Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Neporadil by mi někdo firmu či člověka, který by dokázal vyrobit pouzdro pro náramkové hodinky k mnou dodanému strojku na zakázku ? Nešlo by tu o žádne designerské orgie: mám několik pěkných strojků bez pouzder, které bych rád tímto způsobem vrátil do života. Pouzdro by mohlo vypadat v podstatě jakkoliv, ovšem muselo by být kompletní včetně skla a uchycení strojku.

Odesláno

Výroba pouzdra nebude levná, ať to bude dělat kdokoliv (pokud to má vypadat)

Buď seženeš už hotové, kde bude stačit jen něco do vyrobit (např. vnitřní vymezovací kroužek)

Nebo ti to může udělat Prim nebo např. by to uměl i Mechano, ale nevím, jestli by chtěl. V těchto případech ale počítej s investici několik desetitisíců.

Odesláno

Vidam leta na ebay apod. velke mnozstvi predelavek kapesnich hodinek na naramkove [nova, pomerne jednoducha ale prakticka ocelova pouzdra s pruhlednym dynkem, restaurovane ciferniky a puvodni strojky], vetsinou z Ukrajiny. A prodavaji se az podezrele levno - cili bych ocenil kontakt na nekoho z vychodu, kdo by takove prace byl schopen. Jak uz jsem uvadel vyse - nejde tu o kdovijaky design, ale spise o prakticnost a funkcnost.

Nema smysl tuto zalezitost apriori zavrhnout jako hloupost - neni to hloupost.

Pripadne shanim alespon kontak na prodejce s vetsim sortimentem samotnych pouzder.

Odesláno
Vidam leta na ebay apod. velke mnozstvi predelavek kapesnich hodinek na naramkove [nova, pomerne jednoducha ale prakticka ocelova pouzdra s pruhlednym dynkem, restaurovane ciferniky a puvodni strojky], vetsinou z Ukrajiny. A prodavaji se az podezrele levno - cili bych ocenil kontakt na nekoho z vychodu, kdo by takove prace byl schopen. Jak uz jsem uvadel vyse - nejde tu o kdovijaky design, ale spise o prakticnost a funkcnost.

Nema smysl tuto zalezitost apriori zavrhnout jako hloupost - neni to hloupost.

Pripadne shanim alespon kontak na prodejce s vetsim sortimentem samotnych pouzder.

Asi by stálo za pokus napísať niektorému z tých predajcov na ebay.Možno by sa dalo kúpiť len púzdro, prípadne polotovar.Moja predstava je, že tie polotovary púzdra sú rovnaké a frézuje sa priestor na kaliber.Inak by to tak lacno nemohli vyrábať.

Odesláno

Co vím, tak:

určitě mechano nebo Elton.

Bavil jsem se i s hodinářem v pasáži alfa (M. Brož) a vypadá to, že by to taky uměl.

Otázkou je cena ... ta možnost polotovarů, do kterých se to potom doladí ... nevím nevím, každý kalibr má jinak vysoko korunku - buď to ude prostě vyvrtaná díra do pouzdra (vodotěsnost, prachuvzdornost) nebo tam naboku bude nějaký hranol, který bude dostatečně velký pro pozdější úpravy ... .

Takže možné to je, ale výroba i jednoduchého pouzdra na zakázku bude "drahá" (odpovídajícím způsobem nákladná ...)

Odesláno

kdysi jsem někomu napsal (napleswatch) sales@esellers-direct.com

*Hi sorry for the delay. 50pcs case with crystal front and back is $2200

*

*Cheers

*

*Mike

a tady je to pouzdro

třeba se dohodnete, při komunikaci byl fajn

Odesláno
Neporadil by mi někdo firmu či člověka, který by dokázal vyrobit pouzdro pro náramkové hodinky k mnou dodanému strojku na zakázku ? Nešlo by tu o žádne designerské orgie: mám několik pěkných strojků bez pouzder, které bych rád tímto způsobem vrátil do života. Pouzdro by mohlo vypadat v podstatě jakkoliv, ovšem muselo by být kompletní včetně skla a uchycení strojku.

Jsem si jistý, že by to zvládli například v Leteckých Přístrojích Praha. Nám dělají velmi speciální malosériovky v nerezi nebo duralu, jedná se o velmi drobmé věci, které rozměry a složitostí pouzdru na hodinky odpovídají. Pokud máš výkres tak to nebude problém. Otázkou je trochu dodací lhůta a také cena, která cena bude přirozeně odpovídat.

Osobně si myslím, že je to ptákovina i když sám dělám taky takové zvrácenosti, taž mám pochopení :thumbsup_anim: . Vtip je ale v tom, že dá sehnat spousta hodinek v nerez oceli za pár korun a z těch by šly pouzdra jistě použít. Výsledná cena bude zlomkem toho kolik tě bude stát zakázková výroba. Nebo objednat hotová pouzdra z netu na podobný průměr a případně je doupravit.

Ještě mě zajímalo jakou máš představu o ceně. Když nahodím třeba 5000,- tak je to pro tebe málo nebo moc?

• Po letech...
Odesláno

Dovolím si vytáhnout toto prastaré téma. Řeším také pouzdro pro svůj strojek IWC.

Nechával jste nakonec někdo vyrobit pouzdro na zakázku? Pokud ano, jaké byly potřeba podklady a jaká byla cenová relace?

Případně, existuje nějaký hodinář, který mi ke strojku vyrobí přímo pouzdro podle mých představ?

A ta druhá alternativa, koupě hotového pouzdra - zatím se mi nepodařilo najít žádnou ucelenější nabídku, ze které bych něco vybral... máte někdo tipy?

Díky moc.

Návštěvník Kamil
Odesláno
A ta druhá alternativa, koupě hotového pouzdra - zatím se mi nepodařilo najít žádnou ucelenější nabídku, ze které bych něco vybral... máte někdo tipy?

Ofrei má nějaká pouzdra nebo zkus německého prodejce erkahund na Ebay. Jak je velký tvůj strojek nevím, ale oba prodávají pouzdra na velký Unitas a asi by bylo jednodušší nechat si od někoho vyrobit jen vložku do hotového pouzdra.

Odesláno
Ofrei má nějaká pouzdra nebo zkus německého prodejce erkahund na Ebay. Jak je velký tvůj strojek nevím, ale oba prodávají pouzdra na velký Unitas a asi by bylo jednodušší nechat si od někoho vyrobit jen vložku do hotového pouzdra.

Ta vložka je dobrý nápad, kde by se nechala vyrobit?

Našel jsem na polském aukru jedno pěkné za férovou cenu, ale to pouzdro je hodně velké - 48mm, můj strojek má v průměru 38mm.

Jinak díky moc za konkrétní tipy.

Odesláno

A copak to máš za strojek? Pochlub se.

Jinak zkus kouknout na pouzdra původně pro unitas nebo jeho klony, třeba Parnis. Sice je to pro strojek 36 mm, ale ty další dva mm by tam průměrný soustružník určitě našel. Nevidím v tom problém. A pokud bude problém s výškou pouzdra (vyšší strojek), tak si myslím, že vypouklé sklíčko pomůže, nebo se udělá nové vyšší dýnko...

Nějaká pouzdra tu pár lidí má, tak ať to přeběhnou se šuplerou...

Odesláno
A copak to máš za strojek? Pochlub se.

Jinak zkus kouknout na pouzdra původně pro unitas nebo jeho klony, třeba Parnis. Sice je to pro strojek 36 mm, ale ty další dva mm by tam průměrný soustružník určitě našel. Nevidím v tom problém. A pokud bude problém s výškou pouzdra (vyšší strojek), tak si myslím, že vypouklé sklíčko pomůže, nebo se udělá nové vyšší dýnko...

Nějaká pouzdra tu pár lidí má, tak ať to přeběhnou se šuplerou...

Ten v avataru, IWC Cal.74 cca. 1929, vypadá jako nový. Zato zbytek - aktuální pouzdro, ciferník a ručky.

Tady jsem se původně ptal - http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=22773&hl= ale ukázalo se, že to není na renovaci, ale přestavbu. Je tam i foto.

Odesláno

Aha, to mi úplně uniklo, jak je to možný? :)

Máš úžasnou strojovnu, to se ti povedl skvělý úlovek a závidím.

Jak jsem tedy psal - zkusil bych popměřit ty pouzdra pro unitas, jestli se tam najde těch 38 mm. Pokud jo, máš vyhráno. Budou z toho krásné hodinky.

Odesláno
Aha, to mi úplně uniklo, jak je to možný? :)

Máš úžasnou strojovnu, to se ti povedl skvělý úlovek a závidím.

Jak jsem tedy psal - zkusil bych popměřit ty pouzdra pro unitas, jestli se tam najde těch 38 mm. Pokud jo, máš vyhráno. Budou z toho krásné hodinky.

Jasně, na tom prvním zmíněném webu je nabídka veliká, najdu si rozměry těch unitasů a porovnám. A musím taky zjistit, zda montáž zpředu je jediná možná (aktuální pouzdro je třídílné).

Moje představa je udělat z toho něco takového:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Montáž strojku zpředu není jediná možnost, ale je nejjednodušší a strojek je na to dělaný, je v pouzdře uchycený vespod dvěma šroubky, a pouzdra taky.

Já bych udělal asi toto: koupit vhodné pouzdro, u soustružníka protočit podle rozměru strojku, v Polsku nechat vyrobit ciferník, koupit ručičky, korunku, řemen, sesadit, pochlubit se, nosit :)

Odesláno

Takhle to plánuju taky. Jen ten ciferník ještě považuju za celkem oříšek, zatím denně sjíždím eBay a hledám něco NOS od IWC :)

Ještě tip na soustružníka, byl by, prosím? :-)

Odesláno (upraveno)

NOS ciferník na kapesní IWC bude nesehnatelný. A když náhodou jo, tak to bude děsná pálka.

Ale můžeš zkusit jednoho nejmenovaného slovenského obchodníka, ale chce za něj 200 eur s vysvětlením jak je to běžná cena :D

V Polsku ti ho vyrobí podle tvých představ za cca 50 eur a může vypadat například takhle:

A soustružníka pohledej někde ve svým okolí, jistě jich tam bude dost.

EDIT: kompletní vlastní výrobu ciferníku (výroba destičky + následný potisk) tady kdysi ve fotoreportáži představil Falkkon. Zkus mu napsat.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Karlos

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...