Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Rimsy napsal:
http://www.chronocentric.com/watches/brands.shtml#breakdown

Z toho jasne vyplyva, ze Longiness nepatri do luxusnich hodinek :)

tady se to taky probiralo

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...9Eeb%F8%ED%E8ek

Jako zastánce Longinesů, neprávem opominutých ve všech kategoriích :grrr:, zpochbňuji relevanci "žebříčku" a ptám se:) :

kde je např. Glasshutte, Girrard Peregaux, Panerai, IWC, Piaget, Zenith atd. A to nemluvím o malých výrobcích super kousků (Richard Mille, Urwerk, R. Dubius....), nebo o celkem nových firmách, čí firmách méně obecně známých, zcela jistě srovnatelných minimálně s poslední karegorií (Bucherer, Maurice Lacroix, Corum, Hublot, Perrelet...) z nichž je myslím většina lepší než značky zde uváděné ve 3. A 4. kategorii.

Odesláno

Jo, a propos, když tam čtu ( v tom "žebříčku") pozorněji, ty kokotiny o povrchové úpravě, safíru a minerálu, v souvislosi se značkami, tak dospivám k závěru že je jeho vznikem stojí hloupost, nebo korupce :) Howg

Odesláno
  J.F. napsal:
Jo, a propos, když tam čtu ( v tom "žebříčku") pozorněji, ty kokotiny o povrchové úpravě, safíru a minerálu, v souvislosi se značkami, tak dospivám k závěru že je jeho vznikem stojí hloupost, nebo korupce :) Howg

Vsak ja nepsal, ze to je slovo bozi, jen pro zbeznou orientaci. Samozrejme souhlasim, Hublot a ostatni tam nikdo neresi.

Odesláno

Tak jsem včera viděl ty Orisy ve skutečnosti - Brno Vaňkovka - a vypadaj daleko daleko líp než na obrázku. Takže změna, už nejsem pro Longines ...

Odesláno

Rozměr 21 u Longinesů je fakt humus. Sám je mám na železe, z důvodů ryze praktických, koupit k nim kůži v podstatě není možné, originální pásek z krokodýlí kůže stojí 8k, a obecné se blbě schání a obvykle v reálu vypadají divně. Tak jsem svoji náklonnost ke kůži obětoval trvalosti kovu. Estetiky méně, užitku více.

Odesláno

Já jsem pro Longines = tradice.

To J.F.

Je to 4,5 roku, co jsem si koupil hodinky Omega na kůži. Rozdíl ceny mezi modelem na ocelovém tahu a na koženém řemínku z aligátora byl cca 800,- KČ. Je pravdou, že originál řemínek Omega (bez spony) stojí 7000, ale když jsem se minulý týden u Hanáka orientačně ptal na cenu ocelového tahu, tak mně paní řekla cenu kolem 20000. Dneska bych si je koupil na oceli a kožený řemínek pořešil dodatečně v ceně kolem 3500-4000 za originák krokodýla bez spony Omega.

Odesláno
  Jumbo napsal:

To J.F.

Je to 4,5 roku, co jsem si koupil hodinky Omega na kůži. Rozdíl ceny mezi modelem na ocelovém tahu a na koženém řemínku z aligátora byl cca 800,- KČ. Je pravdou, že originál řemínek Omega (bez spony) stojí 7000, ale když jsem se minulý týden u Hanáka orientačně ptal na cenu ocelového tahu, tak mně paní řekla cenu kolem 20000. Dneska bych si je koupil na oceli a kožený řemínek pořešil dodatečně v ceně kolem 3500-4000 za originák krokodýla bez spony Omega.

Tak jsem uvažoval i já.

Odesláno
  Jumbo napsal:

To J.F.

Tak jsem uvažoval i já.

Odesláno

Mám Longines Flagship a Oris Flight timer každé jsou pro jinou příležitost- Longiny společenské a Orisy masivní letecké oboje jsou chronografy ale od té doby co jsem koupil Orisy leží Longiny v šuplíku. Oris mě vzal za srdce a kašlu na nějaké žebříčky.

Odesláno
  Conrad napsal:
Oris mě vzal za srdce a kašlu na nějaké žebříčky.

Máš pravdu, je to srdeční záležitost, žebříčky jsou passé, alespoň pro běžného uživatele, informace, že je Vacheron Constantin na pomyslném vrcholu je sice hezká, ale to je asi , domnívám se, pro nás všechny vše, do autosalonu prohlížet Bugatti Veyron také nechodím, studování těchto top class věcí jinak nazývám interně duševní onanií.

Odesláno

Sympatie ke značce či designu je jedna věc, otázka prestiže značky druhá. Když si půjdu koupit LCD TV, taky nechci, aby mě každý den zdravil ze zdi SAMSUNG, i když proti značce nic nemám. :guiltysmiley: Nejsem si úplně jistý, zda to přirovnání přesně sedí.....

Odesláno
  ballover napsal:
Sympatie ke značce či designu je jedna věc, otázka prestiže značky druhá. Když si půjdu koupit LCD TV, taky nechci, aby mě každý den zdravil ze zdi SAMSUNG, i když proti značce nic nemám. :guiltysmiley: Nejsem si úplně jistý, zda to přirovnání přesně sedí.....

Opravdu "trefné přirovnání" zrovna u výrobce, který je se již řadu let pohybuje pouze na 1. nebo 2. místě světových výrobců.... :sad01_anim:

Odesláno

V jakém ohledu na 1. nebo 2. místě? V objemu prodeje výrobků? Hmm, tak to bych si měl asi koupit hodinky značky Casio, protože těch se zcela nepochybně prodá ročně víc, než Longines s Orisem dohromady :smile_anim: Je to skutečně to správné kriterium?

Odesláno
  ballover napsal:
V jakém ohledu na 1. nebo 2. místě? V objemu prodeje výrobků? Hmm, tak to bych si měl asi koupit hodinky značky Casio, protože těch se zcela nepochybně prodá ročně víc, než Longines s Orisem dohromady :smile_anim: Je to skutečně to správné kriterium?

Samsung dela jedny z nejlepsich lcd ...

• Po letech...
Odesláno

Pro mě je to takové neporovnatelné. Oris je moderní značka s poměrně omezeným sortimentem hodinek. Je úžasně zpracovaná, to se musí nechat.

Longines má dlouho historii velmi zajímavých modelů. 

Za mě Longines : )

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...