Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý večer, prosím vedeli by ste mi určiť tento stroj ? Prípadne mi napísať niečo o hodinkách s nápisom chronographe olympic, tiež by ma zaujímal vek hodiniek ?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Trochu víc koukat, je tady plno informací hned na očích. Je to klasika 50 let cca 1950-60 žádný extra zázrak nečekej stroj lemania 48 slušná přesnost mě dělá skoro 40 hod chodu. Existují i full gold verze.

Upraveno uživatelem guzmic
Odesláno (upraveno)

možná jsem se spletl, dlouho jsem svoje neotvíral. Jestli tak mě oprav a posílám omluvu. Nebo jsem se spletl v názvu a je to landeon. Jsem dnes nějaký mimo.

Odesláno

guzmic moc pije

bude to landeron a majitel at se pořádně podívá jaké číslo je na strojku, pak mu můžeme pomoci dále

že by zlaté pouzdro vyztužené kovovým kroužkem?  na majitele, je tam na zadním dýnku někde punc, klidně vyfot i to zadní dýnko

Odesláno (upraveno)

Guzmic pije až teď, byl na noční proto jsem mimo :-) a ještě jednou se velmi omlouvám.

Odesláno

v klidu nebylo to myšleno zle, spíše jako zpestření :-)

počkáme co ještě majitel dodá

Odesláno

Měl by to být Landeron, jaká verze to je otázka. 48 má trochu jiné některé díly. Na základu 48 bylo vyrobeno cca 3,5 mil. strojů v mnoha verzích (48, 51,58, 81 atd. atd.)

Tady je studnice moudrostí :) - přehled verzí a jejich parametrů vč. obrázků. Zkus to porovnat a najít.

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk

Označení verze by mohlo být uvedeno na strojku a to v mezeře pod můstkem setrvačky - mezi kolem setrvačky a nápisem metal na vnitřní vložce pouzdra.

Strojky se vyráběly od roku 1937 do cca 1970, tady bych tipl nějaká 50.léta.

Odesláno

Dobrý deň, páni.

Spomenutú stránku som si pozeral a porovnával a zase porovnával. Dospel som k záveru že som sa obrátil na Vás milé chronomag forum. Ano hneď prvé ma napadlo že sa jedná o landeron avšak ako píše pan Dzos tie dieli nesedeli, myslíte že je to nejaká modifikacia ak to tak môžem nazvať. Bohužial som nenašiel žiadne číslo na stroji zozadu, asi to číslo bude pod ciferníkom no dávať dole sa mi ho zatial nechce bojím sa že nebudem vedeť nasadiť naspäť ručky. Púzdro je zlaté vnútorný krúžok značený metal. Dal by sa určiť približný rok podla púzdra ktorích je neúrekom, každé púzdro je ináč značené ?

Odesláno

sorry, ale podle mne podle pouzdra nic nenajdeš, Dzos ti to určil přibližně nejlépe, Sorry pane Dzosi zapomněl jsem na to pane:-) omlouvám se pane :lol2:

maximálně zkusit upřesnění podle puncovního znaku třeba to doupřesní

Odesláno (upraveno)

Nějaký Landeron je to jistě, ale jaký (že by Landeron 13 v nějaké verzi?).

Zkus pátrat hlavně ty sám. Nastartuj google, napiš tam Landeron chronograph movement, nebo třeba ten Landeron 13, přepni Google na obrázky a hledej, pátrej, porovnávej... a když něco zjistíš, tak nám to sem napiš, také se rádi poučíme.

Možná cestou zjistíš i něco bližšího k dataci.

Ed: Překlep

Upraveno uživatelem Karlos

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...