Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pokud se vam nezda k cemu je 700M, tak potom si muzete polozit velmi podobnou otazku..k cemu je komu chronograf? A uplne extremni a demagogicka otazka, k cemu jsou komu hodinky s cenovkou vetsi nez 1000? :D Vsak i ty cinske primky meri cas (nez se jim upadne jedne ci dve rucicky). Tak se na to proste nemuzete divat ;)

Tyhle hodinky opravdu velke jsou a ja sam, ackoliv zastance velkych hodinek, bych asi dlouho uvazoval, jestli bych je nosil. Asi jedine na prave ruce, kde by mne netlacila korunka, ale tam uz hodinky nosim pomerne pravidelne dost dlouho, takze bych si asi ani nemusel moc zvykat. Ovem ta velikost..no priznam se ze nevim?

Na Slovensku je nosi Kamil Peteraj (basnik, textar). V nize uvedene chronomag diskuzi jsem daval link na rozhovor s nim, kde je mel. Ale jak jsem tak ted koukal, na TA3 uz ta puvodni diskuze neni. Nasel jsem ale jinou, kde je ma zase... :D Asi jeho oblibena zbran hromadneho niceni a sebeobranny prostredek..

http://www.ta3.com/sk/reportaze/29284_nova...kamila-peteraja

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
V moskvě jsem je viděl prodávat v blešáku na Leninských horách se všemi doklady,ale bál jsem se že bych překročil povolenou váhu zavazadla v letadle a tak jsem je tam nechal.

A nepojedes tam zas? Za nejakou zajimavoucenu bych je vzal. Splnuji presne to, co mam na hodinkach rad. Funkcni design s minimalnimi pozadavky na libivost.

Odesláno

Dneska nosit na ruce ruske hodinky chce mit trochu davku individualni osobnosti, ktera to ustoji. Vidim kolem sebe tolik snobu co by si koupili jakekoli osklive hodinky, jen kdyby o nich nekdo vykladal, jak jsou genialni a drahe.

Sedel jsem v podobne spolecnosti, kde jsem mel na ruce svoje Kirovskije chrono a vsichni, kdo tam sedeli po nich koukali (na rukou breitle i omegy apod.). Nejdriv se vyjadrovali, jak jsou pekne a kdyz zjistili, ze to jsou ruske hodinky tak cukli a tvarili se kysele.

Mne to vubec nevadi, protoze mam proste na ruce neco co se mi za a) libi B) financne mne to nezruinuje c) o presnosti a opravitelnosti nemam zadne obavy

A tenhle pan to nosi protoze to zjevne nosit chce. K. Peteraj mne bavi, neni to zadny somar a tohle je takova mala pozornost pro vsimave.

Jemu zjevne radost delaji

Odesláno

Ja mám za to že vodotesnosť 700M nie je na to aby sme sa s hodinkami potápali do hĺbky 700metrov. Frajeri čo sa potápajú tak hlboko určite nebudú hrať na nejaké obludné hodinky a vezmú si nejaký zo širokej ponuky divers computerov.

700M na tých hodinkách značí, že boli takým tlakom laboratórne testované a vydržali to. V tejto oblasti to nie je žiaden rekord. Myslím že aj na chronomagu sa recenzovali hodinky okolo 3000M. Proste čím väčšie číslo, tým väčší tlak znesú hodinky a teda je to isté merítko jejich všeobecnej robustnosti a odolnosti. Neznamená to že sa s nimi musíme potápať tak hlboko, aby sme ich využili.

Odesláno
A nepojedes tam zas? Za nejakou zajimavoucenu bych je vzal. Splnuji presne to, co mam na hodinkach rad. Funkcni design s minimalnimi pozadavky na libivost.

Bylo to tam jako v Neapoli vidět a zemřít.Bohužel pro tebe raději již nikdy. / I když bych se ti rád revanžovat za ten futrál/

Odesláno
Pokud se vam nezda k cemu je 700M, tak potom si muzete polozit velmi podobnou otazku..k cemu je komu chronograf? A uplne extremni a demagogicka otazka, k cemu jsou komu hodinky s cenovkou vetsi nez 1000? :D Vsak i ty cinske primky meri cas (nez se jim upadne jedne ci dve rucicky). Tak se na to proste nemuzete divat ;)

Tyhle hodinky opravdu velke jsou a ja sam, ackoliv zastance velkych hodinek, bych asi dlouho uvazoval, jestli bych je nosil. Asi jedine na prave ruce, kde by mne netlacila korunka, ale tam uz hodinky nosim pomerne pravidelne dost dlouho, takze bych si asi ani nemusel moc zvykat. Ovem ta velikost..no priznam se ze nevim?

Na Slovensku je nosi Kamil Peteraj (basnik, textar). V nize uvedene chronomag diskuzi jsem daval link na rozhovor s nim, kde je mel. Ale jak jsem tak ted koukal, na TA3 uz ta puvodni diskuze neni. Nasel jsem ale jinou, kde je ma zase... :D Asi jeho oblibena zbran hromadneho niceni a sebeobranny prostredek..

Když jsem si je prohlížel myslel jsem, že nejsou ani na levou ani na pravou ruku,ale že se nosí za zádech.

Odesláno (upraveno)

Nejsem si jist, ale podle mě se jedná o novodobou repliku (či jak to nazvat) a ta je o něco menší.

A o dost dražší a hnusnější ;)

Edit: dělá se dost remaků, ale má to mnohem horší ražbu na dýnku a dobastlili tam vteřinovku :(

http://www.russiansouvenirs.com/web/watch/w30.htm

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno (upraveno)
Nighte, kdyby jsi je chtel prodat, pamatuj na strejdu Grgu :D

Který, strejdo?

Ty vlevo, vpravo nebo oboje? :D

Hele, ten mužik, co je od něj mám, jich měl před pár měsíci ještě hezkou hromádku. Všechny v NOS stavu, originál krabička, návod, atest. Asi vykoupil za pár kopějek vojenský sklad.

:smile_anim: Chceš na něj kontakt? :smile_anim: Chceš, viď? :smile_anim:

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odesláno

Cau Nighte, jasne ze ty vobludy potapecsky :D jestli mas kontakt tak mi ho prosim bouchni do mailu. Jinak ale pokup se chces z´bavit svych dej vedet, radeji nakupuji od ceskych "dodavatelu" :D

Odesláno
Cau Nighte, jasne ze ty vobludy potapecsky :D jestli mas kontakt tak mi ho prosim bouchni do mailu. Jinak ale pokup se chces z´bavit svych dej vedet, radeji nakupuji od ceskych "dodavatelu" :D

Kontakt pro strýčka Grgu a Rage(ho), které hodinky upoutaly :)

ruswatch@hotmail.com

Prodejce se jmenuje Nick a hovoří rusky a anglicky.

Na e-bay má perfektní hodnocení a já byl plně spokojen.

Do Čech posílá prodejce zcela bez problémů.

Mně hodinky ale neposílal - manželčin kolega mi je vyzvedl přímo v Petrohradu a zaplatil hotově.

Grgo, pokud se potkáme někde na pivku (klidně bych zajel i do Ostravy), vezmu ti je ukázat ;)

Návštěvník RaGe
Odesláno

ruswatch@hotmail.com

Mně hodinky ale neposílal - manželčin kolega mi je vyzvedl přímo v Petrohradu a zaplatil hotově.

Grgo, pokud se potkáme někde na pivku (klidně bych zajel i do Ostravy), vezmu ti je ukázat ;)

:thumbsup_anim: Díky :thumbsup_anim:

Odesláno

ruswatch@hotmail.com

Cau Nighte, diky za info. No pokud se vypravis do Ovy bylo by to super :D Pivo zni velmi dobre :D

Odesláno (upraveno)
Cau Nighte, diky za info. No pokud se vypravis do Ovy bylo by to super :D Pivo zni velmi dobre :D

Když by jsi se vypravil do Prahy nejenom že tě pozvu na pivko ale ještě ti půjčím čínku na posilování ,aby jsi byl až je seženeš připraven , protože vše co máš ve své úctyhodné sbírce je proti tomuhle pro kojence

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
Když by jsi se vypravil do Prahy nejenom že tě pozvu na pivko ale ještě ti půjčím čínku na posilování ,aby jsi byl až je seženeš připraven , protože vše co máš ve své úctyhodné sbírce je proti tomuhle pro kojence

Tyhle nez poridim tak rozhodne musim vyzkouset na ruce :D Videl jsem par fotek kdyz je mel dvoumetrovy chlapik na ruce a tam to vypadalo ok - ale pri me vysce nevim jestli s nima nebudu vypadat jako idiot :D

Odesláno
Tyhle nez poridim tak rozhodne musim vyzkouset na ruce :D Videl jsem par fotek kdyz je mel dvoumetrovy chlapik na ruce a tam to vypadalo ok - ale pri me vysce nevim jestli s nima nebudu vypadat jako idiot :D

Cus - mam stejny problem - uz jsem je mel kdysi na ruce a v zasade jsou pro mne neNOSitelne. Neni pod nimi videt ruka:-)

• Po roku...
Odesláno

Jestlipak jste si je tehdy před rokem někdo od toho Nicka koupili ? Zajímalo by mě jak jste spokojení....i když teď už je pozdě, už je mám taky objednaný....Bohužel jsem následně četl nějakou kritiku že to co tenhle člověk prodává jsou nějaké novodobé pavýrobky s miniaturním strojkem a více než nekvalitní povrchovou úpravou - při nošení prý slejzá chrom a pod. ( a já myslel že jsou ocelový :crying_anim: chjo). Vzhledem k tomu že nemají zadní vchod, se asi bez přiměřeného násilí (sundání ruček a pod.) ani nedá na strojek podívat, že ?

Odesláno (upraveno)

Jen doplnim par fotek originalnich potapecskych hodinek z fabriky Slatoustowsky vyrabenych v 60. a 70. letech.

Jak je videt, original se pozna jednoduse. Nema zadny napis na ciferniku a chybi mu vterinovka.

Ale i NIGHTinGALova verze pochazi ze stejne fabriky. Jen je vyrobena v 90. letech jako suvenyr pro turisty. I kdyz pravdepodobne stejne funkcni jako puvodni verze urcena specialne pro potapece.

post-520-1220350702.jpg

post-520-1220350706.jpg

post-520-1220350709.jpg

post-520-1220350711.jpg

post-520-1220350714.jpg

Upraveno uživatelem afrikab

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...