lesnik Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Ahoj všichni,stala se mě taková poněkud zvláštní věc. Před cca. šesti, sedmi lety jsem u Hanáka v Brně koupil Certina DS podium quartz.Konkrétně se jedná o typ 193.7129.12.66,obr. viz třeba zde: http://www.kaplans.se/en/auktioner/1863/vara/571040Po pár letech hodinky přestaly fungovat, samozřejmě jsem automaticky předpokládal, že se jedná o vybitou baterii. Protože jsem je v té době neplánoval dlouhodobě nosit, pro jistotu jsem z nich nechal onu vybitou baterii pouze vyjmout (jsem přesvědčen o tom, že to bylo u Hanáka).Hodinky v tomto stavu následujících pár let ležely v šuplíku. Dnes jsem je potřeboval oživit, tak jsem zašel opět k Hanákovi pro novou baterii. Když jsem si hodinky po pár desítkách minut přišel vyzvednout, dáma v prodejně mě suše oznámila, že prý hodinky nefungují, takže výměna baterie hodinky nerozchodila a že prý je třeba nechat udělat generálku strojku. To jsem odmítnul.Přiznám se, že mě celá záležitost připadá tak trošku zvláštní. Ty hodinky sice nejsou žádná extratřída, ale na druhé straně, i "hodinky od Vietnamců" nabízené za pár drobných přece běžně vydrží mnohem déle než mě vydržely ty Certiny. Ty hodinky šly všehovšudy cca. 3 roky, déle ne, zbytek doby proležely bez baterie v šuplíku.Co radíte udělat? Nechat opravit - kde v Brně, kým (kromě Hanáka)? Nebo se oprava u této třídy hodinek nevyplatí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mazzi Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 (upraveno) Zkus zajít na Veveří 36 ke Strnadovi, o předchozí návštěvě u Hanáka se nezmiňuj, a jenom požádej o výměnu baterky v hodinkách. V Brně je na Certiny (Swatch Group) jenom Hanák. Edit: u Strnada umí vyměnit quartzové ETA strojky. Pokud hodinky nepůjdou, nechej si ocenit výměnu strojku. Upraveno 1. dubna 2015 uživatelem mazzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 To víš jestli se kolečka ani nehly nějaký rok, tak za tu dobu, mohl zatuhnout olej v ložiskách. Něco jiného je když se pořád točí. Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lesnik Odesláno 1. dubna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 to mazzi: Díky za tip. Nejspíš to využiju. To víš jestli se kolečka ani nehly nějaký rok, tak za tu dobu, mohl zatuhnout olej v ložiskách. Něco jiného je když se pořád točí. Jirka Jo, tohle vypadá jako logické a pravděpodobné vysvětlení. Sebekriticky uznávám, že nechat hodinky roky ležet aniž by běžely, to asi nebyl zrovna nejlepší nápad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Quartzky s 0-4 šutrama nejsou mechaniky, aby je rozhodil rok-dva zatuhlej olej - to bych spíš uvěřil vyteklé baterce a korozi z vlhkosti. Jinak si přihodím k tipu od mazziho: u Strnada i výměna originálního strojku vychází levněji a rychleji než "běžný servis" u madamme Hanákové - která už si tu stihla vydobít hezky výživné vlákno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lesnik Odesláno 1. dubna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 Quartzky s 0-4 šutrama nejsou mechaniky, aby je rozhodil rok-dva zatuhlej olej - to bych spíš uvěřil vyteklé baterce a korozi z vlhkosti. Jinak si přihodím k tipu od mazziho: u Strnada i výměna originálního strojku vychází levněji a rychleji než "běžný servis" u madamme Hanákové - která už si tu stihla vydobít hezky výživné vlákno...Díky za reakci, ale1) Vyteklá baterka nepřipadá v úvahu. Právě proto abych tomuto riziku předešel, jsem tu baterku před lety nechal vyjmout poměrně záhy poté, co ty hodinky přestaly fungovat. Podotýkám, že po vyjmutí mě nikdo neupozornil na to, že by snad baterka v těch hodinkách už byla vyteklá, což by snad udělal, kdyby tomu tak opravdu bylo.2) Průnik vlhkosti - toto beru jako extrémně nepravděpodobné, protože ty hodinky fachčily ještě několik měsíců poté, co jsem je přestal nosit. V té době jsem je měl jen položené na poličce u psacího stolu. Jakmile jsem zjistil, že nejdou, nechal jsem vyjmout baterku a přesunul je do šuplíku. Vlhkost se tedy do nich dostat rozhodně nemohla.Ad. "hezky výživné vlákno" - díky za link. Mrknu na to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lesnik Odesláno 1. dubna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2015 to "PIT0MEC": Ale jo. Já samozřejmě souhlasím, že možné to je. Mě prostě jen doba, kdy přestaly jít, přibližně odpovídala tomu, jakou jsem očekával životnost baterie. Pokud ovšem skutečně nevydržely fungovat ani těch pár let při naprosto špičkovém zacházení (co může být pro hodinky méně namáhavého, než ležet v suchu na poličce při pokojové teplotě, že?), tak se raději ani nechci domýšlet jakou kvalitou strojků jsou tyhle hodinky asi osazovány.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lesnik Odesláno 2. dubna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2015 (upraveno) to "PIT0MEC": Ano, moje závěry nejsou logické, páč ze mě hovoří nas.anost, to jest těžko popiratelným faktem. Upraveno 2. dubna 2015 uživatelem lesnik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomson Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2015 Jinak 1. dubna přepadli za pravýho poledne Hanáka na Rašínové lupiči a odnesli si 40 hodinek za 4 miliony...prvně jsem myslel, že je to apríl, ale prý nee... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2015 Podobný "zážitek" si samozřejmě nikdo nezaslouží, Hanákovy nevyjímaje Je vidět že ani centrum krajského města s omezením vjezdu a velká fízlárna hned vedle už dnes nikoho neodradí - doufám že pochůzkáři buzerující na Rašínové řidiče a aprílové chodce těm zmetkům při odjezdu aspoň předpisově zasalutovali. Jen doufejme že se ty štípnuté "poklady" dřív a nebo později neobjeví jako "šance století" ve zdejší inzerci - aby pak někdo nemusel řešit ještě konfiskaci při řádném servisu. Ale to už asi patří do jiného vlákna... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lesnik Odesláno 3. dubna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2015 (upraveno) No, teď jsem se to taky dozvěděl. Já tam snad musel být těsně před tím přepadem, protože to mohlo být někdy kolem poledne, když jsem tam zašel. Ale v té době to ještě fungovalo naprosto normálně. Drsné je, že poprvé jsem hodinky převzal s informací, že prostě nefungují a že prý strojek potřebuje generálku. Odešel jsem, pak mě to ale začalo vrtat v hlavně co s tím vlastně je a jak je to vlastně možné, tak jsem se tam po několika minutách znova vrátil a prodavačku jsem žádal o nějaké bližší vysvětlení, ta jen prohlásila, že hodinář jí prý pouze oznámil, že po vložení baterie se hodinky prostě nerozběhly a příčinu prý ale nezkoumal, tak jsem trošku načučenej odešel. Takže já se tam v té době nejspíš ochomejtal. Vzhledem k tomu, že jsem po úrazu nohou a sotva se na nich držím, tak by to mohla být celkem sranda, kdyby to přepadli zrovna v té době, když jsem se s tou prodavačnou handrkoval. Upraveno 3. dubna 2015 uživatelem lesnik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 3. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2015 "Po vložení baterie se hodinky prostě nerozběhly" - takže strojek "evidentně" zralej na generálku, za bůra + DPH a 2 měsíce?Vlastně můžeš být rád že ti tu "odbornou diagnostiku" rovnou nenaúčtovali - jinak bys tam možná doopravdy zkysnul... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mazzi Odesláno 4. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2015 Jinak 1. dubna přepadli za pravýho poledne Hanáka na Rašínové lupiči a odnesli si 40 hodinek za 4 miliony...prvně jsem myslel, že je to apríl, ale prý nee... Bylo pár minut po třetí odpoledne. Mimochodem, v Brně je poledne v jedenáct. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se