejsi ty zakuklený Diskutér- VrsekShop-Kenny,nebo něco takovýho?? :clap:

Také mne napadlo, že Diskutér je zpátky, a jde na nás od lesa :lol:

Odesláno

At si kazdej vyrabi co chce, to ze v Cine vokopčí všechno, to je bohužel realita... Ale nemusí na to dávat stejné jméno. Pokud se líbí design, tak OK... nebo se to kupuje kvuli "značce"? Prostě mi vadí, že to vydávaj za originál.

2Kukla: Jinak já jsem si koupil monitor HP a tam mám Made in Poland.

Odesláno
Ale když se odpoutám od tématu hodinky a vemu to globálně-galakticky: každý kousek šmejd in čajna, koupený Evropanem = zase se neprodá jeden "originál" čehokoli (trička, bot, hodinek...), který živí lidi v Evropě.

Při vší úctě, toto NENÍ PRAVDA. Ten, kdo si koupí levné čínské zboží, nijak nepoškozuje výrobce předraženého evropského. Jednoduše proto, že by si to "pravé" nikdy nemohl dovolit.

Tvoje galaktická logika funguje, pokud rozdíl v ceně je někde v desítkách procent. Tam, kde je rozdíl 1:100 a podobně, jedná se o jiné cílové skupiny zákazníků.

Jinak celé toto téma je samozřejmě úmyslná provokace a snaha rozpoutat flame war.

Odesláno
To vis ze jsem :) Mnozi z Vas mne znaji i osobne, chtel jsem si jen rejpnout do vosiho hnizda.

Co se tyce podpory Cinske ekonomiky, je tomu skutecne tak jak psal Mechano. Ale jak jsem jiz psal cinskemu zbozi se nelze vyhnout zadnym zpusobem. I ten monitor na ktery ted zirate i ta klavesnice na ktere pisete a vsadim se ze i zidle na ktere prave sedite ma puvod v Cine. A pokud je jiz na necem napsano MADE IN EU tak ty materialy ze ktereho je zbozi vyrobenu pochazeji dozajista z Ciny. Doporucuji si prostudovat tyto clanky: http://www.blisty.cz/2007/7/27/art35501.html a http://blisty.cz/2007/7/24/art34904.html

Možná ale pořád nechápeš jednu drobnost, ty věci které jsou taky z Číny jsou vyrobeny původními producenty daného produktu, nejsou vytunelovány. Ale co někdo o voze jiný o koze :)

PS: Adresa nafukovací panny:

Zamilovaný hájek

Sedmý dub napravo od cesty

602 00 Brno

Poznámka: neklepat, pouze po 17hod.

Enjoy!

Odesláno

At si kazdej kupuje co chce, ale nechapu proc to pise na tohle forum. Vsechno je o prioritach. Pokud se o hodinky nezajimam, koupim si co se mi libi a je mi to jedno co to je za znacku a jestli je to kopie (samozrejme podle sve cenove moznosti). Pokud jsem milovnik hodinek, sberatel, nebo treba sberatel cehokoli, zalezi mi vetsinou na tom, aby to byl original. Nedovedu si predstavit sberatele, ktery sbira treba mince od Ferdinanda II. a kupuje si falza a ma z nich radost. Ferdinand II. je tam sice vyrazenej, ale pred 14 dny panem Nguen Li. Pak si nedovedu predstavit tu radost ze sbirky. To by i muzea mohla mit ve vitrinach jen kopie, ale zase by to bylo jen pro lidi, kteri se o historii nezajimaji. Sel byse tam pak podivat znalec a milovnik historie, ktery se o ni zajima???

Odesláno

...tady stejně nikoho nepřesvědčíš, spíš by byly zajímavý nějaký relevantní informace o těch čínskejch strojích - jak je máš dlouho, jak jsou na tom se spolehlivostí, jaký maji odchylky... a ty řeči že jsou kvalitnější než originály, tak toho nás snad ušetři :goof:

Odesláno
Nikdo nikdy nevydaval kopii za original! U solidnich prodejcu replik by si to nikdo nedovolil.

no problém je, že za originál je vydáváš ty (? možná nevědomě ?), alespoň v očích lidí, kteří o hodinkách něco vědí.

Opravdu bych ti nepřál zažít pocit fandy hodinek, který na jednání u protistrany letmo zahlédně v rukávu něco extrémě zajímavého. Okamžitě přestane myslet na pracovní záležitosti a tajně tam pokukuje jak ženský do výstřihu, aby ve výsledku zjistil, že se jedná o padělek. Nejenom, že degraduješ sám sebe, ale često zničíš i jméno firmy, kterou zastupuješ.

Odesláno
1. To vis ze jsem :) Mnozi z Vas mne znaji i osobne, chtel jsem si jen rejpnout do vosiho hnizda.

2. Jsou vice nez skvele predevsim pak za tu cenu za kterou jsou prodavany.

3. I ten monitor na ktery ted zirate i ta klavesnice na ktere pisete a vsadim se ze i zidle na ktere prave sedite ma puvod v Cine.

1. Strýček Jedlička?

2. Kamarád si koupil za 1.500Kč v bazaru starého Olcita. Je rovněž skvělý, pokud přihlédneš k ceně.

Malá hádanka - v které zemi se vyráběl Olcit a který automobil kopíroval? A hádej, co bylo lepší . kopie nebo originál?

3. V Plzni je Panasonic. Další závod na LCD a plazmové televize otevírá v ČR Hitachi. Asus dělá monitory v Ostravě.

Zastav se tam a pošeptej jim, aby šli zpět do Číny. A až tam půjdou, můžeš se přidat. Chybět mi věru nebudeš ;)

Odesláno

Číňany bych neviděl jako původce všeho zla - prostě reagují na poptávku a to, že umí vyrábět levněji, je náš problém, ne jejich. Bez asijské výroby bychom asi těžko mohli masově klofat do klábosnic, protože by na to nikdo neměl. Jiná věc je ovšem parazitování na značce, jejíž parametry výrobek nesplňuje.

Odesláno

Nikdo nikdy nevydaval kopii za original! U solidnich prodejcu replik by si to nikdo nedovolil.

To Kukla:

Si děláš srandu, ne? Když někdo na design Panerai napíše Panerai, pak samozřejmě vydává repliku za originál. To, že prodejce řekne, že o originál nejde, je už něco jiného.

Když to nebudou chtít výrobci vydávat za originál, tak na design Panerai napíšou třeba Banemaj. Koupíš si i pak ten skvělý design se skvělým strojkem? Protože design a strojek v originál čínské kvalitě (její výši nehodnotím), to je to o co ti jde.

Je fůra čínských značek, které se vydávají za Swiss, ale mají nový (neokopírovaný) název. Pak je otázka, proč tě tak MOC táhnou zrovna repliky renomovaných značek??? Co???

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...